måndag, augusti 25, 2008

Farmorgurun och FRA


Det finns mycket som upprör numera. Faktiskt så mycket att det skulle ta mer tid i anspråk än det finns timmar på dygnet att utnyttja för att penetrera och skriva om varje sak.

FRA är en sådan vidrig sak.

Jag tror att FRA-lagen strider inte bara mot svensk grundlag utan även mot FN:s deklarationer om vad man får göra mot sin befolkning.

Så här står det i FN.s deklaration om mänskliga rättigheter: Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp

Befolkningar ska inte massavlyssnas. Det strider mot allt vi i den civilicerade världen tror på och tidigare skrivit under på, inklusive våra politiker som just nu kört igenom FRA-lagen...

Tyvärr hinner jag alltså inte ta denna fråga, men följ gärna Farmorgun som just nu frågar sig för vem politikerna egentligen finns.

Den lilla bannern med en FRA-spanande statsminister finns på Kulturbloggen men kommer utsprungligen från den här sidan.

2 kommentarer:

Christian sa...

Kul att du gillade bilden. Om Rheinfelt åker ut kan han alltid börja jobba med reklam åt Peltor ;-)

Anders sa...

Ja, han är ju för fri företagsamhet, så jag tycker han ska bli peltorkonsult! och sälja råd och dåd till alla som inte vill höra honom prata:)