lördag, april 02, 2011

Hur kafferasthjältarna tjänar regeringen


Jag har i två dagar ringt af och begärt att få ut dokumentation över de "Signaler" af sänder till regeringen angående arbetsmarknadspolitiken, mer specifikt, FAS3. (Se här. Jag filmade ett möte där två arbetsförmedlare berättar om de upprepade signaler de sänder regeringen om bland annat de inlåsningseffekter FAS3 innebär).


I torsdags talade jag med en  av arbetsförmedlarna som jag filmat och han ville inte tala med mig eftersom, som han sade, jag hade filmat. Han hänvisade vidare till sin chef. (torsdagens inlägg)
Tidigt på fredagen fick jag fatt i chefen.  Samtalet började inte bra:

chef AF: Jag har inget förtroende för dig. Jag vill inte ge dig några handlingar. Du har filmat utan tillstånd och lagt ut på y-tuben.
Jag blev paff. Ännu är det inte förbjudet att filma i Sverige. Att man förbjudit medborgarna i USA att exv filma poliser under deras myndighetsutövande hör inte hit. Den sortens lagstiftning har ännu inte drabbat oss.

Dessutom visade jag tydligt att jag filmade. Jag filmade i 90 minuter. Ingen sade åt mig att stänga av. Tvärt om. De två jag valde att fokusera, myndighetspersonerna, fortsatte att berätta om de förändringar de vill se.

JAG: Det är ju tråkigt att du inte har förtroende för mig, men det får jag leva med. Men jag vill ändå ha dokumentation kring vilka signaler ni sänder till regeringen.

chef AF: Som sagt. Jag vill inte ge dig någonting. Du filmade utan att fråga. 

Så fastnar vi i en lång diskussion om denna film. Till sist säger jag som det är, att jag verkligen inte är ute efter arbetsförmedlingen. Vi tycks ju stå på samma sida mot regeringen. Därför är det så viktigt att jag får ta del av de signaler regeringen får för att bättre förstå regeringens agerande, eller snarare - icke agerande. 

JAG: Jag måste påminna dig om att du måste ge mig handlingarna. Enligt förvaltningslagen ska du serva mig med de handlingar jag begär att få ut. 

chef AF: Vi har inga sådana offentliga formella dokument.

JAG: Har ni hemliga handlingar?

chef AF: Nej, nej. Men vi skriver inte upp det på det sättet, vi har haft möten.

JAG: Så bra. Då kan du skicka mig mötesprotokollen!

chef AF: Nej. Sådana mötesprotokoll känner jag inte till som skulle handla om FAS3.

JAG: Men ni skickar signaler?

chef AF: Ja. 

JAG: Då vill jag alltså se de där "Signalerna". 

Här minns jag inte vad som egentligen sägs. Det blir rörigt, men vänligt och trevligt. Så jag tar ny sats eftersom jag inte lyckats få loss några signaler.

JAG: Offentliga myndigheter måste diarieföra alla sina handlingar och protokoll och samtal uppåt. Du måste ha något att ge mig.

chef AF. Nej. Jag vill inte ge dig någonting. Jag har inget förtroende för dig eftersom du far med lögn i textslingorna i din film som ligger på y-tuben.

Jag blir om möjligt än mer paff. Han slänger anklagelser om lögn i ansiktet på mig och jag som pratat med flera som var i rummet och de tycker att filmen är med sanningen överensstämmande. För resten, hur kan en film ljuga? Det tar rätt lång tid för mig att samla mig. Till slut:

JAG: Kan du exakt säga var lögnen förekommer?

chef AF: Nej, det kan jag inte.  

Jag byter spår.

JAG: Jag har framför mig statistik från riksdagens undersökningstjänst. Det måste vara ni som från början förser dem med data. Finns det något sådant du kan ge mig?

chef AF: Ja, statistik kan jag mejla dig. 

