lördag, april 28, 2007

Världen de blå vill skapa och folkets reaktioner

(eller öppet brev till statsminister Fredrik)

Innan valet ville en majoritet av folket ha en förändring. De var trötta på det parti (s) som varit statsbärande så länge. I folks ögon fanns det så mycket att klaga på. Man upplevde att saker inte fungerade som de skulle och att skatterna verkade höga.

Folket gick till val – och vi fick en ny regering, din allians, Fredrik, som har rivstartat och gjort så att några 100 av de rikaste människorna i landet får sina skatter sänkta med miljontals kronor. (Så här säger din kompis Anders Borg om saken) Samtidigt höjer ni avgifterna för A-kassan och vill tvångsansluta människor till den, så att alla måste betala mer. Sen, om man råkar bli arbetslös ska man få sämre ersättning.

Det är som om ett försäkringsbolag plötsligt skulle höja försäkringspremien på allas hemförsäkringar och sedan om någons hus brinner ned så ska den drabbade bara få ut 65% av värdet, allt medan försäkringsbolaget höjer lönerna till sina direktörer med mångmiljonbelopp.
Precis så beter sig din regering. Detta konstiga är vad du tycker är bra och vill. Och du påstår att det skapar jobb, men det gör det inte. Det ger endast dålig sömn till dem som känner att de sitter löst på arbetsmarknaden.

Vad är det som händer nu? Är folk så ilskna över detta och andra av din regerings beslut att de enligt opinionsmätningar åter vill rösta rött? Är det för att din regering hittills har flyttat över 65 miljarder kronor från arbetare, pensionärer och småföretagare till de allra rikaste i landet som folk blivit ilskna?

Eller är det så att folket sakta men säkert börjar få en sammanlagd bild av det som händer? Det rör inte bara våra skatter, att din blå regering flyttar pengar från oss alla till de allra rikaste. Det rör också synen på människor och det som är rätt.

Vår tidigare regering (s) deklarerade tydligt att USA:s angrepp på Irak var ett brott mot folkrätten. Nu har du utsett en ny utrikesminister i Carl Bildt, som snarare menar att det fanns en rättslig grund för ockupationen.
I detta har jag svårt att följa utrikesministerns tankar och logik. Fredrik, när blev det folkrättsligt legitimt för ett stort och mäktigt land (USA) att på falska grunder angripa ett annat land, i detta fall Irak?

Frågan jag och kanske även andra börjar ställa sig är: Vad vill du skapa för en värld? På några få månader har du i det egna landet ökat klyftorna mellan fattig och rik med fantastiska 65 miljarder kronor. Därutöver har du alltså tillsatt en utrikesminister som tycker det är okej att starta krig på falska och fabricerade grunder, en utrikesminister som inte tror på folkrätten.

Jag frågar mig också om utrikesministerns ståndpunkt är förankrad i riksdag och utrikesnämnd, eller om det är Carl Bildt ensam som driver denna ur folkrättssynpunkt helt olagliga linje. Är det så borde du, Fredrik, i egenskap av vår statsminister, snarast entlediga utrikesministern. Om du inte gör det visar det att även du struntar i folkrätten och vad lever vi i för land då? Får ett annat land komma hit och bomba oss då?
Enligt din utrikesministers logik borde det i vart fall vara i sin ordning.

Jag vet inte vad folket känner och vad som får folk att fly din regering, men jag ryser och har mer än onda aningar. Kanske delar jag dessa onda aningar med fler än jag förstår.

Det är ingen vacker värld din regering med utrikesministern i spetsen pläderar för.


För även om Irak hade en ledare som Saddam får man enligt folkrätten inte bomba dess befolkning och barn med fosforbomber.
Carl Bildt, din utrikesminister, anser dock att det är helt in sin ordning.
Fredrik. Det brådskar att avsätta honom. Annars faller samma onda aska över ditt huvud.


1 kommentar:

Peter Madison sa...

Väl talat broder. Jag önskar fler läste detta. Kan du inte sätta in en debattartikel i nån av tidningarna?? Du vet ju att du får det publicerat! Gör det...det är bråttom nu innan dessa människor totalt raserar det som byggts upp av folket, i generationer. Innan de säljer ut Sverige till hugade börsklippare....fy fan.