fredag, mars 30, 2007

Böcker på bordet

Jag packar böcker. Köksbordet är fullt av dem. Jag har skickat över tusen böcker till människor som vill ha dem signerade. Nu har jag tagit beslutet att inte fortsätta med det. Det är alldeles för kostsamt. Dessutom kan jag inte konkurrera i pris med exempelvis www.adlibris.se som fått någon deal med posten.

Adlibris tar 146:- plus 19:- i frakt för min senaste bok, ”Den andra hustrun”.

Böckerna som ligger frankerade i vadderade kuvert på mitt köksbord kostar mig 186:-
Sedan måste jag åka 4 mil i bil för att posta dem. Kostnaden och hanteringen blir rätt så enorm.

Många tror att författare får böcker gratis av sitt förlag och att vi därför borde kunna ge bort böcker lite hur som helst. Så är det inte. Man får 25 friex, därefter får man betala lika mycket som alla andra. Jag har redan gett bort över 50 exemplar. Inte till vänner och bekanta, utan till sådana som kan tänkas vilja anlita mig som föredragshållare, någon enstaka journalist, sådana personer.

De böcker jag håller på att slå in ska alltså inte skickas till läsare, utan till sådana som förhoppningsvis kan ge mig en inkomst i framtiden. Just nu kostar det bara. Dagens bok-, kuvert- och portokostnad kommer att uppgå till 9300 kronor.

Jag slutar alltså med min service till läsarna. Jag klarar inte av att genomföra den på ett ekonomiskt försvarbart sätt. Istället rekommenderar jag dem som vill köpa boken att följa länken:
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9172240423&s=1


6 kommentarer:

Helena von Hofsten sa...

Men vänta nu - packa böcker i vadderade påsar till alla som eventuellt kan ge en inkomst med tiden - det är väl förlagets utgift och uppgift?! I huvudsak alltså, med dina förslag i beaktande på vart böckerna ska skickas för att ge bra publicitet och avkastning.

Anders sa...

Helena: Ingen fara!
Förlaget har redan gjort sitt, de skickar böcker till tidningar, opinionsbildare osv. Jag tror det går iväg ca 80 böcker från förlaget i det syftet.
De böcker jag skickar är till nyckelpersoner på ABF osv, sådana som kan tänkas vilja ha mina föredrag. Förlaget har försökt hjälpa mig på denna punkt också, men det har visat sig att det är bättre att jag ombesörjer mina egna kontakter.
I slutändan brukar det betala sig rätt väl, föredrag är välbetalda!

Anonym sa...

Tack tack tack!
Alltid lika skoj när brevbärarn måste ringa på för att leverera post! (=för stor försändelse för ett simpelt litet lägenhetsbrevinkast.)
Äntligen får jag läsa som en vanlig läsare -spännande/intressant! (oj vad strösslar strindbergskt (snygg allitteration där va?) jag med utropstecknen nu... :) sorry...)

sitter här och sliter mitt hår och försöker bestämma jorden runtbiljettdestinationer. tala om LYXPROBLEM... vill liksom boka och betala så att det verkligen KÄNNS att det blir av!
lutar åt djurvolontärarbete i bolivia ung. tre månader, chile/argentina, nz, tasmanien, australien, filippinerna, nåt annat där i krokarna (borneo?) och japan. typ nio månader totalt.
ville lägga in mongoliet eller kazachstan eller nåt sånt, men det går inte om man kommer österifrån TYVÄRR. får väl bli på min väg till nordkorea framöver...

men iaf, grattis till din färdiga bok! fan vad skönt/kul! ...antar jag, verkligen kunna släppa det rent författare:iska (eh...).
...eller kommer du att fortsätta att mentalt vara kvar i texten och hitta småsaker du hade velat skriva annorlunda?

med förhoppningar om att boken kommer att leda till världsomspännande framgångar (jag kan promota lite på resan :)), rikedomar, lycka och välstånd,

sara

Renè sa...

Awww tack Anders för boken :) det blev snyggt, samma färg som första som det ska vara :) beundrar den. Texten låg snyggt baktill med som formskuren efter bilden *s* nu ska jag ut och skryta om den igen :) kramis nenne

Anders sa...

Sara: Lycka till med reseplaneringen! Och jo, det är hur skööönt som helst att äntligen vara klar med boken.
För mig är den färdig nu. Jag kommer nog aldrig att läsa den mer. Har bara gjort nedslag i den för att kolla att våra rättningar har blivit av.
Jag kollar inte allt.
Jag är färdig och ser framåt!

Anders sa...

René: Den är skitsnygg, helt enkelt!
Så det är bara ut och skryta om den!
Kram anders