söndag, september 12, 2010

Motvikt i en bakåtsträvande valrörelse

Käbblet i valrörelsen gör mig olustig. Känner mig trängd av alla fantasilösa ord. Båda sidor, det måste tillstås, sprider hopplöshet omkring sig för alla partier har förlorat sin själ.
Undantaget är Piratpartiet och även om mina sympatiserar helhjärtat hamnar hos dem räcker deras kamp inte till en vilja att regera och göra gott över hela linjen. 


Det envisa bombardemanget av "Jag tycker", "Jag tror", "Jag vet" från riksdagspartiernas företrädare håller på att puffa mig över kanten till cynismens bittra källa eftersom det så tydligt visar att en politiker aldrig i livet lyssnar eller kan utgöra någons ombud. Det handlar enbart om ett förbluffande stort Ego.


Deras språk avslöjar. Det oreflekterade användandet av första person singularis säger allt.  


Famlar efter stöd. Finner tröst i Poeter som erbjuder hopp, men också påminner om vikten att inte falla:  


"The problems of the world cannot possibly be solved by skeptics or cynics whose horizons are limited by the obvious realities. We need men who can dream of things that never were." 
John Keats

4 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Håller med till 99%
Den enda procenten visar att jag ändå finner att jag måste rösta på pp.

Eftersom de andra är så lika. Där plus finns hos båda. Men lika stora minus. Så gör det detsamma.

MEN att pp i alla fall betonar integriet och rättssäkerhet. Och om t ex FarmorGun tar täten (i st f Rick) så kan det i vart fall inte bli sämre än det är idag.
Tycker mig ana att i skiktet under Rick & Co så finns en god vilja att bredda pp - och det i den riktning jag förespråkar.

Anonym sa...

Ja verkligen...för jag tror att verkligheten vet att den finns.
Det är bara det att den som vet, han tror inte, även om han tycker och den som tror han kanske vet vad som är verkligheten....eller var det tvärtom....
hälsar UiU

Anders sa...

@ Lars-Erick: Jag håller med dig i min tur!
Rick må ha grundat PP, men han borde nu ge plats åt mer demokratiska och "mjuka" människor...

Anders sa...

UiU: kryptiskt men lite kul:)