JAG: Eftersom du inte har något förtroende för mig kan du få motläsa det jag skriver sedan jag fått statistiken. Så att det inte blir några fel i min text. 

Den lokala mellanchefen för arbetsförmedlingen svarar inget på det. Han ignorerar att jag ger honom motläsningsrätt, alldeles så som ärliga journalister brukar göra. Nu har det gått mer än 24 timmar sedan vi talades vid. Jag har inte fått något mejl.

Jag är ledsen efter samtalet. Min dotter, 8 år, blir bekymrad. Hon frågar vad det är. Jag berättar och efter att hon övervägt saken noga säger hon:
- Pappa. Tänk om dom bara har pratat om det där papperet på fikarasten? Det är därför dom inte har något papper att ge dig. Du kanske måste åka och fika med dem.

Med sin obeslöjade blick ser hon den springande punkten. Om våra myndigheter inte diarieför sina handlingar eller dokumenterar sina möten med protokoll, tja då håller de ur förvaltningslagens synvinkel inget annat än kafferep hela dagarna. 

I sådana fall är det illa. Mycket illa.

Det är hög tid att vi medborgare får ta del av arbetsförmedlingens signaler till regeringen. 


Kanske rent av regeringen vore förtjänt av att ta del av dessa signaler från det lågintensiva inferno till verklighet den med sina politiska styrmedel lyckats skapa.
__________________  Gammelmedia i relaterade frågor _______________

* Schlingmann (M) slår fast att personalen på regeringskansliet (hittills har allt tjänstemannautövande i Sverige tack och lov varit opolitiskt) ska kampanja Moderaternas politik,  Aftonbladet. 
* I Västerås sätter Kommunal stopp för FAS3 eftersom de upptäckt att åtgärden konkurrerar ut riktiga jobb. Kommunalarbetaren.
* På folkpartiets hemsida sitter Jan B och ler och säger att FAS3 inte alls är så fasligt.
* SVT skriver om Håkan som dog under FAS3 eftersom arbetsgivaren struntade  i att följa säkerhetsföreskrifter.
* Miljonvinster går till FAS3-företag skriver Arbetaren

Och sist men inte minst. Finurligt nog sträcker sig inte Offentlighetsprincipen och förvaltningslagen till politiska partier. Moderaterna vägrar hårdnackat att berätta om de gigantiska ekonomiska bidrag patriet får. Här Arkelsten, som indignerat hötter mot journalisterna när de ställer henne till svars. Expressen


PS. Vi har att bevaka lagstiftning som kan komma att strypa medborgares rätt att filma. Staten "filmar/spelar in" oss hela tiden med hjälp av lagar som FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet, men gör vi samma sak mot dess representanter blir det genast  otrevligt. DS

32 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Vad ska man säga? Förekommer ingen utbildning i vad förvaltningslagen innebär till anställda i offentliga organ, som af.

Men, måste tillstå att även när så skedde, på den tid jag jobbade i kommunal tjänst, så var det många som inte orkade ta till sig detta. Offentlighet är jobbigt. Även för offentligt anställda. För då kan det bli offentligt hur de tänker, vad de gör eller inte gör. Och vilken grad av kompetens de besitter.

Anonym sa...

Kudos att du gör kalla faktas jobb åt dem.

Vad för ursäkt är "Jag litar inte på dig" när vem som helst kan begära ut och enligt lag få underlaget? Det är ingen vett och reson, någonstans.

Du försöker göra samhället en tjänst genom att påvisa en samhällsfara och blir hindrad för att man inte litar på dig, på grund av detta.

Man blir väldigt nyfiken på om det är uppifrån eller nedifrån som den attityden kommer?

Gun Svensson sa...

