torsdag, mars 31, 2011

FAS3 - Sossarna, den svages kavalleri och en Arbetsförmedling som inte följer förvaltningslagen

I fredags kallades jag till ett FAS3-möte av arbetsförmedlingen. Mötet utformades så att jag kände mig hotad att berätta saker jag inte ville och jag slog därför på en kamera och började filma i självförsvar. Jag skrev om det i inlägget "FAS3 och tystnaden" där jag även lade ut den film som jag klippte ihop från mötet.
Under mötet (och i filmen) säger arbetsförmedlarna vid upprepade tillfällen att de sänder signaler till regeringen, att FAS3 medför svåra inlåsningsproblem.

FAS3 LÖNEDUMPAR SNART FÖR ALLA

Efter mötet har jag känt att det inte längre går att stillatigande vara en av dem i landet som varje dag går till ett underbetalt låtsasjobb och därmed lönedumpar hela jävla Sverige i slutändan. Jag tänkte, jag har hela satans regeringen mot mig - och det näringsliv som ger hemliga bidrag till Nya Moderaterna när de ska köra sina valrörelser. Nya moderaterna innehar regeringsmakten, därmed har de även makten över verk och myndigheter, däribland af.

BEHOV AV KAVALLERI

Jag tänkte: Vad kan jag göra? Jag behöver understöd, ungefär som när kavalleriet kommer i gamla cowboyfilmer. På chans tog jag kontakt med Gunnar Sandberg (S), samme riksdagsman som jag för länge sedan genomförde "utbildarutmaningen med". (Mitt förslag då var att alla som sympatiserar med piratpartiets idéprogram vad gäller upphovsrätt, FRA-lagen etc borde ta tag i närmaste riksdagsman och utbilda denne).

Vad hände? Gunnar rivstartade, drog igång en modern motsvarighet till vilda västerns rätt töntiga kavalleri. Han trummar nu ihop fackföreningar och annat folk. Och genom hans försorg har jag nu tillgång till en outsinlig ström med statistik och information, från bland annat Riksdagens utredningstjänst. Snart ska vi gå till aktion.

Medan jag läser statistik från riksdagens utredningstjänst slår det mig att delar av siffrorna kanske har sitt ursprung från arbetsförmedlingen i Jämtland.

Jag ringer en av arbetsförmedlarna som jag filmade:
JAG: Ni sa att ni sände signaler till regeringen. Nu vill jag ha dokumentation över signalerna.
AF: Jag vill inte gå in mer på det där.

FÖRVALTNINGSLAGEN ÄR INTE ETT VAPEN DEN SKA BARA FUNKA

Jag tänkte tyst för mig själv att det är ju själva fan om jag måste köra förvaltningslagen i halsen på dom. För enligt den ska han bara serva mig direkt och utan dröjsmål. Där står:

"Till främjande av ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning skall varje svensk medborgare ha rätt att taga del av allmänna handlingar"
(2 kap. 1 § tryckfrihetsförordningen, som enligt 14 kap. 5 § som regel gäller även utlänningar.)Ännu mer intressant i vårt lilla exempel är att det också står:


"Offentlighetsprincipen innebär också att tjänstemän och andra som arbetar i staten eller kommunerna har meddelarfrihet, det vill säga att de har stor frihet att berätta vad de vet om ett ärende för massmedier och andra utomstående."


Jag kan därför med viss rätt tycka att arbetsförmedlare har noll komma noll anledning att uppvisa någon som helst avoghet att lämna ut information om vad de säger uppåt till regeringen om sin verksamhet. Men istället för att raskt och redigt gå mig till mötes började han slingra sig.


AF: Nästa gång du filmar tyckte jag att du ska fråga först, säger han till mig helt plötsligt. 


