torsdag, juni 08, 2006

Hemsida med Blogg

Kära bokläsare (och ni andra)

I förra inlägget berättade jag om att bloggen hamnat snett. Det var tänkt att den skulle handla om Djingis Khan och böckerna om honom. Så har det inte blivit. En läsare gav mig följande kommentar:

”När jag lade till din blogg bland mina favoriter så hade jag sett framför mig hur jag fick följa ditt arbete med de nya böckerna. Kanske även få lite mer info om D.K:s liv som inte fått plats i böckerna m.m.
Tyvärr har jag inte upplevt att bloggen ger mig något av detta vilket lett till att jag sällan tittar in här...
Mattias”

Du ska ha stor tack för kommentaren, Mattias!
Min nuvarande hemsida www.djingiskhan.com tog 2 manmånader att bygga, samt att den kostar att hålla öppen. I själva verket är hemsidan en dryg kostnad för mig.

Mitt huvudproblem just nu är att hitta ett billigt och snabbt sätt att bygga en ny hemsida för Djingis, mina böcker, samt min egen blogg, helst en sådan blogg där det går att lägga upp olika kategorier.

Jag vill att hemsidan ska innehålla fyra delar som blir busenkla för mig själv att uppdatera:
1) Fakta och uppföljning kring bokserien om Djingis Khan
2) Personlig Författarpresentation
3) Föredrag och referenser
4) Blogg med kategorier samt möjlighet till kommentarer.

Jag har sett att Apple har en briljant enkel lösning för detta. De har mallar som det bara är att ”hälla” i sin information i – och vips så har man en hemsida. Problemet är att jag inte har sett något lika bra för oss PC-användare. Jag kan finna det lite märkligt, 97% av marknaden har PC medan Apple med sina ynka 3% gör de fiffiga lösningarna. Apple ger till och med bort denna enkla och bra hemsidesfunktion gratis med upp till 50Mb utrymme på deras server, om jag förstått saken rätt.

Så. Mattias och eventuellt andra läsare av böckerna som väntar på bättre info, tyvärr får ni ge er lite till tåls. Jag letar helt enkelt efter en lösning, samtidigt som jag prövar mig fram här i bloggen vad annat jag kan tänkas vilja skriva om.

Under tiden tar jag tacksamt emot tips om det är någon som vet om en enkel, helst kostnadsfri, weblösning som jag kan börja bygga en hemsida i. (Det får inte vara så komplicerat att jag måste lära mig exv Dreamviewer. Spray och liknande fula och dåliga lösningar är inte heller vad jag avser!)

7 kommentarer:

Peter Madison sa...

Hoj storebror! Var och fikade med Ylva idag och vi kom in på dig och ditt skrivande..... Bara för att göra livet ännu jobbigare för dig så kan jag meddela genom henne att hon läser din blogg med allra största behållning när du skriver om barnen och vad ni haft för hyss för er och så.....!!! Djingis köret "tragglar" hon sig igenom..... Om du släpper en bok hur det är i att vara farsa till två, snart tre kids så lovar hon att det blir en storsäljare samt att hon köper den på studs!!! Smaka på den...... Fokus som sagt....hehe......!

Anders sa...

Lugna puckar. Jag har barnböcker och "föräldraskapsbok" på G också. Men som sagt, jag fokuserar på min grej, dvs Djingis oavsett.
Jag kan ju inte låta andra människors smak styra mitt produktionsflöde!
Jag kan inte annat än producera i den ordning och takt jag själv lägger upp. Det är svårt nog redan det!

Anonym sa...

jag håller med Ylva! jag läser och njuter av allt som har med dig och ditt liv att göra. Men själva bokgrejset är inte så intressant. Det som är intressant är ju när nästa bok kommer ut, i princip.
Och dessutom vore det skoj att få ta del av hur du gör all research! Att ha en privat blogg och en "jobblogg" kanske är en idé då?

Faktum är att du på en enda blogg kan samla allt det du vill ha. Du kan göra "pages" om sånt som är viktigt för bokläsarna, försäljning osv och du kan göra en blogg med två kategorier. En för "jobb" och en för "privat". Om du ogillar idén med att blanda jobb och privat på samma adress så kan du ju helt enkelt ha kvar denna blogg som privat och starta en ny för djingisköret som madison kallade det.
Du kan komma hyfsat billigt undan genom att dra hem wordpress och installera det på en server. Annars har www.wordpress.com (tror jag det är) bra gratisbloggar. problemet med gratisbloggar är ju att du får stå ut med reklam och att utrymmet på dem inte är så stort.
Om du vill ha lite tips, hjälp och råd så vet du ju vart du hittar mig.

Anonym sa...

Vad hände med Pappa Duktig? Eller vad han nu hette den där du gjorde en bok om! Med de illustrationerna så tror jag det blir en pangsuccé

Anonym sa...

OM du har plats på ett webbhotell med tillgång till en egen mysql-databas så rekommenderar jag wordpress som publiceringsverktyg. Du matar in information i form av text och bild och trycker på Publiceraknappen så har du sidan. www.wordpress.org. Kan ju kräva lite kunskaper innan man får kläm på hur man installerar, men det är rätt självinstruerande. Jag använder det till min blogg. DU har dels bloggfunktion, dels möjligheten att bygga sidor med kommentarsfunktion. Jag använder webbhotellet b-one.net (gillar inte att göra reklam, men de är faktiskt bra): rätt billigt och databas, som sagt. Lycka till!

Anders sa...

Tack Mysla och Johanna!
Nu är ni två som tipsar om wordpress.
Jag får ta och kolla upp det när jag har klivit ur mitt skriv"mode".
Kramar
Anders

Anonym sa...

Here are some links that I believe will be interested