torsdag, februari 08, 2007

Konkurrens i paradiset

Jag vet inte. Folk påstår att oxfilé är det bästa. De har fel. Jag anser att en rätt tillagad fläskkotlett slår allt. Särskilt älskar jag att gnaska på benen. Hittills har jag till min stora lycka varit ensam om det i familjen, vilket medfört att jag glatt gett bort mitt kött till andra i utbyte mot att, just det, bara få gnaska och suga och storligen njuta av benen.

Inte nu längre. Nu har barnen upptäckt att pappa har rätt. Det godaste och roligaste är att slafsa ordentligt kring benen! Och är man barn äter man ju även en del genom porerna varför tröjan åker av. Sen var det bara att lustfullt ge sig på alla benen. Inte ett enda blev kvar till pappa. Han som kom på knepet…

Matfesten blev stor, trots att barnen innan middagen fått våfflor eftersom de då ”visste” att de INTE tyckte om vare sig fläskkotlett eller dess ben. Trots nio våfflor på två barn stal de alla mina ben. Det hjälpte inte att jag med min argaste röst sade att de redan ätit...

Naturligtvis gläds jag med dem, att de gjort upptäckten, men samtidigt är jag utslängd ur mitt kulinariska paradis. Åtminstone har jag fått konkurrens om den häftigaste och största delikatessen i livet.

Efter måltiden var det bara ett att göra; helsanera barnen i duschen. Mycket gott flott till spillo, sade fadern lite surt…

3 kommentarer:

Peter Madison sa...

hehe...alla i familjen har dock inte upptäckt det kulinariska i att slafsa på köttben. När jag hälsar på så får du mina ben av lillebror... Förövrigt har ni de sötaste ungarna....:)

Unknown sa...

Jag föredrar fläskkött framför nötkött. Favorit är revben. Ett recept som tar lite tid i starten, men som sen sköter sig nästan självt är följande:

Sätt ugnen på 200°.
Dela revbenen.
Rör ihop olja, soya, sirap/honung, lite vinäger, kryddor (jag brukar ta rosmarin, salvia, timjan, men jag tror man kan testa med chili, paprika, peppar också).
Vänd/pensla varje revben med geggan.
Lägg i långpanna eller annan ugnsfast form.
Täck med folie och låt stå i 45 minuter.
Ta bort folien och sätt in i ugnen ytterligare 45 minuter.
Vänd på revbenen ett par gånger.
Klart!

På det här viset blir revbenen liksom kokta först och alla goda smaker från geggan sipprar in.

Sen får man MASSOR med goda ben att gnaga på!

:-)

Anders sa...

Åsa: Det vattnas i munnen på mig! Revbenspjäll går inte av för hackor!!!
Nu gäller att få hustrun med på det, men när svägerskan är här, kan det nog bli av. Hon gillar det också - och troligen BARNEN!!!