fredag, oktober 24, 2008

Striden om friheten


Vilka är bovarna, våra sk folkvalda eller skiv- och filmindustrin och andra lobbyister?

Vilka ska vi börja prata till rätta - om det ens längre är en möjlighet?

En sak vi kan börja med är att bojkotta hela skiv- och filmindustrin.
Det är en början. Det är en start för att dränera dem på pengar och därmed med tiden makt.
Risken är att de innan pengarna tar slut lyckas manipulera politikerna ännu längre i att stifta än fler repressiva lagar.

Som medborgare försöker jag hinna med i svängarna, det är svårt för lagstiftarna både här hemma i riksdagen och i EU är fruktansvärt snabba. Tänk om tempot var lika högt när de stiftade miljölagar. Då hade vi haft noll utsläpp av allt farligt för länge sen.

Om politikernas repressiva vansinne fortsätter och de väljer att lyssna på skiv- och filmindustrilobbyn och andra lobbyister för att gå deras ärenden har jag som medborgare till slut inget annat alternativ än att börja bojkotta även politikerna.

Till slut har jag inget annat val än att börja uppmana alla jag känner att blankrösta. När blankrösterna blir tillräckligt många har vi tillsammans monterat ned politikernas legitimitet. Deras makt som nu påstås vila på oss, folket, är då bevisligen undandragen.
(Även om jag citerar Falkvinge nedan är Pirtapartiet ännu inget alternativ för mig)

Detta är inget bra scenario, inget jag önskar mig. Som tur är tror jag att det finns andra vägar. Nätet, Internet, möjliggör för oss att skapa bättre alternativ.

Vi som vill frihet måste bara bli effektivare. 
För vi har en hård och besvärlig frihetskamp framför oss. 

Det som händer nu är att vi är på väg rakt tillbaka till medeltiden. Läs Falkvinges analys av piratjägarlagen. Hans analys är riktig. Genom den svenska versionen av IPRED1 ger man en privat lobbyorganisation mer befogenheter än det svenska rättsväsendet har. 

Det är alldeles som när en härskare på medeltiden hyrde in legoknektar för att brandskatta och våldta, olika parter, ibland det egna folket, särskilt om de varit upprorsbenägna.

I vanliga fall, om någon rånar en bank eller begår ett mord, så straffas gärningsmannen först efter domstolsprövning och efter premisserna att det ska vara 1) avskräckande, 2) preventivt och 3) att straffet helst ska bli rehabiliterande. 

I och med den nya lagen återinförs den medeltida synen på straff. Man lämnar helt ovanstående de moderna premisser vi bygger vår rättstat på och återgår till ren och skär "hämnd utan prövning" och "rätt att roffa åt sig vilka värden som helst i hämndsyfte".

Denna rätt ger alltså våra politiker bort till privata intressen, som sedan kan hämnas på vilken svensson som helst, som råkat ladda ned en film eller några minuters musik på sin dator.

Nu väntar jag bara på lagen som säger att film- och skivindustri ska få ta del av för dem intressanta delar av den information som FRA kommer att samla in genom sin massavlyssning.

* * *
"...På vanlig svenska, om handlingen endast kan leda till böter så har privata rättighetsinnehavare men inte polisen rätt att begära ut dessa uppgifter. Är nedmonterad polis och privat rättsskipning framtiden? Eller, kan vi se fram emot att polis och privata rättighetsinnehavare parallellt beivrar rättighetsintrång?.."

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom som legaliserar H.I.V är völ dom som är brottslingar.