fredag, augusti 24, 2007

LågDag 7

Kemin helt ur balans. Jag har inte druckit någonting, men har värsta bakfyllan. Dessutom, jag har sovit elva timmar inatt, ändå trött över alla gränser.

Enda fel jag gjort är att jag medicinerat vid fel tidpunkt, jag har flyttat medicineringstiden.

På kvällen, jag red - och mådde bra, men så fort jag satt av hästen var jag tillbaka i värsta baksmällan.

Jag blir otroligt seg av Mirtazapin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inne på den andra månaden med Mirtazapin, tar den till natten för att få sova utan avbrott.Den fungerar nu, men jag upplevde också allt det du beskriver... det går över... låter som en helt värdelös tanke och jag hade inte trott det om någon berättat det för mig då, under de första veckorna. Men jag märker det nu... det blir bättre och biverkningarna klingar av något vecka för vecka. Då står man ut en vecka till...och ännu en...

Anders sa...

Anonym: OK. Min sinnesstämning har blivit bättre. MEN. Jag vet inte om jag klarar att jag är så jättetrött.
Jag har 3 barn att ta hand om på dagarna. Idag somnade jag ifrån dem...
Som tur var hade jag min svägerska hemma hos mig - och jag hade nog inte vågat somna annars, men ändå...

Inatt sov jag 11 timmar. Under dagen har jag sovit ytterligare 2 timmar...

Det går INTE när man har 3 små barn.

Blir detta med min trötthet inte bättre under helgen måste jag hitta på något, avbryta, få ny medicin. Något.

Annars låter det bra att biverkningarna klingar av med tiden. Tack för att du delar med dig av din erfarenhet av mirtazapin.
/Anders

Anonym sa...

Jag började med 15 mg och har ökat till 30. Läkaren på psyk sa att man ska ta det långsamt för att så gott det går minska biverkningarna. Jag äter också Citalopram och har nu kommit upp till 40 mg. Biverkningarna av den var mycket värre trots att jag ökade långsamt. Nu har det nog stabiliserats vad gäller biverkningarna tror jag. Hoppas jag. Det stämmer det som står i bipacksedeln vad gäller självmordstankar och är lite hemskt att en medicin som ska hjälpa måste gör så ont samtidigt tycker jag. Sedan vet ju läkarna inte säkert hur det ska vara... lite som en försökskanin eller ett vetenskapligt projekt känner jag mig. Vi provar så här säger de... eller kanske så här... och så är det min hjärna de mixtrar med. Det är lite läskigt.

Jag hoppas din trötthet går över, min gjorde det fast det tog ett tag. Är det så att det inte går så måste du ju få hjälp med det, byta medicin eller något. Jag hoppas du har en läkare som förstår och kan sin sak. Jag fick ingen hjälp på hälsocentralen utan fick till slut vända mig till psykakuten när det blev riktigt illa.

Ha en fin helg i alla fall, så gott det går...

Anders sa...

anonym: Jag och hustrun ska iväg och fira vår bröllopsdag. Tyvärr är jag så trött att jag sover mer än 14 timmar dygn, utan att för den skull bli mer pigg....

Nåja, vi får nog en fin stund tillsammans ändå, den lilla stund jag är vaken...

På måndag ska jag ta tag i min läkare och höra vad jag kan göra åt min trötthet. Byta medicin, gå ner i dos, eller vad?!