En sån trist historia. Men saken är nog den att överheten inte tillåter att det kommer några taskiga meddelanden nerifrån, varför dina Af-medarbetare hamnar i kläm mellan dig som medborgare och andra chefer. Dessutom tycker nog de flesta människor att det inte är juste att bli filmad, när materialet sedan använts mot dem. Jag tror att man måste vara tydlig och kolla om det är OK att man filmar, men jag kan inte vad lagen säger. Du gör klokt i att kolla upp det. Jag tror att man behöver inhämta medgivande innan man visar eller lägger ut filmat material offentligt. Men här gäller det en myndighets tjänstemän och då kan andra regler gälla. Kan för litet om YGL och TF för att veta säkert.

Anders sa...

@Farmorgun. Jag visar i hela 90minuter att jag filmar.
När jag inte filmar under fikat och efteråt pratar jag med myndighetspersonerna.
Jag berättar att jag har en blogg. folk på min låtsasarbetsplats vet att jag har en blogg.

De har haft oändligt lång tid på sig att säga något om min filmning.

Jag har frågat juridiskt kunnig person och denne säger att jag inte filmat dolt. jag har filmat öppet. i 90 minuter. Dessutom vid avstängd kamera resonerat om bloggande.

Vad mer kan jag göra?

___________
Det är tragiskt att enskilda tjänstemän överhuvudtaget ska behöva stå i skottlinjen.

Men vi är hundratusentals arbetsllöa i landet. vi är rättslösa. Det handlar om skaffa oss en röst.

En annan sak.
Jag är behagligt fri.
Antingen gör jag det här eller så dör jag.
Det är valet. Och då blir valet enkelt.

Anders sa...

@ Anonym som hälsar Kudos. Tack för uppmuntran - och visst är det kass att de stormedia inte har gjort någon ordentlig insats ännu.

Intelligenta artikelserier.
Djuplodande reportage på TV.

Faktiskt fullständigt bedrövligt.

Anonym sa...

Det är så härligt att se att någon törs stå upp för våra mänskliga rättigheter - även om vi nu är i FAS 3!
Stå på dig Anders, och du ska veta att vi är många som står bakom dig och hurrar - och vi skulle så gärna vilja se lite mer civilkurage från AF:s sida i allt det här!
Tänk om de vågade stå upp för sig själva och för oss mot regeringen och Angeles Bermudas som säger att "vi har inte fått några signaler"...
Om de vågade stå upp mot Hillevi som heller inget hör - precis som resten av denna s k regering Sverige "begåvats" med!

//"Praktiktanten"

Gun Svensson sa...

Ingen skuld ska falla över dig för att du försöker freda dig i en helt hopplös situation. Jag försöker bara peka på vad "vän av ordning" kan tycka om det som du gör. Men både du och jag vet att all utveckling kräver att människor vågar gå utanför ramarna. Keep up a good work!

Anonym sa...

Enligt de regler vi har i det här landet så får du dokumentera vad du vill så länge du själv deltar i diskussionen. Och det gör du ju i högsta grad här, så fortsätt i samma stil!

/Ljuramannen

Anders sa...

@ anonym som hurrar. Tack, och jag har som sagt inget val, stå på mig eller dö. Valet är enkelt.

Och det är precis som du skriver. AF måste visa civilkurage. som jag förstår saken har de länge sett och erfarit att hela skiten är galen.

Flera arbetsförmedlare har faktiskt sagt det till mig, så där mellan skål och huvud.

Nu måste det fram. Det här tigandet fungerar inte.

Anders sa...

@Ljurmannen: Fint! jag fortsätter i samma stil oavsett.
Det moraliskt riktiga uppträdandet växer fram ur ens inre, eller finns inte alls.
Våra lagar överensstämmer ibland med vår inre moraliska kompass, ibland inte.

i detta fall håller jag med dig. Lag och inre moral är samstämmig. Vi medborgare får dokumentera.

Tack för din kommentar!

Vonna Lindström sa...

Tummen upp! Fortsätt som du gör, FAS3 ska bort!

Anders sa...

@Farmorgun: :-)
Måste erkänna att jag trivs mycket bättre utanför ramen än under den kvävningsdöd jag har tvingats befinna mig i sedan man gjorde mig till FASan.

