lördag, oktober 18, 2008

Att se men inte svara


Vårt eget lilla FRA-hjälpmedel creeper gör att alla medborgare som vill kan se vilka som är inne och kollar på riksdagssvar.se.

Något förvånande, kan tyckas, så är de av folket valda i riksdagen väldigt ofta in och kikar till hur det går för oss att samla in svar från, just det, dem själva. 

Men svara vill de inte. 
Visst är det lite märkligt!
Kanske försöker de genom att tjuvkika på andras svar få klart för sig vad som kan vara rätt svar. 

Men vi ska inte spekulera. Istället ska vi på måndag skicka ut i runda slängar 308 nya mail med samma gamla frågor till dem. 

Vissa punktmarkerar vi med lite extra mejl, utan att för den skull spama ned dem. 
Berit Andnor var en.
Mona Sahlin är en annan... 

Hos moderaterna punkmarkerar vi också, men jag vet inte riktigt vilka för den samuraj som kör på den fronten har för tillfället gått av nätet så jag kan inte chattfråga.  

* * *
För övrigt har jag ridit och skjutit pilbåge idag. Härligt.


Lajos Kassaj, som jag köpt min pilbåge av

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag kan ha viss förståelse för att mailmängden kan bli lite stor ibland för en riksdagsledamot. Jag är en förstående människa... ;)

Men det får vara någon måtta. De är faktiskt valda av folket, inte utsedda av Gud eller ens partiledningen. Utvalda av p-ledningen att kandidera möjligen, i vissa fall, men än så länge är det folket som väljer.

Då är det deras skyldighet att kommunicera.

Och frågorna i detta fall är tämligen lätta att svara på, om än ärliga svar kan bli besvärande för den svarande... Det är naturligtvis det som gör det så svårt att svara för dem, inte tidsbrist eller okunskap. Även om det sista också kan vara en frekvent orsak.

Anders sa...

Vi jobbar vidare på att i smaklig takt, inte i spam-takt, lägga in ytterligare mejl i deras boxar, för att med tiden få svar.
Får vi inte svar, tja, då skapar vi opinion kring det.