torsdag, juni 03, 2010

Övervakning övervakning övervakning


Nederländerna är redan i färd med att införa spårning/trafikövervakning via satellit, enligt ABCNYHETER.
Enligt samma källa är nu också Norge på väg.

Den sammanlagda effekten av alla - av godhet - införda övervakningssystem blir allt mer (hrm) intressant.

(se gärna taggar som Dexter, Fra, Datalagringsdirektiv, ACTA mfl. För att inte tala om att EU gärna vill lagra allas våra Googlesökningar..(hos satmaran),., och hos SvD)

(Tack för tips Öyvind!)

3 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Roligt se att du inte helt övergivit oss ;)

Anders sa...

Farmor. Du vet, man måste ju hålla hög BEVAKNING! :)

Perra J sa...

Det här är antikrists fula tryne. Men jag blir förvånad när jag läser SvD:
"
Sverige har hittills vägrat att rätta sig efter EU:s nuvarande omstridda datalagringsdirektiv om att mobil- och mejltrafik ska kunna lagras. Varken Österrike eller Belgien har genomfört direktivet och i Tyskland ansågs det strida mot författningen"

På det stora hela är jag dock inte förvånad. Jag skrev följande nyligen på Klar Sikt:

"Liksom det finns pyramidala maktstrukturer, så är vi vår egen lilla pyramid också! Vi har en "pyramid-identitet" som vi sitter på toppen av, och vi tycker oss ha 100% koll. Man kallar det även mental box.
När något inträffar som oroar oss, vill vi gärna skjuta skulden på något nedanför oss i denna pyramid, samtidigt som vi anlägger en ignoranströskel för det som finns OVANFÖR oss, i den större pyramid vi alla är med i (som håller på att bli alltmer tydlig. Men bara för den som vågar se).
"

Kristdemokraterna är de som är drivande? Istället för att rikta uppmärksamheten uppåt, mot Katolska kyrkan och Vatikanen, där barn systematiskt utnyttjats under en massa år - så kommer det sådan här skit!

Och det riktigt ondskefulla i detta är att det är svårt att protestera mot det här, eftersom det då är upplagt för att framstå som en försvarare (rentav utövare) av barnpornografi, vilket är så otroligt avskyvärt att endast de som har makt kan ägna sig ostört åt det...