måndag, september 08, 2008

Nyttan med bloggar

Detta är ingen avlyssningsapparat. Det är en "Stairway to heaven". Så beskyll mig inte för att vara teknikfientlig.


Jag tror fullt och fast att detta som GP skriver om, att c och fp "skakas" av nya inre strider där medlemmar inom respektive parti kräver att lagen ska rivas upp, inte bara kosmetiskt ändras, är ett resultat av det idoga arbete mot lagen som skett i bloggosfären. 

Är det så, vilket jag tror, är nyttan med mer allvarligt menade bloggar enorm.

Utan att vi riktigt reflekerar eller känner det framför våra datorer håller vi i grunden på att omforma demokratin till det bättre. 

Därför är det extra viktigt att vi håller koll på vad som kommer i FRA-lagens släptåg. 

Här ett kort med bra inlägg jag länkat till tidigare, som kan användas som en ingång för den som tidigare inte följ debatten.

  

8 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar över statcounter....är det nåt man skall kolla upp om man är läst i "fel" miljö. Kom att tänka på att min farsa och farbröder satt på arbetsläger under kriget, svenskt arbetsläger, för att han var kommunist. De byggde vägar som startade i inget och slutade i inget. Själv fick jag aldrig göra lumpen, blev hemskickad utan krigsplacering. Kan kanske ha nåt med det att göra? UiU

Anonym sa...

Håller med om att vi bör hålla ett vakande öga på statsmakten.

Som tur är så finns det en minoritet inom maktens korridorer som vet att detta kommer leda till fashism.

Som tur är så finns det individer kvar som inser hur viktigt det är med förtroende för staten bland befolkningen om ma vill utforma ett jämnlikt system
(Oftast yngre rävar).
Marmelukerna vet ju inte ens vad dom röstar på och kan noll om teknik , sedan går dom ut och kritiserar och idiotförklarar befolkningen.

Tror redan politikerna visat var dom står och vilka syften dom har.

Bästa man kan göra är att vräka ut dem ur riksdagen eftersom dom är farliga kriminella element och införa direkt demokrati.

Anders sa...

UiU:
Jag följer dig inte i tanken där kring statcounter, kanske menar du att du inte bör hänga på min blogg och läsa/skriva;)
Att det är lite småfarligt sådär.
Trots allt, för inte så länge sen satte man Janne G, agent Hamiltons skapare i finkan för att han var med att avslöja IB-träsket.

Och jo, just IB-affären och efterdyningarna avslöjade ju att vi haft åsiktreg i Sverige.

Anders sa...

mike:
du skrev så långt och mycket i en annan ruta tidigare att jag funderade vad jag skulle svara. (Jag satt också och skrev nya grejer på min kant).

Du tog upp mycket, Bilderberggruppen, Lundin Oil osv.

1980 började jag kika lite på Bilderberggruppen och även the Trilateral kommission.

Jag tror inte på konspirationsteorier och jag tror vi måste akta oss för att trampa snett i vår argumentering.

Jag tror jag i min blogg ligger farligt nära "Trampasnett-linjen".

Tar man i för mycket, blandar man osakligt ihop tysk 30-talsnasism med dagens politik får man folk som slår ifrån sig hellre än folk som lyssnar och tar in.
* * *

Du skriver om Maktens korridorer ovan. Jag har nog en mer positiv syn än du. Jag tror de flesta är ganska goda, men i det här fallet har de helt enkelt inte satt sig in i sakfrågan i tid. (FRA-lagen).

Min övergripande tro är att det goda är större än det onda. Hade det inte varit så hade mänskligheten redan gått under.

Samtidigt har den här regeringen (dess ledande skikt är inte god) dragit saker till sin fulaste och lägsta spets.

Vi måste trumma på våra trummor så mycket vi kan. Men vi måste behålla trovärdigheten.

Jag befarar min egen trovärdighet hela tiden.

Anonym sa...

Anders; -inte rädd inte!! Det skall vara nåt mycket värre isåfall. Man är ju född oppstinat och inte direkt någon kappvändrae men lyssnar gärna för att skapa mig en uppfattning jag redan har...Hahahahah. Förlåt skämtet men lite så är det.
Nej, jag tänkte faktiskt att det kanske skulle vara en sorts protest att kolla de som kollar, som du skrev i bloggen. Jag tror på massans tryck och den oppstinates ivriga motstånd till allt som inte passar in i ett öppet samhälle.UiU

Anders sa...

hahaha,
Jo, man berömmer sig gärna om att vara dynamisk och lyssnande. Men vissa saker i ens psyke är fasta som berget. Jag kommer aldrig att bli borgare. Jag kommer aldrig att kunna lita på en nyliberals omdöme när det gäller att bedöma värden som frihet och värdighet...

Omvänt tror jag inte hr Reinf. lyssnar på oss bloggare heller. Däremot lyckas vi skapa ett gemensamt tryckt mot hans snällare bröder, särskilt inom c och fp som det ser ut just nu. Och ärligen. Det finns faktiskt riktigt vettiga moderater också. Som inte vill vara med om det här regeringen håller på med nu.

Det finns moderater som står mig väldigt nära i uppfattning. De tror på samma frihet som jag. Och mycket annat.

vi skiljer oss dock i en väsentlig sak. Deras syn på hur samhället, vi gemensamt, bör ta ansvar för varandra, är väsensskild från min syn.

Som ung definierade jag mig som anarkist. Men ändå inte. Jag ser det mer som ett förhållningssätt, en vinkel värd att betrakta saker ur.

Anonym sa...

Måste dock erkänna att tysk 30 tals nazism och dagens politik har alltför mycket gemmensamnt.

Se bara skull and bones SS Symbolismen mm.

Paket med olika papper bara.

Menar samma familjer styr idag som då så i grund och botten har inget förändrats.

Jo det är ju lätt att kalla saker och ting för konspirationer vilket många gör.

Sånt brukar vara baserat på lös fakta och inte bevisat matrial.

Men bevisat matrial finns det gott om nuförtiden ,, dom enda som kallar teorierna konspirationer är dom som inte synat rörelserna i sömmarna tillräckligt mycket och inte fått med hela bilden.

Anders sa...

mike, jag jobbar på att svara genom att skriva nya inlägg;)