tisdag, augusti 22, 2006

Äckel hör mitt kön till

Jag utsöndrar förmodligen en hel rad partiklar som kan definieras som obehagliga, kanske rentav äckliga, när jag duschar. En sak jag emellertid inte fäller, ens vid kraftig vattenbegjutning, är hår. Anledningen är enkel; Jag har inget hår.

Ändå är vårt duschavlopp ständigt och jämt täppt med osannolika kvantiteter av långt hår.

Hustrun har en princip, som jag med iver delar; att var och en städar upp efter sig.

Ovan denna vackra princip svävar en annan, mer outtalad, grundregel i vårt hem: Allt äckligt hör mannen till.

Så är det. Vissa av naturen givna lagar är bara att acceptera.

Driven av dessa obestämbara krafter, dit även kärleken torde räknas, rensar jag oförtrutet vidare; trots att ingångna avtal och själva huvudprincipen om att städa efter sig själv säger annorlunda.

10 kommentarer:

Peter Madison sa...

Det kanske är dax för en inbjudan till herrmiddag i den madisonska boningen. Där brukar vi män!? dryfta dessa frågor som är omöjliga att ta med det täcka könet....
Inget klank, naturligtvis, utan bara snacka skit å så...! God mat och vin så det räcker....kanske en fin whisky till?

Unknown sa...

Nja, själv gjorde jag storrengöring av tvättmaskinen och torktumlaren häromdagen (som jag skrev om på min blogg). Det var också äckligt.

Anonym sa...

Men bra! Du har förstått det här alldeles på egen hand. Detta tyder på att du är en ytterst intelligent man. Vissa kvinnor får tjata om detta i en hel livstid utan att männen för den skull inser faktum. ;-)
Avlopp, bajs, spyor och småkryp hör till mannens domäner precis lika mycket som mascara och tamponger hör till den kvinnliga. Så är det bara. :-)
Det hör till kvinnornas syn på män som riddeliga och beskyddande. Ni SKA helt enkelt bespara oss från sådant som vi finner obehagligt bara för att ni älskar oss! I gengäld får ni äran att dela kudde med oss när vi ligger och sover och är som snällast(och osexigast). Har ni tur och om ni har tagit hand om en större mängd äckel så kan det till och med hända att ni får ta del av den där beundrande blicken, den som säger: "Åh vad jag älskar dig min store, starke, underbare, modiga man." Visst är det underbart! :-D ;-)
Vi å andra sidan, vi behöver bara se söta ut, se förstående ut när ni är sjuka och eventuellet vara lite tillmötesgånde då ni hävdar er "rätt" att få komma vid oss.
Det är vårt trumfkort. Att ni gör en hel del för att få privilegiet att dela den där kudden med oss. :-)

Åh, en hel kommentar fyllt av hemska fördommar... :-D

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med Anders men jag har slutat att äckla mig för det är ju faktiskt rent naturliga grejor vi "äcklas" med. en människa utan lukt eller avfällning måste vara utomjording....kanske det finns sådana om vi letar i äckelavloppet eller i snusksoporna. Själv har fåt ett epitet..."hygienhysteriker´n."
Men jag bär det med en stolt nästan småflinande liten släng med huvudet. Kanske det är en nedlåtande, insiktsfull inställning till de som äcklas.

Patrik Pettersson sa...

Tänkte häromdagen på hur det var för inte så länge sedan. Innan tvålen, tandkrämen, deodoranten, raklöddret, tampongen, bindan, aftershaven och schampoot blev var mans och kvinnas egendom. Dofter, lukter, stanker, hårtussar, flytningar, svettningar och allt annat i en salig och mänskligt doftande röra! Hej och hå!

En hårtuss i avloppet, jo jag tackar jag... =)

Anders sa...

Oj, många att svara här. Jag gör därför en liten antydning åt hur jag, men även hur Napoleon såg, men jag nu ser på saken.
På väg hem från det ryska fälttåget år 1812, när han förlorat de sista resterna av sin från början väldiga armé utanför Moskva skrev Napoleon ett brev till sin älskarinna. Han beräknade att hemritten skulle ta ytterligare några veckor: "Kära, tvätta dig icke, parfymera dig ej heller, ty jag vill känna dig, DIG..."
Min fria översättning, men ni förstår andemeningen hoppas jag.

Erik sa...

huvva! Vad jag vet så var inte grundhygienen i 1800-talets början den bästa, när han sedan vill att hon skall avstå från denna... nej, jag kan nog inte hålla med gode herr Napoleon. När vi ändå talar om Nappe, jag läste någonstans om hans fängelsevistelse på st Helena. Engelsmännen hade en plan för att få honom att buga inför dem så de gjorde dörren till hans cell så låg att han var tvungen att buga för den brittiska vakt som stod utanför, detta skulle tydligen leda till att Nappe skulle lära sig att buga för engelsmän. Enligt sägnen så gick Napoleon på knä istället... kul kille!

Lyckliga Grodan sa...

fniss...
det är väl det machodrag ni liksom får ha kvar..
vi klarar oss själva i juridisk mening..
försörjer oss själva..
lär oss det mesta faktiskt..

men vi sparar äcklet..
fast det är inte helt sant..
inte här i grodträsket..

grodmannen är rätt äckelmagad..
det är inte jag..

Anders sa...

erik: Napoleon var stolt av sig, det måste man ge honom. Inte ens när han var slagen och avsatt och tillfångatagen och satt på en satans ö ville han förödmjuka sig genom att buga sig...
Sådana personligheter är bevisligen mänsklighetens fördärv.
Om exakt vad krigade han, egentligen?
Men soldaterna var lika dumma. Klafsade i leran från Paris till Tyskland - och tillbaka. Från Paris till alla ställen i Europa - och tillbaka. Från Paris till Moskva - och dog...
De arma satarna gick 3 mil om dagen med packning. Ibland 4 mil...

Anders sa...

lyckliga grodan:
Ack, om jag ändå visat upp en kräsmagad min första gången! Men nejdå. Nu har jag fastnat i rollen som den som aldrig äcklas av någonting...
Fast ska sanningen fram så är jag ju inte värst äckelmagad. Fast jag misstänker att hustrun inte heller är det. Hon har däremot varit listig nog att, tja få mig att känna mig duktigare...