fredag, september 17, 2010

Rättssäkerheten och avhoppen från nyspråksmoderaterna

Det är i huvudsak två frågor som driver mitt politiska intresse, som anarkist vill jag ha total frihet och integritet, och som solidariskt kännande människovarelse vill jag se värdiga system som på ett vettigt sätt tar hand om våra skattepengar och med dem genererar en anständig välfärd. Åt alla, oavsett inkomst.


Med rätt stort gnissel, vad gäller integritetfrågorna, finner jag i övrigt störst värdegemenskap med Socialdemokraterna och jag är med i partiet, inte för att jag håller med, utan för att försöka påverka partiet i en mer frihetlig riktning. 


Inte desto mindre driver Socialdemokraterna och de rödgröna med styrka och envishet en rad frågor som handlar om samhällets och dess institutioners förmåga att upprätthålla anständiga välfärdssystem när människan behöver dem. Här är jag helhjärtad sosse. 


På denna punkt har alliansen så kapitalt misslyckats att jag numer skäms över att bo i Sverige. Vad värre är, alliansen tycks helt blind och oförstående inför sin egen fatala brist på empati. De ser helt enkelt inte sina egna brister, de brister som nu gör att sjuka tvingas ut ur sjukförsäkringen och till slut hamnar de, efter att ha sålt allt de äger, hos socialen. 


Ett systemfel som regeringen har skapat vältras inte bara ned på den kommunala nivån, socialkontoren, utan rakt ned på den enskilda sjuke. Den sjuke ska bära de rikas skattesänkningar.
Ärligt talat, jag blir mållös inför denna flagranta brist på respekt för medmänniskor som blivit sjuka. Jag har bara tre ord kvar att skrika: Alliansen måste bort. 


Krassman tar på sin blogg upp ytterligare en moderat som inte längre står ut med det egna partiets politik. Han text har jag klippt in rakt av nedan, vill ni gå till hans blogg och lämna en kommentar så är direktlänken här.


"Återigen så skapar den borgerliga sjukförsäkringen avhopp inom Moderaterna. Den här gången är det Lissa Lettson i Solna som fått nog av sitt partis politik mot dom sjuka. Likt Lars Sjöblom menar hon att hon att hon inte kan försvara ett parti som bedriver förföljelse av sjuka. Liisa arbetar som personligt ombud och hon ser dagligen konsekvenserna av sjukreglerna och hur många sjuka får lämna hus och hem.

Liisa anser att dagens sjukregler är helt oacceptabla och en katastrof för många sjuka.- Det här är det största systemfelet jag någonsin sett. Rättssäkerheten är satt ur spel. Regeringens mål att sänka sjuktalet har lett till att de använder vilka medel som helst. De som är sjuka blir kränkande behandlade och döljs så att ingen ser vad som verkligen pågår, säger Liisa.

Jag läste om nyheten på Facebook och jag ringde upp Liisa sent igår kväll. Hon berättade att hon varit Moderat länge men att beslutet som hon tagit inte var svårt. Jag frågade om hon hade läst om Lars Sjöblom och det hade hon gjort. I dag så skall jag hålla i ett torgmöte med Ylva Johansson (S) på Sergelstorg och Lars Sjöblom skall medverka och berätta om sitt ställningstagande. Jag frågade Liisa om även hon ville medverka och svaret kom direkt. – Ja det vill jag!

Alla kan bli sjuka, och blir vi sjuka blir vi inte friskare bara för att vi blir fattigare. Jag säger inte nej till skattesänkningar, men inte på bekostnad av kvalitén i skolan, inte på bekostnad av massarbetslöshet hos våra unga och inte på bekostnad av att sjukskrivna skall tvingas till socialbidrag. På söndag kan du vara med och förändra detta, rösta rödgrönt på söndag för en human sjukförsäkring."

Gammelmedia på detta:
TV4 / SvD / DN / Aftonbladet /

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grejen är bara att man skulle känna sig lika blåst på en human behandling av försäkringskassan om rödgröna vinner valet som man kände sig efter 2008 om man röstade på C eller Fp för att man ville stoppa Bodströmsamhället. Eftersom sjukförsäkringssystemet inte fungerade för fyra år sedan heller så var det praxis att alla som varit sjukskrivna ett år blev förtidspensionärer och fick sin ersättning nedskuren till 65% av inkomsten (eller inkomsttaket, vilket som råkade vara lägst). Sjukvården och försäkringssystemen är trasiga, de pajade under sossestyret och råkade ut för ett taskigt lagninsförsök under alliansen. Ingen av dem kommer att lösa problemet utan att en massa människor far illa.
/Jesper

Anders Nilsson sa...

Jag är så enig med dig Anders, och minambition är den samma. Socialdemokratin måste gå i en mer frihetlig riktining för att bli ett parti för 2000-talet.

Därför gäller det att inte ha för kort minne. Jag googlade på "röster om Försäkringskassan 2005" och se själv vilket resultatet blev. Om inte s åter börjar se världen ur arbetarklassens perspektiv, ur de fattigas och de maktlösas perspektiv så tror jag inte så mycket på mänskligare system. För lösningen heter ju inte välvilja, den handlar i stället om disciplinering kontra integritet och kontroll kontra egenmakt.

Krassman sa...

Har precis genomfört torgmötet med dessa två avhoppare från Moderaterna, du skulle se vad de patrullerande "Guljackorna" tittade på dom. Tack för länken och att du uppmärksammade mitt inlägg. Det kommer fler.