Jag tänker; var står det att jag inte får filma inne i en sal i ett museum? Var står det skrivet att jag som medborgare på olika sätt inte får dokumentera ett möte där en myndighet kanhända är på väg att göra något olagligt mot mig? Jag upplevde starkt tvång att berätta helt privata saker jag alls inte ville berätta för någon. Alltså började jag filma. Som försvar. 


FAS3 HAR GETT NOLL JOBB I JÄMTLAND


JAG: Jag har statistik från riksdagens utredningstjänst framför mig. Det kommer se väldigt dumt ut för alla om jag inte kan redovisa de fina signaler ni påstår att arbetsförmedlingen har skickat upp till regeringen. Då ser det ut som om af är skuld till att (jag ögnar i statistiken) av 293 FAS3 i Jämtland så har precis NOLL stycken fått ett riktigt arbete genom insatsen. Däremot har ni fortsatt att gödsla med skattebetalarnas pengar genom att skicka dem vidare in i, hm 14 nystartsjobb, 1 lönebidrag och 9 personer med anställningsstsöd. Resten verkar alltså vara kvar i FAS3, men min statistik är inte helt tydlig. Jag vill jättegärna att du hjälper mig och ger mig era "Signaler".


AF: (han säger några ohörbara meningar. han låter väldigt trött och jag funderar på att ändå köra förvaltningslagen i halsen på honom, men så säger han) Du får ringa min chef. Jag tänker inte svara på några fler frågor. 


Tja. Så mycket för förvaltningslagen alltså. Jag hänvisas till att ringa vidare uppåt i befälskedjan. Han var vänlig nog att ge mig både namn och chefens telefonnummer. 
Fortsättning följer. 


Never mess with a jävligt arg författare som har sossar som kompisar. 


______
Länk till FÖRVALTNINGSLAGEN


(Edit: från början slank i brådskan chefens namn med. Jag har nu strukit det eftersom striden inte förs mot af och dess personal som tvingas administrera denna galenskap. All kritik riktas mot moderaterna och spillrorna av de hjälppartier som lyder under dem).

40 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Så ska en slipsten dras!

Anders sa...

@ nu får dom se upp, för nu är jag arg på riktigt!

Dennis Nilsson sa...

Det var bra jobbat.

Jag är dock konfuderad över att en kompetent och framåt individ som du inte kan få ett jobb, eller att skapa ett jobb åt dig själv.

Under din bloggare-tid så har du byggt upp ett enormt kontaktnät runte hela världen. Någon måste vara intresserad av dina tjänster och kompetens?

För det är få som kan uttrycka sig som du gör.

Anonym sa...

Bra!
Det bästa är att gå till chefen direkt, är min erfarenhet...

Väl hos chefen slank det bara ur mig att det var precis så här Hitler fick igenom sina galna ideer - att folk bara gjorde som de blivit tillsagda, utan att tänka själv.

Han blev tvär ilsk, kallar du mig Hitler be genast om ursäkt annars lägger jag på.

Lugnade ner honom, det var ju inte det jag sa, bara hur Hitler lyckades genomföra sitt. Och efter ett långt samtal så avslutade han. Ja det är nog inte så lätt att jobba med medvetande höjande (ursäkt till mig)Och han hade fått syn på sig själv.

Stå på dig och lycka till!
Cecilia

Anders sa...

@ Dennis. Under hela mitt yrkesverksamma liv har Sverige haft en arbetslöshet som varierat mellan 3 till nu 9 Procent.

Tidigare låste vi in halva årskullar (alla killar) i ett år att göra lumpen. Det höll arbetslöshetssiffrorna nere litegrand...

Jag har haft en rad yrken:
Under tonåren:
Garderobiär
Städare
Rörmokarlärling
Lastbilschufför

SENARE:
Officer
Lärarvikarie
Datorprogrammerare åt både skogsindustri och telecomjätten Ericsson.
Systemerare.
Datakonsult.
Arbetsledare.

Drömmen har alltid varit att bli författare.
Så jag sökte mig till en tidning och blev journalist, senare frilans när jag äntligen gav ut min första bok.

