torsdag, mars 04, 2010

Föredrag i Härnösand


3 mars 2010 höll jag föredrag, aningslös vilket i ordningen, på Härnösands folkhögskola. I fikarummet några bord bort såg jag Roger Wallis. Jag tänkte att så fort mitt bordssällskap talat färdigt går jag över. Det blev aldrig så. 

Jag höll mitt föredrag klockan 12.30, sen packade jag ihop för att åka och hålla nästa föredrag på ett bibliotek i Sundsvall, strax intill Birsta city kl 19.00. Samtidigt körde Roger Wallis igång sitt föredrag i den sal på Härnösands Folkskola jag just lämnat. 

Så är det ofta att vara på turné, jag nästan möter men få vare sig se eller höra personer jag vill höra. Schemat ligger ständigt ivägen. Roger Wallis, hörde jag på omvägar, hade även han sitt schema med flera besök på olika skolor. 

Nåväl. Ändå var det värmande och roligt att hålla föredrag i Härnösand, särskilt som det var i samma lokal som jag höll mitt absolut första föredrag som författare inför en fullsatt aula. Det var för 16 år sedan i september år 1994. Jag har haft för sed att fotografera publiken, men slutat eftersom jag så många gånger blivit hindrad då skolor har stränga regler, samt att det förvånansvärt ofta finns personer med hemlig eller skyddad identitet som man helt enkelt inte bör sprida bilder på. 

Istället var det en i publiken som gärna tog en bild på mig. 2 kommentarer:

Louise sa...

Hej Anders!
Äntligen hittade jag din blogg, efter många om och men.
Kommenterar på just detta inlägg eftersom att jag lyssnade på den föreläsningen, kunde tyvärr inte köpa någon bok eftersom att jag inte hade en 20:a löst. Det sög. Till nästa föredrag kan du kanske berätta i förväg om att du skall komma, och säljer signerade böcker för 20 spänn? Ett förslag bara.
Hade gärna köpt boken, men skall beställa den snart.

Och det var riktigt roligt att se att du hade bilden som togs som header!
Mvh. Louise

Anders sa...

Hej Louise!
Vad synd det där med boken!

jag brukar berätta för arrangören att jag har med mig böcker för 20:-
Tror att jag gjorde så även denna gång till den lärare som höll i det, men det är inte alltid information tränger igenom...

Jag tyckte bilden blev lite bra så jag valde att förnya min blogg med den! innan hade jag en svartvit bild som header, ganska murrig och hemsk, för jag hade photoshopat med den så att den skulle ge ett rätt spökligt intryck. Det såg ut som om en hemlighetsfull gestalt kom ut ur en spegel. Läckert på sitt sätt, men kanske inte direkt välkomnande.