fredag, oktober 07, 2011

Hur sprida god Karma i en värld fylld av sjukligt aggressiva säljarstrategier?

 Anonym callcenterperonal sprider tanklöst dålig karma och tvingar mig till slut efter år av terrorringning att reagera.
Vad händer nu med min Karma?


Teliasonera ringde 3:e gången på kort tid. Nyss ringde Call Telecom. De vill sälja fast telefoni, fast jag är med i NIX. Jag ber numera säljaren upprepa sitt namn, samt företagets namn. Sen säger jag väldigt lugnt: "Jag är med i NIX. Jag polisanmäler nu dig och ditt företag."
Telianosera har slutat ringa, troligen gör även Call Telecom det.


____________


Nu funderar jag att följa upp det hela med att verkligen ringa polisen, för det är otroligt störande för en författare när han sitter och skriver att ideligen bli avbruten av telefon. Eftersom jag har anmält mig hos NIX tror jag mig ju veta att det bara är skolan som ringer för att säga att mina barn har blivit snoriga, eller hustrun som ringer för att det hänt något. 
   Alla vet ju om att jag inte ska störas när jag försöker producera. 
   Varje telefonsignal är värre än ett hemfridsbrott. 
   Frågan är nu hur jag ska rubricera det hela så att polisen förstår allvaret i dessa företags felaktiga beteende.

_____________


4 kommentarer:

Peter Madison sa...

Gör som jag:

Det ringde en otrevlig försäljare med sjukt dålig approach. Jag höll mig lugn genom hela samtalet tills jag vänligt men bestämt sa tack men nej tack. DÅ hände de märkliga att säljaren på andra sidan blev otrevlig, uppkäftig och ifrågasatte mitt nej!!

Jag small naturligtvis av och det började osa bränt ur luren och när samtalet helt plötsligt bröts (!) så mailade jag sen till Motorlotteriet (det var deras lotter som försäljaren skulle sälja till mig) Och undrade om detta var deras nya försäljningsstrategi.

En motormännenmänniska mailade genast tillbaka och sade att hon hade lyssnat på samtalet som jag och försäljaren hade och Motormännenmänniskan sade att jag naturligtvis hade rätt.

Försäljaren har nu fått sparken. Jag fick 5 trisslotter och en biobiljett från Motormännen. Häpp.

Vad vill jag ha sagt med detta? Ingen aning. Kanske att det är ett nytt försörjningssätt i att skälla på idiotiska försäljare för att sen klaga och genom det hoppas vinna storkovan på Triss...

Nå, vad gäller Karma så brinner försäljarna upp före mig när räkenskaperna ska gås igenom. Alltid en liten tröst...

Lars-Erick Forsgren sa...

Anders. Har saknat dina bloggtexter... Men jag förstår att annat tränger sig på. Jag har tidivis också legat lågt med bloggen. Irriteras också av Facebook, ett slags hatkärlek, för den tar tid som jag inte har. Men ändå...

Nå, visst blir man irriterad på en stor del av tel-försäljarna. Som ringer trots NIX. Tyvärr har ju en del företag (banker tex) TEL.-NR SOM de anser gör att har rätt att ringa trots NIX. Men de flesta säljare är ändå rätt trevliga. Men det finns undantag. Och även trevliga stör. Så man tappar tråden i det man håller på med. Känner ibland att jag "borde" skriva ngt mera sammanhängande, ngt som är viktigare (i vart fall för mig själv) men koncentrationen saknas. Vardagen tränger på.

Anders sa...

@Peter: Otroligt intressant information att de bandar samtalen.
Det stämmer till eftertanke.
På många plan.
De stackarna kontrolleras alltså kontinuerligt... Och om kunden freakar ur och i stundens hetta säger saker som låter som mordhot, då finns också det på band...
Kunden vet inte att han är bandad, men det vet säljaren.

Även om verbala mordhot är fel kan jag inte låta bli att uppleva att hela situationen är fel riggad redan från början.

Anders sa...

@Lars-Erick. Jag hatar facebook, men har samtidigt upptäckt att det är en bra kampkanal tex de grupper som bildats kring sjukförsäkring och FAS3.

jag funderar på att kolla in google+, men orkar för tillfället inte med ytterligare ett medium....

Vad gäller nätet och bloggen i övrigt har det faktiskt varit jätteskönt att göra uppehåll.

Ett tag blev det ärligt talat nästan ett måste, men nu startar jag bara datorn när jag verkligen vill!

(jag skriver "riktiga texter" på en icke uppkopplad dator. Den är min isolerade lilla ö.