onsdag, januari 25, 2012

Surroundings evening and night


I wonder how to get hold such a beautiful creature - and see the northern lights within a day.









tisdag, januari 24, 2012

Aurora borealis and hard work in the studio


Tonight was the northern lights as a faint green mist over the fields north of the farm.
I took a long walk with the dog, but the aurora borealis did not develop.
When I got home to my little studio the sky started to crackle.

Too bad I did not have time to fix the tripod.

_____________________


Aurora over my woodshed x 4







___________________________



Inside the studio, I work to create enough works for the exhibition.












clic pictures and get bigger pics in the album

torsdag, januari 05, 2012

Home at the edge of pristine lands





















































The light at 3 in the afternoon is there to shape my thoughts.

(Clic pics to enlarge)

måndag, januari 02, 2012

DN VINNER PRAVDAPRISET

Redan kl 09.29 den andra dagen på det nya året vinner Dagens Nyheter det ärevördiga PRAVDAPRISET för sin hyllningsdikt till den gudomliga och över alla andra ledare stående landsfadern av Konungariket Svea rike.

Läs originalartikeln här.

Naturligtvis passar det sig bäst att här citera de vackraste delarna ur den minituöst och poetsikt sammansatta texten:




"En tioårig pojke från Åkersberga skrev ett brev till Fredrik Reinfeldt där han undrade varför polisen inte kan häkta folk i avskräckande syfte. Nu har han fått svar från statsministern.
Pojken undrade varför polisen inte kan häkta misstänkta personer "för att skrämmas lite", även om det finns lite bevis.
"Då kanske de tänker: o, skit åkte jag in för det där då kanske jag ska ta det lite lugnare. Men om man inte tar in de kanske de tänker: phu, jag åkte inte in då kan jag råna en bank och sen bara ha rånarluvorna kvar", skriver pojken i sitt brev.
Några veckor senare svarar Fredrik Reinfeldt:


"Om du inte gjort något brottsligt, eller om polisen inte kan bevisa att du gjort något brottsligt, ska du heller inte fällas för brott", skriver han.
Statsministern förklarar också att många delar av samhället måste hjälpas åt för att förebygga brott.
"Föräldrar har en viktig roll i att lära sina barn rätt och fel, skolan är viktig, och om det går dåligt för någon i unga år blir ofta socialtjänsten i kommunen inkopplad."
Även pojkens 8-åriga syster, som också skrivit brev till Fredrik Reinfeldt, har fått svar. Hon undrar om statministern kan fråga Eric Saade om han kan komma till hennes skola och uppträda, men det skriver statsministern att han inte kan hjälpa till med. I stället hänvisar han till artistens hemsida.
Reinfeldt tillägger att flera av hans kollegor har barn som är väldigt förtjusta i honom, och att han själv uppskattar Saades musik.
"Hans låt i förra årets melodifestival var riktigt bra och det var kul att han vann", skriver Fredrik Reinfeldt.

__________________ *** _________________

Sist men inte minst bifogar jag de elakartade och dumma och oförstående kommentarer de lägsta av landets invånare dristat sig till att skriva. Det är bara att tacka de fantastiska och goda publicisterna på DN:s ärevördiga politiskt korrekta redaktion att de så raskt lyfte bort detta avskums illasinnade och för landsfadern farliga kommentarer:

Den här artikeln äcklar mig. Har ni inte fått nog med kritik för idolporträttet av Anders Borg för att inse att det här är kass, partisk skvallertidningsjournalistik? Jag har aldrig stått på samma sida som DN när det gäller de borgerliga ledarsidorna men alltid läst tidningen för att jag tyckt att innehållet varit kvalitativt, särskilt utrikesrapporteringen. Men nu är det slut med det. Varför ska jag köpa den här smörjan? Hejdå DN!
Hans Lindgren, 11:08, 02 januari 2012. Anmäl

Knäböj inför Statsminister Reinfeldts visdom! Fredrik Reinfeldt, Solen Som Aldrig Ska Gå ner, är barnens vän och kamrat, må hans brevpapper aldrig ta slut och må bläcket i hans pennor aldrig torka! Länge leve Statsminister Reinfeldt, DN-Pravda och Den Eviga Solens Alliansrike! Leve dem!
Daniel Wiklund, 11:05, 02 januari 2012. Anmäl

Inte? Det går ju utmärkt att hålla flyktingar inklusive barn inlåsta... Men det ville inte "Fredde" berätta antar jag? DN blir mer och mer lik Pravda som inte skriver kritiskt mot regeringen och Reinfeldt. Märkligt nog sköter numera SvD det betydligt bättre...
Jerker Nilsson, (Webbsida) 11:04, 02 januari 2012. Anmäl

Vilken fantastisk statsminister vi har! Och vilken fin granskande journalistik i denna artikel!
David Tingsgård, 10:44, 02 januari 2012. Anmäl

@Mattias Ak, 10:30, 02 januari 2012. Hur ofta skrev du till Reinfeldt utan att ha fått något svar?
Sand, 10:37, 02 januari 2012. Anmäl

Inte för att det bara är det men det verkar som barn med dumma frågor i princip alltid få svar. Är det någon slags hobby från statsministern eller är det bara mer bekvämt att svara på dumma frågor än mer utmanande?
Mattias Ak, 10:30, 02 januari 2012. Anmäl

Det förvånar mig absolut inte att Reinfeldt har stort förtroende, trots total frånvaro av verksam politik, när bevakningen av honom ser ut så här. Reinfeldt - Barnens favorit!
kakafoni, 10:29, 02 januari 2012. Anmäl

Instämmer helt i det Fredrik R resp hans spökskrivare svarar. "Föräldrar har en viktig roll ..." Allt för många föräldrar har för länge sedan abdikerat och gått i ett slags virtuell pension resp flyttat till en virtuell plats hos Carema.
Sand, 10:27, 02 januari 2012. Anmäl

Åh vad gullig han är vår ståtlige landsfader. Han har inte bara intellektuell skärpa,och briljans samt ett fysiskt enastående yttre, han tar sig även tid för att uppfostra de minsta i samhället. Jag är så fruktansvärt tacksam att denna mansgud leder vårt land
Olof Rensfeldt, 10:17, 02 januari 2012. Anmäl



* Kommentarerna är hämtade ur en tråd på Facebook, varför det synes mig lämpligt att DN och regeringen snarast inför sanktioner mot företag som Facebook. De kan givetvis ta FRA och FRA-lagen till hjälp att spärra dylik spridning. 
Denna blogg återpublicerar materialet just för att belysa problemet med okontrollerad spridning av folkligt tyckande, vilket mest kan lilknas vid illasinnad propaganda, men som av naturliga skäl är ointelligent och fullständigt okoordinerad.   

Samtidigt har DN i sin outsägliga vishet låtit alla sanna och sansade, och viktiga kommentarer stå kvar i den artikel som ger den korrektaste bild av den av media ständigt i de mest objektiva ordalag omnämnde Juholt. 


_____________________________
Andra bloggar som hyllar DN för dess PRAVDAPRIS

Magnus Ljungqvist skriver om "DN's fina stalinistlika kommentarcensur".