tisdag, augusti 29, 2006

Pappa shoppar


Äldsta dottern fyller snart fyra. Pappa skulle iväg och köpa presenter. Han hade alldeles bestämt hört att hon önskade sig en pilbåge. Pappa fixar och trixar och åker runt och till slut handlar han en väldigt fin pilbåge. Det är bara ett fel med pilbågen. Den heter inte ”Lillknattens indianset med 6 sugkoppspilar” utan ”Lynx Magnum” och har 70 kp dragkraft. Med andra ord: Dragkraften i den är oerhört mycket större än dotterns totala vikt. Dottern kan inte en rubba strängen. Dottern tycker inte om pilbågen.
Pappa tycker om pilbågen.
Pappa älskar pilbågen och säger stolt till hustrun:
- Det är en compound. Troligen kan man skjuta rakt igenom en människa med den.
Hustrun som annars gärna pratar om saker väljer att ingenting säga.

Pappan har en pilbåge. Ibland gör det inget att det regnar. Han går omkring på gården och är mallig alldeles ensam. Han spänner sin båge lite nu och då. Han märker inte ens att han blir blöt.

12 kommentarer:

Peter Madison sa...

Farbor ska försöka fixa en barnpilbåge. En sån man inte skjuter igenom människor med.... En sån där med sugkoppar på kanske....

Anders sa...

Vad bra!
Då kan vi skjuta ikapp...

Unknown sa...

Jag finner inga ord…

Anonym sa...

Hmm... Ett vapen till pappa istället för en leksak till Naya? Hur kunde det hända? Var det Djingis som på nåt vis hade kontrollen? :-)

Anders sa...

Åsa: Inte jag heller. Det är något genetiskt. Jag är pacefist, men pilbågar, det har jag alltid drömt om. Särskilt sedan jag började skriva om Djingis Khan.

Mysla: helt klart tog Djingis kommandot här ett tag... (PRESENTER till dotter är också fixade!!!)

Unknown sa...

Okej. Och vad får dottern i present då? Låt mig gissa… hm, en rejäl måltavla kanske?

:-)

Anders sa...

Nja, kanske kommer det en måltavla, isådana fall från farbror. Från mig och mamma får hon mest pysselgrejer, målarsaker, kulor och pärlor eftersom hon kommit in i ett småpysselmode!

Men en pilbåge med måltavla ska försökas fixas till henne också!

Anonym sa...

Jag är avis på pappas pilbåge! *ringer (min)pappa och hör om vi inte kan "skjuta in" älgbössan*

Patrik Pettersson sa...

En pilbåge !!!

Oj, vad roligt! Sköt pilbåge i en bågskytteklubb när jag var liten (yngre) och det var hur roligt som helst. All heder åt bejakandet av den där lilla grottmannen som bor i oss alla (män).

Jag får nog ta och komma upp för att kasta handsken snart.

=)

Anders sa...

Mysla: Skjut in älgstudsaren ni. I morgon ska jag börja skjuta in pilbågen. Förhoppningsvis fixar spacelounge så att jag kan få fast pilhyllan och lite annat som saknas för tillfället.
Sen har vi hela ängarna att gå omkring och skjuta på höbalar som vi sen tjepar igen hålen på så att ensilaget i dem inte ruttnar!

patrik:
Du är varmt välkommen!
Jag lurar på om jag ska köpa ytterligare en båge! Det här är nte riktigt vad jag vill ha, mer en slit och slänggrej. Om jag ens kan få den i drift. Grejer saknas, Cableguard, pilhylla - och så är strängen förmodligen för lång...
En hel del att fixa innan man kan skjuta på ett bra sätt. Men visst, man kan redan skjuta lite okynnes med den, men utan så värst bra precision.

Matti Ståhlberg sa...

*skratt*

Klart Pappa ska ha en compoundbåge!

Anders sa...

Ja, ja, mensann! Och jag har redan skjutit så att jag har blåmärken i armen... Det blir så när man är ovan och strängen i full fart tjoffar in i underarmen..