Nu kan jag säga: I'm a FASan, and proud!

Anders sa...

@ Vonna. Jepp, FAS3 ska krossas till grus, men en stentavla ska stå kvar som minnesbild över vad denna regering gjorde mot sitt folk.

Unknown sa...

Dom har enligt 10 paragrafen i datalagen, och andra lagar INGEN RÄTT att VÄGRA lämna ut handlingar. Blir så förbannad så jag kokar. Har skickat detta inlägg till FAS3 chefen idag, Ulf Kristoffersson. Mannen utan empati. Hoppas att ALLA sprider detta.

Bengt Fredriksson sa...

Mycket bra! Du har civilkurage och mod! Tillsammans skall vi besegra de krafter som förtrycker oss. Vad jag tycker om detta elände och slaveri vid namn Fas3 kan inte sammanfattas med ord starka nog.
Nu signaleras det om de så kallade välfärdsjobben också. Ett slags fas3 men utan anordnarbidrag. Upp till kamp mot slaveriet, vi är många som står bakom dig!

Karl J sa...

Vilken drama queen du är. Så illa är det inte. Skaffa ett jobb är inte så jäkla svårt. Det är ingen rättighet att bli försörjd på andras bekostnad.

Anonym sa...

Är det så illa så att det inte finns några handlingar att lämna ut pga att de slarvat med dokumentation ska det JO anmälas och det bör givetvis vägran att lämna ut handlingarna också göras./susanna

Bengt Fredriksson sa...

Karl J. Det är ingen rättighet att bli försörjd på andras bekostnad säger du. Jag undrar om denna din åsikt också gäller svårt sjuka och funktionshindrade också eller bara för de som du tycker borde ha kunnat skaffa arbete? I annat fall så är det ju en rättighet att bli försörjd av andra, det gäller bara att kvalificera sig, eller hur? I övrigt så undrar jag om du tycker det är okej att fas3-anställda försörjer sina anordnare genom 5000 kr i månanden på exempelvis jobbfabriker, om de är bekanta för dig.

Anonym sa...

http://www.namnlista.se/paskupprop-for-de-sjuka/
Glöm inte att skriva under mot utförsäkringarna.
sprid vidare facebook osv

Anonym sa...

Är du på riktigt eller låtsas du bara att du inte vet att "signaler uppåt" är det gällande kodordet för försiktigt framförd muntlig kritik (av sådan karaktär som man aldrig i livet av karriärskäl skulle våga sätta på pränt) som man hoppas att chefen i sin tur skall föra vidare till nästa chef på samma sätt som sedan förhoppningsvis för den vidare på samma sätt ytterligare ett steg etc ändå till det når högsta toppen?

Kortversion: Signal = Ej dokumenterat!

Livegen i Fas 3 sa...

Anders! Du är en stolthet för vårat land! Fas 3 ska förintas! Vi kämpar många tillsammans för att sprida kunskap och information om Fas 3 eländet och ställa frågor till makthavarna, men inte många tycks förstå eller lyssna. Att AF vägrar lämna ut uppgifter säger en del om hur vidrigt det här systemet är. Det här var toppen! Go for it!

Jacob Hallén sa...

Tyvärr är det lika illa ställt med stödet för förvaltningslagen i Socialdemokratin som i Alliansen. Så var det inte för 30 år sedan, då både S och de borgerliga höll hårt på offentlighetsprincipen och statsförvaltningens oavhänglighet i förhållande till politikerna.

Om du verkligen tror att S under Juholts
ledning kan hitta tillbaka till att arbeta för ett öppet samhälle, där medborgarna kan övervaka staten, men staten inte kan övervaka medborgarna, då kan det vara värt att stanna inom partiet. Annars tycker jag att du ska söka dig någon annan stans. Det finns partier som skulle ta emot dig med öppna armar.

Anonym sa...

Hej Anders,

du kunde lätt få jobb som reporter, eller undersökande journalist! Du är knivskarp!!! Kommentarerna är bra så länge de bara understryker det som sägs. Eller klargör det som sägs i undertext. Det kan behövas. Men om jag var du skulle jag skippa kommentarer som "man undrar vad regeringen tänker med".

Jag är inte fas3-placerad ännu eftersom jag har för mycket ångest. Min arbetsförmedling har skickat mig till psykolog som tycker att jag ska medicinera men jag är skeptisk inför om det är lösning. Mig veterligen kan man inte ta bort ett helt politiskt åtgärdspaket med några piller.

Du frågar i slutet av filmen, "Vad är vi så rädda för...." och det är en oerhört bra fråga! Förutom att vi är rädda för att hamna helt utan ersättning så tror jag att tystnaden beror på att många helt har tappat all känsla av samhörighet och människovärde. Slavarbete har den effekt.

Hillevi Engström har rätt. Fas 3 har gjort mig skör.

Fackförbundet Kommunal och andra analytiker har rätt när de flaggar för att Fas 3 har en stor undanträngningseffekt. Också på ett individplan. Eftersom jag inte står ut med min situation har jag delat upp mig i två personer som jag pendlar mellan. Den som gör motstånd och den som vill vara död.

Just nu känner jag mig mycket inspirerad av det arbete du har gjort (och gör).
Jag ska absolut ta med mig bandupptagare på mitt nästa möte med handläggaren (som undviker mig eftersom jag ger henne ångest) och sno vissa frågeställningar och din motivering:

Var står det skrivet att jag som medborgare på olika sätt inte får dokumentera ett möte där en myndighet kanhända är på väg att göra något olagligt mot mig?

"En annan fas-3:are"

Anonym sa...

@Jacob: Juholt har gjort ett utspel vad gäller långtidsarbetslösheten och vill införa "välfärdsjobb", vilket tydligen går ut på exakt samma sak som Fas 3. Han byter helt enkelt bara namn på slaveriet.

Enligt vänsterdebattören Göran Greider står Juholt för "historiens kortaste vänstervåg". Den varade i exakt tre och en halv dag efter att han blev partiordförande och sedan utsåg han en extremt högervänlig finansminister och gjorde sig av med Ylva Johansson som är den inom partiet som arbetat stenhårt mot FAS 3.

Det framstår med ens som om pratet om att "alla ska stå innanför paraplyet när det regnar" och ett "socialt demokratiskt Sverige" bara var gammal hederlig sosseretorik. Som vi redan hört Göran Persson och Mona Sahlin använda och sedan för de likförbannat en borgerlig politik när det kommer till kritan.

Stor synd. Stor skam om sossarna återigen slarvar bort chansen att vara ett alternativ för väljarna och ett reellt hot mot moderaterna.

"En annan..."

Anders sa...

@Stephen. Utmärkt att du skickar inlägget vidare. Att sprida vidare är troligen enda sättet att få bollern riktigt i rullning.

Jag ska så fort jag kan försöka samla ihop lite tankar om det i en postning. Det rör sid i grova drag om jag nu gisslar af för att de inte sköter sitt "Signalarbete" på tillfredsställande sätt.
Sen kan jag/vi börja gissla facken om de också fortsätter att sova. Alla fack ska göra som Kommunal i Västerås. Förbjuda att FAS3 kommer in på arbetsplatsen och tränger bort riktiga jobb.

_______
@BENGT FREDRIKSSON: Japp. Tillsammans ska vi besegra de här krafterna.

Jag kommer dock ta en strid i taget. Just nu FAS3 och den måste vinnas. Därefter, (lite parallellt går nog att fixa) ska vi få S att fatta att de inte kan köra nån jävla välfärdsskit i halsen på sina medborgare. Då bildar vi eget parti.


@TILL ALLA. Strunta i att föda troll som Karl J. Sådana som inte tillför något i vår tanketråd här struntar vi helt enkelt i.

@ Susanna: En anonym 3 steg nedanför din kommentar tar upp en intressant grej kring signaler. Den anonyme menar att "Signaler uppåt" är det gällande kodordet för att man försiktigt framför muntlig kritik...
Tja. Eftersom denna tysta sortens diplomati inte haft någon som helst verkan måste vi alltså sparka på af allt vi kan nu. De måste visa civilkurage och mod. Annars går landet banne mig under.
Jag kräver samma mod av af's tjänstemän som de 100talet läkare som nu skriver under på att sjukförsäkringssytemet inte fungerar, de diakoner som signalerar osv.

Så. jag har inte hunnit kolla om du själv skulle kunna skicka en JO-anmälan. Själv är jag för tillfället alldeles överhopad av jobb för att få till stånd en manifestation i Östersund till veckan för att få mer kraft i vårt motstånd. Media ska givet bjudas in.

Anders sa...

@ Anonym: Som undrar om jag är på riktigt eller på låtsas.
Se ovan svar till Susanne.
Givet intar jag en position när jag skriver, det gör alla som har ett syfte med de de skriver. Mitt första syfte är att grilla af så mycket att de till slut måste släppa ut sin signal.
Jag har talat med tillräckligt många af:are nu för att förstå att de inte heller mår bra. Man mår inte bra när man administrerar tokigheter. för att klara att administrera den här fullständigt kontraproduktiva idiotin måste man blunda med själens alla miljoner ögon, vilket är ett närmast omöjligt konststycke.

Jag kan se elak ut, och jag har för avsikt att fortsätta vara arg/elak mot af, ja mot alla som inte signalerar lika bra som Kommunal i Västerås.

Men mitt yttersta syfte är givetvis att sätta press på regeringen. Därefter, om det behövs, på SAP eftersom även sossarna nu har börjat yra om nån form av kosmetisk omdöpning av FAS3 till välfärdsjobb...
Folk har rätt till avtalsenliga löner, pensionspoäng osv.
Politikerna får ta mig fan sluta att förnedra så stora delar av befolkningen som man nu gör.

Anders sa...

@Alla. Det är söndag. Familjedag. Barn och hustru vill nu se litet av mig så jag kliver av en stund, men återkommer senare.

Mvh
Anders

Anonym sa...

Bilderberg - Illuminati....

Det är inte utan att man börjar fundera hur mycket dessa doldosar styr vår värld...

Anonym sa...

Vill bara förtydliga min felstavning: "doldisar" ska det så klart stå.

Anders sa...

@Livegen i FAS 3
Tack. Det känns stort att bli kallad "en stolthet för vårt land". Det innebär att nämligen inte att det är jag som är stor. Det innebär att det inte bara jag själv fått kraft av min egna isolerade enmanskamp. Den har blivit större och sträcker sig utanför mig själv. Det är vi som kämpar. Det är vi som har att vinna en kamp.

Nu kör vi! och det är så många som hjälper till nu, det knyts varje timme nya kontakter kring denna kamp, via fb, via bloggar, via den gamla sortens nätverk som politiska partier och fackförbund.
Vi rullar en boll nu, och vi ska rulla den stor och hård och träffsäker.

@Jacob. Jag är livligt medveten om att såväl sossar som borgare har en näve nedstucken i hemlighetsmakeriburken. Det ilar i tänderna på mig av ilska bara någon nämner IB-affären och all annan gammal skumrask som försigått.

Jag gick med i SAP av en enda orsak, att bekämpa de felaktigheter alla partier håller på att begå vad gäller lagstifning kring medborgarnas integritet. Läs FRA-lagen, IPRED, Datalagringsdirektivet. I dessa frågor är jag Pirat. Men jag såg behov av att kämpa inifrån de etablerade partierna. jag valde SAP (Sossarna för tydligehet) eftersom trots felsteg och misstag och en rätt grumlig ideologisk blick de senaste 20 åren, så tror fortfarande alla medlemmar jag träffar fortfarande på att ett samhälle byggs av solidaritet, av medmänsklig värme. Det är denna värme och det förtroende för medmänniskan den bygger på som jag vill få att stiga upp ur leden igen. Allt annat skiter jag i.
Jag vill leva i ett varmt samhälle. Annars kan det lika gärna vara. De sk Nya Moderaterna är det kallaste jag stött på i mitt 50åriga liv. Inte minst visar det sig i hanteringen av våra trygghetssystem som alla varit med om att finansiera, sjukförsäkringen och arbetsmarknadspolitiken.

Vad gäller att partier skulle ta emot mig med öppna armar så gäller följande: Jag är en helt öppen - icke hemlig - piratcell i socialdemokratiska partiet!

Anders sa...

@Anonym som tycker jag ska bli reporter. Som även tycker jag ska ta bort kommentarer som "Man undrar vad regeringen tänker med".
Kommentaren kom från en av arbetsförmedlarna. Jag tror själva orden blev bortklippta i hans tal, så att de bara kom som rullande text sen. Men det är en detalj jag helt struntar i faktiskt, det var jättesvårt att klippa bra i skitprogrammet moviemaker. Ska jag göra mer film måste jag få tag i bättre program. Gratis...

Det där med piller har jag testat faktiskt. Jag deppade ordentligt och började genom af och läkares försorg käka det ena efter det andra. till slut var jag fullständigt neddrogad. Så jag googlade som en galning kring kunskaper om signalsubstanser osv, hittade på ett eget avtrappningsschema och gjorde mig själv giftfri. Och då blev jag frisk och kände saker på riktigt igen och började den här kampen.

Det är som du säger svårt, för att inte säga omöjligt, att medicinera bort ett systemfel.

du skriver at fas3 gjort dig skör. Jag ska erkänna att jag kraschade redan första mötet när af skulle informera om FAS1.. och jag som i en vision såg hur fasansfullt fel allt var...

Det låter som en god idé att ta med en bandupptagare. Jag funderar själv på att göra det eftersom samtalen alltid blir så skruvade i någon mening. Bla brukar jag ställa frågor om hur många jobb FAS3 ger. Det svaras då svävande att "Det rullar på".
Nu när jag har statistiken framför mig ser jag att de ljugit mig rakt upp i ansiktet. Ja de ljuger även på min film där de säger att FAS3 har gett jobb. I Jämtland har FAS3 skapat NOLL jobb.

Så banda. Vi bör alla banda. Och så fort det fastnar saker som vi kan lyfta in i debatten så kastar vi upp det på nätet.

Mvh
Anders

Anders sa...

@Anonym som kallar sig "En annan".
Jag är i långa stycken med i ditt resonemang. Det får inte hända igen att sossarna väljer att åka snett åt helvete högerut. Då är de inte värda regeringsmakten.
MEN. som det är just nu måste vi ta en kamp i taget. Prio är att skjuta borgarna i sank. De kommer att göra styvnackat motstånd att ändra eller ta bort FAS3. De vägrar helt enkelt att lyssna på det örat.
SÅ. Vi har att bomba dem med alla medel. Vi måste få med oss sossarna i kampen och facken och alla FAS3 och även knegare som har jobb.
Vi måste få knegarna atta förstå att FAS3 hotar dem. FAS3 är den i särklass viktigaste komponenten som borgarna har för att sänka allas löner.
Anders Borg sa det i klartext häromdagen. Lönterna ska ned, detta eftersom han tycker att 16.000:- i lön är för mycket.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=432000 eller
http://dagensarena.se/nyheter/borg-sank-lonerna-for-kommunarbetare/

***
Så fort vi har fått stopp på den här borgerliga hydran så får vi ta och fixa till SAP. Förhoppningsvis går visst arbete att sköta parallellt.