söndag, april 25, 2010

Ett jobb att se fram emotMin nya arbetsplats är en stiftelse, men de flesta tror att det rör sig om ett museum. I torsdags hämtade Henrik, Roger och jag en kopia av en vikingabåt (eg är modellen från Vändeltiden, alltså perioden strax före). Den tillverkades för ca 20 år sedan av entusiaster i och man lokaliserade den till Gällö. Vi hämtade den i ett fuktigt lastbilsgarage som ska rivas. Båten har under de senaste åren farit illa. Bordläggning har ruttnat.

Jag ska tillsammans med Roger få den i skick igen till sommaren. Ett kul och intressant jobb!

Under etiketten "Jamtli" kommer jag att skriva och  visa bilder på valda delar av mitt arbete med vikingabåten Arnjot och annat som händer på Jamtli som jag finner intressant. 

6 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Intressant att du fått möjlighet att göra en insats för att hjälpa oss minnas det som varit. Ser fram emot att få följa detta. Strax utanför Norrtälje driver entusiaster en vikingaby http://www.storholmen.org/

Perra J sa...

Ah! Så häftigt!

Anders sa...

@ Farmorgurun: Tack för länken! Man vet aldrig vad sådana kontakter/Länkar kan leda till i sin förlängning!

Anders sa...

@ Perra J: Ja! Jag är rätt glad, för att inte säga själaglad över sysslan osv, men sen finns det en del världsliga arrangemang kring det hela som kan kännas sådär. jag väljer att ignorera det och bara njuta av tjärdoften i nuet!

Anders Nilsson sa...

Liksom Hornbore by i mina trakter, och makalösa båtbyggare likaså.

http://www.hornboreby.se/

Anonym sa...

Ett jobb på Jamtli....inte kattskit sa hundlorte!
Bästa hälsningar från UiU.