Parallellt med författandet har jag tagiti en hel del SM-medaljer i fallskärmshoppning. Jag agerar därför ofta som konsult åt företag, föreningar, folkhögskolor osv, som vill ha del av modern idrottspsykologi och stresshantering. Även i konsten att sätta upp mål och verka inom ramen för KASAM http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4nsla_av_sammanhang.

____

Jag håller givetvis föredrag inom ramen för mitt författarskap. Ledarskap intresserar mig och därför har jag påbörjat en stor romanserie kring Djingis Khan.

________
För ca 2 år sen var Sverige i djup ekonomisk krig. Jag fick allt färre uppdrag. Till slut kunde jag inte föda min familj på min firma.
Jag gick till af för att få hjälp. Det visade sig att jag i min ovilja att ta tag i det tråkigaste som finns, administration, hade tur. Hade jag startat ett "riktigt" företag hade jag inte fått ta del av vare sig SGI, sjukvårdsgrundande inkomst, eller af´s arbetsmarknadspolitiska program.

Men för att få hjälp att klara ekonomin åt min familj blev jag tillsagd att stäng av min firma. Jag får inte tjäna pengar i den när jag är satt i åtgärd.

Detta gjorde mig under ett år till ett offer. Jag orkade inte längre ha någon egen vilja, för varje gång jag försökte framföra till af att det var rätt korkat att jag kanske 20-50% av tiden skulle kunna dar in egna pengar i lön och även betala skatt så att arbetsförmedlaren fick sin jävla lön så tittade han/hon på mig som om katten släpat in någon ful grej.

Man har inte belagt mig med näringsförbud, men de regler regeringen lagt på arbetsmarknadspolitiken fungerar i praktikten som ett näringsförbud...

____

Naturligtvis ska jag starta upp min firma igen, så fort Sveriges sk Tigerekonomi vill ha mina tjänster i tillräcklig mängd att tjäna lite mindre än en städare, eller för den delen en FAS3...

Anders sa...

Förtydligande. Jag har aldrig registrerat en riktig firma för jag har inte orkat hålla på att jiddra med den eländiga momsen.
Jag vet, jag förlorar på det, men jag har valt att driva mitt författarskap i det som kallas "Bredvidverksamhet".

Detta har räddat mig kvar bland de "vanliga anställdas skara" så att jag fått behålla min SGI när jag som bäst behövde den, när bredvidverksamheten började gå åt helvete.

Det sista man ska göra i SVerige är att starta egen firma... Plötsligt slängs man ut utanför alla trygghetssystem. Läs gärna Isobels text och verkstad i ämnet.

Anders sa...

@ Cecilia. Rätt! Jag brukar också gå direkt på chefer, särskilt när jag jobbade som journalist sket jag i att ringa politiskt sakkunniga på partikanslierna. Man vill ju ha tag i "chefen", politikern.

Men denna gång är det min metod att bearbeta hela vägen, från botten och uppåt.

Nele sa...

Efter att ha läst det du skriver känner jag,för första gången på väldigt länge,något som liknar hopp och ett jävlar anamma och en vilja att försöka förändra. Det är ju faktiskt så, att tillsammans blir vi starka och mindre rädda. Ensam känner jag mig bara liten, livrädd och totalt överkörd. Förbannad, gråtfärdig och redo att kasta in handduken. Det får vara ett slut på det nu! TACK!

Vonna Lindström sa...

Snyggt Jobbat!!! Du är väl med i mitt Folkuppror mot utnyttjande av praktikanter på Facebook? Sök på Folkupproret så får du upp gruppen! Vi ska ha bort Fas3 en gång för alla!!

Peter Madison sa...

Lite humor att en av regeringens förlängda armar inte ville bli filmad för att han (med rätta) inte tyckte om att bli filmad och övervakad. Ungefär så som hela det svenska folket känner sig i och med de perversa övervakningslagar denna regim sjösatt med FRA, Datalagringsdirektiv, Ipred etc...

Bra jobbat broder, och bara så du vet, i min värld är du som den där lille kinesiske mannen som ställde sig framför stridsvagnen. Han vägrade låta sig bli överkörd av systemet . Och du har många bakom och bredvid dig som är beredda att stå upp mot detta idiotiska system!

Uppåt framåt!

Lars-Erick Forsgren sa...

Halleluja! Så härligt att du orkar och är på banan igen! Stridslysten och skärpt!
Det intressanta är ju att många av de vidriga beslut som vår Öfverhet fattar idag har en slags inre logik-sammanhang. Trots att de verkar vara inom olika områden.
De är till för att trycka ner människor, registrera, kontrollera, göra oss svaga och underdåniga. Så att Makten får härja fritt.

Men du är inte besegrad!

Peter M:s observation betr sambandet med FRA-lag etc är ju helt korrekt. Liksom att jag dristat mig att se ett "humoristiskt" samband mellan FRA-lagens idé och kartläggningen av Håkan Juholts särbo. Sociogrammen etc.

Fredrik Larson sa...

Hej Anders! Igen!
Jag har mycket liknande erfarenheter som du har. Jag är låtskrivare/sångare och driver eget produktionsbolag.
Idag är det i princip omöjligt att livnära sig på ett konstnärsskap, kvittar i vilken form.
OCh alla hamnar i sitsen: Lägg ner din firma om du söker någon form av ekonomiskt stöd.
Det är också i princip omöjligt att få kulturstöd av mkt oklara anledningar. Vi har en kulturpolitik som i praktiken dödar kulturlivet. Jag har tusen exempel på det.

Det DU gör nu Anders kan mycket väl vara gnistan som tänder upp en eld. Jag känner tusentals människor i samma situation.

Keep on.

Jag länkar via facebook och blogg så fler kan ta del av den här berättelsen.

Du är en riktig journalist. Och författare. Du använder ordet i sin rätta bemärkelse. All heder till Dig!!

Kram

Anonym sa...

Kropps språket avslöjar
det munnen inte talar om ;-D

Fantastisk film och helt underbara frågeställningar, du är en gåva till folket som lever i underlägena!

Keep on rockin Anders!!!!!! Förljugenheten måste väck till förmån för den sanning alltfler nu, får möjlighet att SE! TACK!

Gaia

Anders sa...

@ Nele: Tack. Och det är bara att erkänna. Jag har förfallit till ett OFFER i många månader. Jag förlorade min värdighet, min stolthet.
Nu har jag satt ned foten. OCh jag vaknar till liv igen.
Och det gläder mig att höra att även du känner något liknande.

Ingen skam över oss. Politikerna har sen jag föddes valt att ha en arbetslöshet på mellan 3-9 procent, detta för att bekämpa inflationen.

Den som ska skämmas är alltså den som för tillfället bor i sagerska palatset.
Just nu heter snubben där Fredrik R.

Anders sa...

@Vonna, tror jag är med där. ska kolla så att det inte är fel grupp, för det har ju börjat dyka upp rätt många grupper:)

Anders sa...

@ Peter, broder. Jag eller vi, måste göra blogginlägg om detta med filmning.

Folk ska filma. Det är vår medborgerliga rättighet att filma statens övergrepp och skev myndighetsutövning.

Jag hoppas snart kunna återkomma i frågan, och sker det inte inom någon vecka så får du påminna mig.

Anders sa...

@Lars-Erick. Jag har känt mig besegrad det senaste halvåret. Jag har mått helvisset. Men nu har jag vaknat.
Jag mår bra igen för jag lyfter skammen från mig - och hoppas alla andra också gör det - och lägger den där den hör hemma. I Fredrik R's famn ligger all skam.
I varje hans politiska handling ligger skam.

Anders sa...

@Fredrik L.
Nu vet jag! Du är fredrik som jag träffat hos Perra J.
Jag har många gånger varit och läst och kikat även hemma hos dig!

Kul att vi träffas även här!!!

Anders sa...

@ Gaia, jordgudinnan. Tack.
Vi har att sätta igång en rörelse.

Anders Nilsson sa...

Mycket bra Anders, man måste börja sätta lagar och förordningar i rumpan på dem som vanligtvis använder dem mot oss. Det är inte så knepigt att förstå lagarna heller om man ger sig den på det. Jag driver en liknande sak i kommunen just nu och det sporrar en att äntligen göra lite motstånd.

Alla de här förnedringssystemen måste granskas och förvandlas till grus. För det är förnedring och underkastelse det handlar om och jag blir så arg över att man i stället för att tala klarspråk så talar man om dåligs system. Dåliga system kan förbättras, de här förnedringssystemn kan bara avskaffas.

Gun Svensson sa...

Din resning från offer till aktör är som hämtat ur en exempelsamling för att visa styrkan i Paolo Freires "pedagogik för förtryckta". Behöver knappast säga att jag känner en otrolig glädje.

Anders sa...

@farmorgun: Efter det här racet ska jag försöka att ta upp din tråd här, har inte läst Paolo, men verkar ju intressant.
För om jag får vila från kampen startar nästa steg, att sprida, egentligen inte kamp, utan egenstyrka, eller vad vi ska kalla det.

Just nu sparkar jag(lite onödigt hårt tycker vissa) på af-tjänstemän. Men det är faktiskt alldeles utmärkt om de blir arga och sura på mig, bara de vaknar ur sitt ickeagerande.
Det är inte uppbyggligt för dem heller att administrera den här galenskapen.
De måste för att klara det blunda med alla miljonerna ögon som är själen.

Mervi sa...

Anders, ett sätt att köra eget utan att ha företag är att bli egenanställd. Man kan säga att det är som att hyra sig en arbetsgivare eller att man är anställd för att driva sin egen verksamhet (beroende på hur man vill uttrycka sig). Du kan väl kolla upp om du kan göra det på 25, 50 eller 75 procent i kombo med det andra eländet du sitter fast i.

Anders sa...

@Mervi. Varför i hela friden har inte en enda j-a anställd på af ens dryftat denna idé med mig???
Inte skatteverket heller.
Inte den sk expert på eget företagande jag faktiskt fick träffa i ett rum hos af hela 3grr i 60,inuterspass då experten skulle utreda om jag kunde stå på egna ben efter ett kortare startaegetbidrag.

Jag blir så förbannad på hela grejen...
Jag skulle ha kunnat dragit in ca 30% av egen försörjning förra året. Men jag tvingades ha firman stängd och uppdragsgivarna som ville ha mig ville absolut inte ansntälla mig utan de ville ha mig dit som F-skattare. Det är inte alla företag som orkar köra in en ny medarbetare i lönesystemet för några få konsulttimmar. Att köra in någon i lönesystemet förpliktigar mer än man tror...

Anders sa...

@ Mervi: Tack för uppslaget, glömde jag säga!

Anders sa...

@Anders Nilsson. Börjar glädjande nog bli många kommentarer här så jag tappar bort mig en smula.
Du har helt rätt, vi måste förnedringssystemen till grus. Och jag gillar din formulering att dåliga system kan förbättras, men att de här förnedringssystemen bara kan avskaffas.

ska försöka ta med mig det till den aktion vi planerar här i östersund.

Roger Lundkvist sa...

Det som kanske saknas mest är en arg politiker med makt för att stoppa regeringens slav kontrakt FAS 3. Tills dess är jag ghlad över att i alla fall DU är en arg författare med sossar som kompisar. Jag är en till.

Anders sa...

@Roger: då kör vi!
Just nu gisslar jag af lite. En del fackföreningar börjar komma igång, som kommunal i Västerås som säger blankt nej till att ta emot FAS3 inom vården eftersom det tränger ut riktiga jobb. Kommunal i västerås har fattat att detta handla om systematisk lönedumpning. (Se Anders Borgs tal om att han anser att kommunala ingångslöner är för höga. De ligger på 16.000:-....)

Så. Just nu vill jag uppnå att af blir så pissed off på mig att de verkligen börjar sända sina signaler... För jag ger mig ju inte förrän hela massmediedrevet går.. Hjälp mig gärna att tipsa media!

Tipsa även fack om detta, för givetvis kommer jag att börja grilla fackförbund på samma sätt som jag grilla af nu. Om inte facken gör sitt.

Och regeringen. Ja, den grillar vi hela tiden. Den ska bort. Därefter får vi ta kampen med Sossarna om även de börjar införa skitregler.

Gun Svensson sa...

@Anders: Har twittrat "Här blossar det upp ett #uppror med länk till ditt inlägg samt taggat #fas3 och #arbetslinjen

Anders sa...

@Farmorgun: Helt perfekt! Vi måste faktiskt leverera uppror och det kvickt, så att jag kan återgå till mina hjärtefrågor om integitet, men framför allt skapa mej en anständig utkomst.

ett problem just nu är att jag inte hinner med alla som mejlar och vänskapas på fb och även kommenterar här.
Det är min familjedag idag söndag, men jag har redan "förstört" fyra timmar av den vid datorn för att försöka hinna ikapp och svara alla vänliga människor.

Men jag kanske måste vänja mig vid att man inte hinner allt. Jag måste faktiskt ännu hellre hinna formulera den fortsatta striden.

Kram på dig
Anders

Nisse sa...

Läste det här ett par gånger nu och även sett filmen.

Vad jag inte förstår är varför du kommit till FAS 3. Ingen under 60 skall behöva hamna i FAS 3. Innan dess finns det ju massor med medel, med allt ifrån utbildningar, coacher till praktikplatser att ta till.

Vad jag upplever är att AFs personal inte VILL använda den arsenal de har att tillgå till. Med tanke på hur driftig du är med din blogg så undrar jag hur du kan vara arbetslös. Jag får inte det att gå ihop. Söker du bara en typ av arbete? Söker du bara i ditt närområde? SJälv sökte jag i snitt 10 jobb per dag i 5 månader. Sen fick jag jobb. Så jag tror det handlar om brist på motivation. Jobben kommer inte flygande, man måste söka dem.

Anders sa...

@ Nisse: Enligt af's statistik fanns det häromdagen 6800 jobb att söka i hela riket.
Jämna ut det till säg 7000 sökbara jobb.

Sen kan du själv googla hur många arbetslösa det finns här i landet. Det finns många olika siffror, särskilt om man lyssnar till sådana som Jan björklund (FP) eller Anders Borg (M).
De anklagade sossarna för att driva en massarbetslöshet och en massutanförskap i regeringsställning innnan 2006. Sen kom dom själva till makten och har ökat arbetslösheten från dåvarande massarbetslöshet på ca5% till nuvarande ca 7,9 till 9% lite beroende på hur man räknar.

______
Men vi kan strunta i ovan hårklyverier.

Enligt SCB, var Det outnyttjade arbetskraftsutbudet
Arbetslösa, undersysselsatta och latent arbetssökande februari 19,7 miljoner timmar per vecka. Det motsvarar 493 000 heltidsarbeten med 40 timmars arbetsvecka.

Om jag förstår saken rätt ska alltså 493000 människor pressas in i 7000 befintliga lediga jobb...
_____________
Jag anser att jag inte har anledning att här redovisa vilka jobb jag sökt, men jag har sökt bland annat fönsterputsare. Jag fick inte ens igen ansökningshandlingarna.

När icaMaxi öppnade i Östersund var vi 600 som sökte ca 30 platser. Många som kom mer i fråga än jag hade bla kassavana.

en rad arbetsgivare har sagt rakt ut till mig att jag är överkvalificerad och de vill inte ha sådana eftersom de av livlig erfarenhet vet att sådana personer lätt blir uttråkade och därmed problematiska...


Den springande punkten för min del är att det både för samhälle och mig är bättre att jag bedriver mitt författarskap.
I säljledet har mina böcker sålts för mångmiljonbelopp. Alltså har mina böcker genererat otroligt stora ekonomiska värden åt inte bara bokhandlar som sålt dem, utan även hyresvärdarna som äger de dyra lokaler i olika statskärnor där bokhandlar håller till.

Av en bok som kostar 249:- kronor i handeln får jag efter sociala avgifter och skatt ut ca 10-12 kronor.

det är alltså ur alla aspekter väldigt korkat av af att tvinga mig stänga av min firma för att få eknomisk hjälp i form av olika FAS-åtgärder. Men så ser regelverket ut.

___
Nu tänker jag istället ägna min tid åt att följa ett tips jag fick här via kommentarer i bloggen. En person visade på att man kan bli egenanställd. Det kan vara en lösning så att jag kan jobba in de jobb jag skulle fått via mitt företag, men ändå åtnjuta ekonomisk hjälp tills jag åter står på egna ben.
____
Jag får gratulera till att du lyckades få jobb.

Anonym sa...

Lysande. Underbart att du dokumenterar allt detta. De flesta svenskar känner inte till den här verkligheten.

Anders sa...

@Anonym. Tack, bara att försöka sprida den utanför kretsen av FAS3:are som redan vet hur det är!

Annlo sa...

Hejja! Äntligen nån som tagit tag i saken och vågar visa verkligheten som den är för oss som är i FAS3! Bra jobbat! :-)

Anders sa...

@Annlo, Tack! Ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att vi alla bara har ett val.
Vi har att ta tag i detta.
Ingen annan kommer att göra det åt oss.

Helena sa...

Fast det där med att så att säga hyra sig en arbetsgivare är tyvärr inte tillåtet att göra när man stämplar
Har just delvis lärt mig reglerna för aktivitetsstöd. Om du jobbar mellan 17 och 7 på morgonen med något jobb eller helger så får du behålla ditt aktivitetsstöd ändå. Dags att söka nattjobb ;-)

Anders sa...

@ Helena. Vad konstigt!
Jag tänker så här.
Företaget HOUR-Föredragshållare ringer mig och säger att jag får jobba åt dem i Y timmar med att hålla föredrag.

Jag åker på föredraget och Hour-F fixar reseräkning, debiterar kunden och ger mej sen en lönecheck för den tid jag jobbat.

Vad kan vara fel med det?

____
Får man alltså inte blir engagerad av en talarförmedlare när man är i aktivitetsstöd?

Hindrar af och regeringens regler en från att jobba?

Har man infört jobbförbud????

_______________

Att jag rent tekniskt själv har ringt Hour-F och erbjudit min kunskap i att hålla tal har ju inget med saken att göra. Och har det det har jag väl istället visat handlingskraft och framåtanda i att söka jobb på en arbetsmarknad med 8% arbetslöshet.

förklara för mig vad det är för fel på upplägget!

Anonym sa...

Du skulle inte ha kört förvaltningslagen i halsen på fanskapet utan rakt upp i r*v*n utan omsvep.

Keep the good work up, alltid kan du inspirera några andra.

Anders sa...

@ Anonym kl 12:34, som säger att jag skulle valt en annan kroppsöppning att föra in förvaltningslagen i.

Ja, du, för genom öronen eller ögonen verkar den inte ha gått in.

Det ryktas i vart fall att af's medarbetare har uppvisat så dåliga kunskaper i bla arbetsrätt att man nu faktiskt vill utbilda dem litet internt.