lördag, maj 08, 2010

Debattartiklar och den tveksamma nyttan av hörselkåporJag skrev under morgonen 9000 tecken medan kidsen kollade bolibompa i samma rum, därav hörselkåporna. Trots hörselkåpor hör man när de skriker efter att ha slagit varandra eller kastat saker på varandra eller retat varandra och vad allt de nu hittar på för att få nya anledningar att spruta ur sig tårar under högljudda vrål. Då är det något i oss föräldrar som reagerar och tvunget vill gå in och avstyra vidare utbrott. I sådana stunder är det ärligt talat stört omöjligt att skriva.

Nu återstår det svåra, att koka ned texten till 3000 någorlunda bra och begripliga tecken. Under rådande förhållanden kan det ta hela helgen, för att inte säga hela veckan, men jag är i vart fall igång.

Tack till de Pirater som lade upp paddan här. Det gav ledning, uppslag, men jag såg också vad jag kanske bör undvika. Paddan sparade tid i min lite trängda situation. (att rapa ur sig denna text tar ingen tid, men att skriva text med vettigt innehåll tar osannolikt mycket tid i anspråk).

Av någon anledning funkar inte bloggers backtracksystem, trots att jag valt att ha det påslaget, men hos Knuff får man en någorlunda bild av dem som skrivit om Dexter som jag tog upp för några dagar sedan här och som nu är föranledning att ÖP i Östersund vill ha en debattartikel.

/Anders

PS. Först hade jag tänkt att lägga ut mina 9000 tecken här eller i paddan, men känner i denna stund att det skulle förvirra mig om flera kockar gick in i de spröda tanketrådar som ändå uppstått i min arma skalle.
Räkna med att jag slänger ut varje bokstav om jag kör helt fast! DS.

6 kommentarer:

Sargoth sa...

Vi pirater tackar förstås ödmjukast för att ha blivit tillfrågade, och ser fram emot att se den färdiga texten när den är, well, färdig.

Cheers!

André sa...

Gör som militären gör när de skjuter granatgevär eller artilleripjäser: använd först hörselpropp och ovanpå det kåpor.

Det barnskrik som penetrerar i störande omfattning må komma från helvetet självt :)

Björn Persson sa...

Hörselskydd dämpar alla ljud med en viss procentandel, och kan därmed sänka farliga ljud till en ofarlig nivå, men bara de svagaste ljuden sänks under hörbarhetsgränsen.

Hörlurar med hårdrock skulle nog fungera bättre för att stänga ute ljud från omgivningen, men jag skulle för min del inte kunna skriva ett skvatt.

Anders sa...

@ Sargoth. Well, arbetet fortskrider, just nu har jag dottern bredvid mig och hon har TV4:as barnprogram igång, men väldigt tyst. De andra sover ännu.

Anders sa...

@ André: Attans. Att jag glömt! Jag är ju gammal artillerist!! Har skjutit både GRG och Haubitz 77.
Tja, Hubitz 40 och 4140, och fransyskan och GRK osv för den delen.

Anders sa...

@ Björn. jag har kört hörlurar med sådan musik FRA spanar efter. Till exempel Arabisk musik som försåtligt uppblandas med västerländska toner och som innehåller smått erotisk gymnastisk slingrande dans