onsdag, juli 29, 2009

Mögel och människa

(Nytt media, mickteknik osv).
Jag skrev:

"Människan ur ett kosmiskt perspektiv"

och började efter det att prata. Det blev så här:Rymdradion
Quantcast

* * *
(Tack Jens O för att du petar på mig och vill ha en roman i kommentar i förra inlägget, tanken är att det här ska leda fram till en möjlig sådan roman).
Tack Spacelounge för ljudpålägg.

(Be mig inte förklara men det döljer sig 3 olika bokmanus-idé-möjligheter bakom det jag nu nystar i på det här lite aviga viset när jag får lite tid över från AFK-livet:)

2 kommentarer:

Jens O sa...

Bra att det går framåt Anders, inte bara jämmer och älände. Det finns mycket att ta tag i och rådda med, när det gäller vår gemensamma framtid. En av de viktigaste åtgjärderna, är att beskriva och betrakta kulturen bakom, hur den uppstod och kom att bli vad den är idag. Att nå fram är nog det viktigaste steget framåt, som vi kan greppa tag i.

Anders sa...

En annan kultur, som bara ramlade över mig idag, är den som råder inom den finansiella sektorn.
Det handlar om PPM, våra pensioner. Det har naturligtvis visat sig att bankerna är de enda vinnarna på premiepensionssystemet.

Det liknar lite STIM och även kopieringsavgiften som ligger på all datalagringsmedia.
De som producerar musik eller kultur får inte ett skit, men staten har sett till att stora företag och organisationer får miljarder av oss alla genom dessa avgifter.

Vi medborgare blir lurade i varenda transaktion som våra politiker tvingar på oss, vare sig det gäller att köpa datalagringsmedia - då betalar vi till mediaindustrin fast vin inte ens spelar in musik på mediet vi köper, och så tvingar staten på oss att betala en premiepension som för oss sparare sjunkit i värde, allt medan bankerna plockar ut vinster och avgifter ur samma system...

Det vanliga pensionssystemet har gått med 3,5% vinst i snitt per år, allt medan premiepensionssystemet tappat 0,8% per år.

Samtidigt har vi medborgare betalat in avgifter om 10 miljarder, varav bankerna kammat hem ca 8 miljarder. Enligt TT spektra.