måndag, oktober 04, 2010

En stycke oväntad lycka

Idol och liknande är inte min grej. Mitt intresse för populärmusik sträcker sig till nyttan den kan göra i bilen för att så att säga lägga en matta över det ännu otrevligare vinande och brummande som uppstår när man marschar länge på motorväg.  
   Det är inte snobberi, vilket en del tycks tro, jag råkar bara vara genuint ointresserad. Thente formulerar det rätt bra när han skriver om vilka romaner han gillar i förmån framför andra:

"En roman på riktigt. En roman så som TolstojMannMusilLagerlöf eller Sandemose skrev dem. Långsamt framdånande idéer, snarare än glättade små bokmärken till bagateller, att glömma tio minuter innan man läst färdigt dem."
Inte desto mindre; jag kapitulerade helt inför sista klippet nedan. Sextonåriga Cher behövde bara sjunga ganska exakt 7 sekunder så var jag fast. 
   Varför det är så vet jag inte. Jag blir rörd. Riktigt glad. Riktigt lycklig en liten stund i det pressande och dunkla ljus jag annars mest bevistar. 
   Kanske blir det så eftersom när jag annars surfar efter information så handlar det om helt andra saker.   

Efter att ha snubblat över klippet med unga Cher var jag tvungen att hitta förlagorna. Jag tyckert Cher förhöjer upplevelsen av hela grejen. 
   Kanske behöver även jag slappna av med lite idol?
     
OrginalKeri Hilsons version (som Cher nedan nämner)


Sextonåriga Cher...

2 kommentarer:

Peter Madison sa...

Skivbranschen tjänar fortfarande galet mycket pengar och gissa vilka artister de tjänar dom på? jo, Rolling Stones, Beatles, Bruce Springsteen, Bob Dylan, AC/DC, Madonna, Pink Floyd och alla de gamla dinosaurierna. Stjärnskott som den unga Cher kommer naturligtvis få en fantastisk framgångsrik men dock mycket kort karriär för så ser långsiktigheten ut i alla affärsmodeller nuförtiden. Musik är business och ingenting annat. Tyvärr.

Så, det var dagens cyniska kommentar det...:)

Anders sa...

faktiskt började sådana cyniska tankar att fräta i mig redan medan jag skrev, men jag motade bort dem.


Men mina tankar var lite annorlunda; jag tänkte; NU, här och nu, har Cher ett härligt ögonblick, sen kommer hon att bli hårdutnyttjad av skitstövlar som tjänar miljoner på henne och ger henne lite fickpengar som tack för hjälpen....
Det är ju så det ser ut. Artisten får någon sketen procent, liksom skaparen av musiken. Resten, de stora pengarna suger maffiaorganisationerna som Sony och Warner och vad de nu heter upp till sina chefer.