onsdag, april 04, 2012

Politics and evil
Satt för någon månad sedan i samverkansmöte med arbetsförmedling och försäkringskassa. Jag tog upp det generellt onda i systemet kring FAS3 och frågade dem hur de som tjänstemän stod ut att administrera systemen.

De duckade, sade: "Vi går inte in på politik".
Sen fortsatte de att administrera sina respektive system.
Under mötet frågade jag tre gånger till.
De sade unisont: "Vi går inte in på politik".

3 kommentarer:

Stefan Falkelind sa...

Så jäkla fegt svarat av dem. Självklart ska man få ett vettigt svar när man frågar dem. Fega är de.

Anonym sa...

Hej Anders,

Jag har precis läst kommentarer mm från filmen som du gjorde för 1 år sedan. (?) Och så blev jag stärkt och tänkte, jag ska minsann säga vad jag tycker till den där afhandläggaren i morgon! Men så läser jag en massa mer, bla mikaeldrakenbergs blogg och helgavonpitbulls blogg, dem skriver också mycket bra om fas 3. Och blir mer förtvivlad för inget har ju hänt. Vi måste ändå göra oss i ordning på morgonen med tungt bröst och gå till anvisade platser, komma hem än mer deprimerad. Förstår inte att företag i Sverige kan gå med på detta moderna slavarbete. Det blir ju aldrig fler arbeten så länge företag kan få gratis arbetskraft. Finns också hur många fall som helst där fas 3 används riktigt fult, ändå görs ingenting. Vad ska jag göra?!! Hoppas du svarar på min kommentar, vänligen Berit

Anders sa...

Berit. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara.
Jag har tagit alla kontakter jag orkat, jag har hållit föredrag om fas3 inför facket lokalt, även distriktet mellannorrland. Jag har talat med riksdagsmän. En riksdagsman, Gunnar Sandberg (S) kämpar hårt med frågan. Han och jag har hållit flera pressträffar, flera föredrag osv tillsammans. Han sitter inte i arbetsmarknadsutskottet men han försöker påverka dem allt han kan.

Jag har bytt anordnare till ABF.
Det är lite sjukt att en arbetarorganisation utnyttjar fas3, men de gör det på ett vettigt sätt. De stöder mig allt de kan att få igång min egen rörelse igen.

I övrigt blev jag till slut akut psykiskt sjuk av att vara i fas3 och utföra bättre och snabbare arbete än de som hade fullt betalt runt omkring mig.
Så jag blev fullt sjukskriven en längre period. nu till 75%.

tänk så bra samhällsnytta det blev!

jag vet som sagt inte vad du ska/kan göra.

Min arbetsförmedlare är bra sedan jag blev sjuk. innan dess krigade vi bara.
På af har jag träffat en ytterst bra psykolog. Hon förstår läget.

Trivs man inte eller det inte fungerar med en arbetsförmedlare har man rätt att byta. jag har bytt arbetsförmedlare 3 gånger när det inte funkat.

MvH
Anders