söndag, augusti 29, 2010

Det viktigaste moderata bekännandet - Ever


Här kommer ulven under fårakläderna fram. Det är otroligt svårt för oppositionen att säga dessa saker, för då låter det bara som gnäll eller att de vill smutskasta sin motståndare. 

Men här berättar en Moderat som mitt i brinnande valrörelse väljer att kliva av sitt - i hans ögon fullkomligt förljugna och lögnaktiga parti. Läs hans story här (jag har klippt in hela texten som citat från Aftonbladet i det fall den av någon anledning skulle försvinna från deras server) eller läs texten hos Aftonbladet

(Moderaten Lars Sjöbloms ställningstagande har även viss bäring till det jag skrev i en postning häromdagen "Solidaritet eller Slaveri")

"

– Därför lämnar jag Moderaterna


Avhoppade politikern: Jag har haft svårt att se dem som röstat på mig i ögonen

För fyra år sedan kandiderade jag till kommunfullmäktige i Norrtälje för de Nya Moderaterna. Jag ville engagera mig politiskt i ett parti som brann för friheten och som gav människor en möjlighet att välja i Välfärdssverige. De Nya Moderaterna talade till mig, det lät som om de både värnade friheten och välfärden.
Jag är polis och har i dag en ryggmärgsskada efter flera olyckor i tjänsten. Det har gett mig en insyn i vardagen för dem som Välfärdssverige ska värna. Och det var den insynen som gjorde att jag begrep att de Nya Moderaterna i verkligheten inte är det parti för alla som de utger sig för att vara. Människor som drabbats av partiets politik bemöts med arrogans och kyla. Jag har haft svårt att se dem som röstat på mig i ögonen.
Jag har företrätt Moderaterna i Norrtälje både i kommunfullmäktige och i socialnämnden. Jag har varit övertygad om att min bakgrund som samhällsbärare i polisen och med min erfarenhet som handikappad skulle berika Moderaterna.
Men när jag visat på de sociala problemen partiets politik leder till så har jag bemötts av en arrogant tystnad. Det är skillnad på vad som sägs och vad som görs, och det ska vi inte prata om i partiet.
I grunden är detta ett ledarskapsproblem inom Moderaterna. Och det har visat sig, inte minst när ministrar fallit för att de betett sig på ett helt annat sätt än hur partiet vill verka utåt. Men denna dubbelhet är tyvärr en del av Nya Moderaternas natur.
Det är ingen slump att höga företrädare för partiet gång på gång blivit påkomna med byxorna nere. Det är en del av vad Moderaterna är i dag.
Jag brukar säga att Moderaterna är ett parti som har en bra känsla för näringsliv och pengar men som saknar social kompetens. Även om det låter annorlunda på valaffischer och annonser så finns det ingenting hos Moderaterna som gör att man ser människor och deras problem.
Tyvärr så blir politiken sådan att den bara passar för framgångsrika friska, och om andra hamnar i kläm så osynliggör man det och skyller på att man jagar fuskare.
För egen del har jag blivit bra behandlad av Försäkringskassan hittills, men jag ser med förskräckelse hur folk som är sjuka trycks ner av de nya hårdare reglerna som införts.
Jakten på ett fåtal fuskare används som rättfärdigande för att försämra för hederliga människor som drabbats svårt av sjukdom. Det är inte rätt.
När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig.
Det är en stor skillnad på Moderaterna när de talar till folk och när de genomför sin politik. Lokalt som centralt så är det en mycket liten klick som styr och som bestämmer vad som får sägas. När jag påtalat skillnaden mellan partiets budskap och dess politik bemöts jag med att jag inte har ”de rätta karaktärsegenskaperna” för att vara moderat. Och om de rätta karaktärsegenskaperna för att vara moderat ska vara att ljuga skäppan full för väljarna så har de väl rätt.
Därför väljer jag att lämna Moderaterna och jag vill göra det klart och tydligt att jag gör det för att de mjuka Nya Moderaterna inte finns. De är bara en ordkuliss."
Lars Sjöblom

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du är snygg i din alliansfärgade tröja!!!

Anders sa...

@ Anonym. Ha ha! har jag inte tänkt på, att den har den färgen alltså!

Anonym sa...

Andra hoppar av socialdemokraterna för att de inte gillar samarbetet med kommunister... eller inte tycker att SAP är ett arbetarparti längre ...

Anonym sa...

Det finns många såna här historier och det kommer att bli fler.
Här i trakterna har vi en överläkare som hoppar av moderaterna p.g.a samma
skäl.Etisk ovärdig behanling av svårt sjuka

scaber nestor sa...

Färgen är Junilistans, tyvärr valde Alliansen att ignorera att färgen var upptagen.

Anders sa...

@ anonym nr II: Dej hoppar jag för jag tyckte inte din kommentar tillförde något.

Anders sa...

@ Anonym III: Jo, flera läkare har ju även skrivit debattartiklar i DN osv att systemet är helt vidrigt.

De rödgröna är på intet sätt fläckfria, men har åtminstone en anständigare människosyn. Framför allt, inom SAP håller man på som fan att revidera sjuvårdreformen, för det behövs verkligen. Det handlar om att göra den mänsklig men också effektiv i den meningen att människor verkligen får den individuella hjälp de behöver. ¨

Den ambitionen har SAP, jag ser ju hur man håller på för att formulera detta från politisk vilja till något som går att genomföra.

Systemet innan allianser tillträdde var inte bra, men den reform som genomförts är rent ut sagt människofientlig. Antingen vill man detta eller så har man inte fattat konsekvenserna av sin egen politik

Anders sa...

@ Scaber: Ja färgen är helt klart junilistans från början, vilket jag heller inte reflekterat över när jag har min tröja på mig! :)

Lars-Erick Forsgren sa...

Moderaterna, som parti, saknar empati. Visst.

Är ett hälsotecken när folk hoppar av sina partier av skäl som redovisats här. Finns nog många exempel... även om de flesta tiger still.

Apropå färgen på din tröja. Första ggn jag sett den som politisk färg var det folkpartiets färg!!! Japp, under 70-talet och Carl Thams tid som partisekr. Han som blev så osams med Per Gharton om enerigpolitiken att denne hoppade av och bildade miljöpartiet. Sen hoppade Tham till sossarna... Tidigare var Tham en verklig sossedödare...

Men nu i modern tid är väl det oranga ett lån från Ukrainas revolution för några år sedan?! Jag tror alliansen tänkte på det när de tog färgen.

Betr sjukvården. Litar inte på att SAP:s omarbetning av de reglerna blir så mkt bättre. Tyvärr. Det var ju de som började att knacka ner den. I sossepartiets socialkonservativa anda. Men jag hoppas både för din skull Anders, och för Sveriges, att du får rätt.