fredag, oktober 10, 2008

FRA samarbetar inte med diktaturer

Efter att Försvarets radioanstalt, FRA, i desperation gick ut och berättade om sitt analysarbete av youtubeklippet "libanon dance2" har frågan blivit en het potatis bland politiker.

Oppositionen rasar, men är ändå märkligt tyst om det väsentliga - skall sådan här spaning överhuvudtaget ske? Är den meningsfull?

Ananlysarbetet tog 3 frAgenters tid i anspråk i 4 månader. Kostnaden, bara i lön, är ett helt manår. Hos FRA ligger 27 miljoner liknande klipp i väntan på analys.
Sveriges befolkning måste ökas många hundra procent för att vi ska ha en chans att analysera all film som finns. En lösning är att stimulera massainvandring, främst från drabbade länder som Afghanistan, Irak, Iran. Då höjer vi även vår språkliga kompetens för fortsatt spaning.  

Värst av allt. Idag avslöjar nättidningen Arvid Falk hur informationsutbytet egentligen går till i de inre kretsarna. 

Uppgifterna baserar sig på Karl Bildts uttalande där han sade att FRA inte samarbetar med diktaturer, utan att det är svensk underrättelsetjänst i sin helhet som faktiskt står för informationsintag och spridning. Där är utrikesministern själv en viktig del.Inga kommentarer: