lördag, september 06, 2008

Vikten av fristående media


Idag surfade jag in på SVT:s  sida för "samhälle och dokumentär". Där skriver man om 3 fatala saker regeringen håller på med:
1) Billströms (m)  jakt på blattar.
2) Jan Björklunds (fp) chockerande och massiva lögner.
3) FRA, att det faktiskt rör sig om massavlyssning.

Vad skulle vi säga om regeringen i lag beordrade posten att ånga upp alla våra brev och dessutom diarieföra vem som skickar post till vem?
Varför har vår riksdag röstat igenom något så korkat, bara för att det rör sig om ett nytt medium posten transporteras genom?

Det är anmärkningsvärt vilken klåfingrighet vår regering visar.
Den vill införa kontrollmetoder som det gamla östtyska STASI inte ens kunde drömma om, man jagar blattar och skolministern har ljugit i hela sin karriär.

Kanske är det tur att jag och andra betalar TV-licens. Så att vi har ett fritt och oberoende organ som kan granska och förmedla makten.
En del vill att TV-licensen ska bakas in i skatten. 
Jag kan inte tänka mig ett ruggigare scenario.
Som det är nu är faktiskt vi som betalar TV:s uppdragsgivare. Ingen annan konstig makt, ett stort företags eller en obskyr regerings.

Nedan rakt av inklippt från SVT:s web.


Behrang Kianzad om senaste migrationsutspelet:

Billström jagar blattar

Tobias Billström sprider kulturell rasism. Och han har missat att medan brunhögern i två decennier varit uppptagen med att flörta in tvättäkta fascister från samhällets olika led, har världen gått vidare och blivit global. Det skriver idag journalisten Behrang Kianzad.

Författaren Hans Lagerberg om skolpolitikerns kris:

Björklunds chockdoktrin

När Jan Björklunds uttalanden om svenska skolor nu granskas visar de sig sakna grund. Det tycks mig som om Björklund försökt skrämma upp det svenska folket, skriver författaren Hans Lagerberg.


* * * * * * * * * * * * *


Folkrättsexperten Mark Klamberg hänvisar till lagboken:

FRA är massavlyssning

Regeringen har förnekat att FRA-lagen innebär massavlyssning av svenska folket. Men ser man till vad som faktiskt står i lagtexten är det just massavlyssning det handlar om. Det skriver Mark Klamberg, doktorand i folkrätt vid Stockholms Universitet. 

* * * *
Och DN skriver så här om vad som förmodligen händer inom (fp).

Den 7 sep konstaterar Aftonbladet följande om skolministern.


Inga kommentarer: