torsdag, februari 16, 2012

Rakt in i riksdagen

Jag kan bara vädja till alla som kämpar mot FRA, Ipred, SOPA osv att gå med i ett av de politiska partier som finns representerat i riksdagen.


Även Piratpartister bör gå med, vilket jag skrivit om tidigare, och naturligtvis fått på flabben för. Min enkla tanke är att Pirater mycket väl kan vara med i ett annat parti och bedriva sin hjärtepolitik där, allt medan de aktivt är kvar i Piratpartiet


Därutöver kan jag bara vädja till alla som vill se en förändring, eller rent av, pressa fram ett misstroendevotum mot sittande regering att gå med i ett av oppositionspartierna. 


________________ 


Jag har valt att vara med i (S), eftersom jag anser att (S) har fel i många Internetfrågor, men också för att jag känner värdegemenskap med den socialdemokratiska solidaritetstanken. 


I tisdags träffade jag riksdagsledamot Gunnar Sandberg (S). 
   Jag framförde hårt och envetet att han skulle ta med sig till riksdagen att genast utföra det som kallas "Utskottsinitiativ" kring FAS3. Jag begärde att oppositionen skulle tvinga regeringen att sätta en bortre parentes för när de måste ta bort åtgärden FAS3. 
    Gunnar höll förbehållslöst med - och agerade genast i frågan. 


Vi har mejlat lite och idag kom han med svaret han fått från Arbetsmarknadsutskottet. (Det kan se negativt ut, men är det inte. Vi måste bara komma på bättre argument, samt ligga på våra riksdagsmän, inte för att tjata på dem, utan för att ge dem styrka att kämpa vidare därinne i den politiska taktiserande snålblåsten).
"Jag uppfattade aldrig något aggressivt beteende från din sida Anders, så ha inte dåligt samvete. Det är väldigt viktig fråga om fas- tre som vi måste ligga på regeringen om. Vi vill fasa ut åtgärden fas-tre. Problemet är att vi i dagsläget inte på rak arm kan presentera något annat.     Förslag håller på arbetas fram och i tisdags stoppade jag Ylva Johansson och lyfte din fråga om bortre gräns, alltså stoppdatum i Fas-tre.    Ylva erkände att deras utskottsinitiativ inte blev det bästa men hade inte för avsikt att göra ett till på samma tema. Initiativet var att skapa förbättringar i modellen en bättre kontroll på mottagare av fas-tre och regeringen har gjort vissa förbättringar som de kan luta sig emot. Därför hade bla ditt förslag och kanske det om sjukersättning, semester osv varit tacknämligt i samma initiativ.      Vi måste sprida vilket vansinne och lönedumpande samt utnyttjande av folk denna arbetsmarknadsåtgärd är... måste lyftas hela tiden på bred front för att väcka hela befolkningen som ska rösta nästa val och tänka till.      Arbetsmarknad [sutskottet har ingen avsikt att]* väcka nytt initiativ om Fas 3 tyvärr under det här året i alla fall. 
Jag ska läsa vad forskaren säger, vi kan skriva något Anders. Vi hörs!!! "

----------------------------------------
MVH
Gunnnar Sandberg (S)
Jämtland-Härjedalen*Fotnot, Jag införde text inom klammer för att förtydliga 

10 kommentarer:

Anonym sa...

En enkel förändring vore att ändra på anvisningsblanketten till fas 3. Där ska stå en exakt beskrivning av vad deltagaren ska göra, vem som ska vara handledare för deltagaren, om organisationen har ett kollektivavtal, arbetstider för deltagaren, tid avsatt för jobbsökande, internutbildning, o.s.v. Det ska helt enkelt vara ett detaljerat avtal mellan företaget och den arbetssökande fas 3-deltagaren, så att avtalsbrott kan påpekas.

Anders sa...

Eller hur!

men om moderaterna gick med på denna förändring skulle de ju inte längre kunna låta företagen utnyttja folk, eller i andra fall, förnedra dem.

Mer allvarligt, denna din tanke ska jag försöka att komma ihåg och skicka vidare in i (S)
Jag tror ingen tänkt så enkelt, praktiskt och genialt!'

Anders sa...

Anteckning gjord på bättre ställe!

Anonym sa...

Tack Anders!

Ett annat bra och viktigt argument är att en majoritet av fas 3-deltagare är 50+ år (56 % i förra veckans statistik)och att deras hela livssituation påverkar deras hälsa.
Se länk: http://www.fattiglappen.bloggplatsen.se/2012/02/16/7345468-lita-pa-myndigheter-svininfluensan-vaccinationer/

Peter Madison sa...

Hmm...det parti som du alltså är medlem i och som tror sig kunna föra en bättre arbetsmarknadspolitik än dagens sittande regering säger ju själva, efter drygt 5 år i opposition, att de inte har något bättre alternativ! Eller fattade jag fel?

Om denna regering tycker jag givetvis inte.

Anders sa...

Så jävligt är det Peter, de har för stunden inget alternativ, mer än att S vet att de vill en förändring.
men S är självkritiskt, plusjobben var väl några snäpp bättre, men inte det en fullödig lösning, en del debatterar tillbaka till beredskapsjobb, ut och röj sly längs vägarna, måla kreosotstolpar, allt till avtalsenliga löner och äkta pension och semester, men det håller ju inte heller....

Gudarna ska veta att borgarjävlarna har vridit sönder landet, så frågan hur reparera är stor.

dock finns den politiska viljan att rätta till och göra livet drägligare för de sämst ställda, man vill renovera trygghetsförsäkringarna, man vill renovera allt, samtidigt vill man fatta på vilka plan man kan fortsätta att driva grejer i privat regi för att vinna mälardalsväljarna. Vinner S inte mälardalen förlorar man hela riket... Och då får vi stå ut med borgarjävlarna i evig tid.

Därför försöker man nu lappa ihop en politik som kan vara solidarisk, men ändå gå med på vissa marknadsmässiga eftergifter, för att smörja de där 08-ingarna som tror de är stekare allihop.

det är inget vackert spel, men vad ska man göra när fienden är så totalt samvetslös. Jag tycker inte att det finns något som heter "Ändamålen helgar medlen".
Men i den givna stunden blir jag väldigt väldigt uppgiven...

Vad gäller att lägga ut exv skolor och vård på entreprenad, går nu S med på det, MEN med den stora skillnaden att kommuner och stat ska få jävligt häftiga lagar på sin sida att trycka upp i nyllet på oseriösa utförare, man kan rent av lagstifta bort möjligheten för riskkapitalbolag att ta ut vinst, all vinst ska in i verksamheten igen. Troligt då blir att utförarna istället blir kooperativ och stiftelser, ungefär som folkhögskolor är stiftelser. Riskkaptitalbolagen har fortsatt laglig rätt att starta vilken verksamhet de vill, men kommer troligen att välja att pumpa in sina pengar i lunedin oil istället.

Jag hoppas att själva kråksången grå fram här.
ideologin ligger faktiskt fast inom S, även blådårarna inom partiet vill något helt annat än borgarjävlarna.

Men precis som Göran P fick hålla på och städa i 10 år, trycka tillbaka nästan all solidaritet för att få ordning och överskott i statsfinanserna efter borgarjävlarnas förra destruktiva period, så kommer en ny regering återigen få börja med att sanera den totala katastrof borgarjävlarna ställt till.

Peter Madison sa...

Således blir ingen egentlig förändring. Sossarna ska ägna sig åt att "städa" i tiotalet år framåt. De sämst ställda kommer alltid ha de sämst ställt. Oavsett tjockpropp vid rodret...

Du får ursäkta men jag har nånstans givit upp politiken då den inte längre är till för människan. Borgarjävlarna du nämner kommer ersättas med sossejävlar. Visst att a-kassan repareras och att FAS 3 byter namn till plus-jobb. Men är det alltså det vi ska rösta fram som ett statsbärande parti? Var är visionerna? Var är den politiske ledare som vågar ställa sig upp och utmana hela rådande vansinniga system? Som vågar ställa sig MOT bankparasiter och riskkapitalister? Att låta Vänsterpartiet styra landet tror jag inte på men nånstans känns Jonas Sjöstedt som den ende som har nån slags vision, för människorna. Jag vill att S också ska ha det. Nu fick vi Löfvén, en gammal betongsosse och jag är inte säker på att det funkar, ytterligare ett varv...

Anders sa...

Ja, S tror på att tillväxt måste fortsätta för att kunna få pengar till fortsatt välfärdsbygge.
Jag kan tänka mig 0-tillväxt i så måtto att ekonomin ökar i samma takt som det blir fler människor i ett land.
Jag kan även tänka mig att sänka tillväxten, eller snarare lägga ekonomin på säg 50% av nuvarande, vi skulle ändå då ha det mycket bättre än på 50-talet och det påstås ju att västlandet aldrig varit så lyckliga som då...

Frågan är hur man bäst får in de här tankarna i politiken. Att klä på sig en mask och stå på ett torg, eller att vara med i ett stenhäcksparti och över fikakoppen diskutera andra sorters lösningar, kanske med tiden börja skriva motioner....

Vänstern har en skönare inställning till detta, men jag vet inte hur de tänkt sig finansiera en övergångsperiod.

men frågan är alltså hur man bäst urholkar stenen...

Anonym sa...

Nej jag tror inte alls på det där med att skriva tydligare på anvisningsblanketten. Det är fortfarande modernt slaveri! Ta de pengarna och starta upp "gemensamhetsställen", trevliga sådana! där vi arbetslösa kan träffas, stötta varandra, söka arbete osv. Det är knappast en sån stämning på afkontoren. Vi behandlas som mindre vetande. Jag är övertygad om att alla dessa jobbcoacher egentligen också kunnat vara arbetslösa och att vi hade kunnat sköta deras arbete. Det är tillfälligheter också som avgör ens öde och inte för att man inte är skicklig. Berit

Anders sa...

Jag har inte kollat siffrorna men det hävdas att arbetslösheten kostar runt 200 miljarder, kostnaden för af inräknad.
om man istället för att trampa runt detta dyra vansinne gav varje arbetslös ett riktigt arbete på en riktig arbetsplats så att alla slapp jobba över, bränna ut sig osv, så skulle det gå att ge alla dessa människor 19.000 kronor i månaden i lön.
Istället tramsar vi som vi gör.

en del av de arbetslösa kunde också får 19.000 i månaden för att starta egna företag, samtidigt som de får hjälp av ALMI, som ju redan finns där för att hjälpa just nystartare...
Istället kör vi med detta system och vill man inte kalla det slaveri så är det en ny lösdriverilag.