måndag, januari 02, 2012

DN VINNER PRAVDAPRISET

Redan kl 09.29 den andra dagen på det nya året vinner Dagens Nyheter det ärevördiga PRAVDAPRISET för sin hyllningsdikt till den gudomliga och över alla andra ledare stående landsfadern av Konungariket Svea rike.

Läs originalartikeln här.

Naturligtvis passar det sig bäst att här citera de vackraste delarna ur den minituöst och poetsikt sammansatta texten:
"En tioårig pojke från Åkersberga skrev ett brev till Fredrik Reinfeldt där han undrade varför polisen inte kan häkta folk i avskräckande syfte. Nu har han fått svar från statsministern.
Pojken undrade varför polisen inte kan häkta misstänkta personer "för att skrämmas lite", även om det finns lite bevis.
"Då kanske de tänker: o, skit åkte jag in för det där då kanske jag ska ta det lite lugnare. Men om man inte tar in de kanske de tänker: phu, jag åkte inte in då kan jag råna en bank och sen bara ha rånarluvorna kvar", skriver pojken i sitt brev.
Några veckor senare svarar Fredrik Reinfeldt:


"Om du inte gjort något brottsligt, eller om polisen inte kan bevisa att du gjort något brottsligt, ska du heller inte fällas för brott", skriver han.
Statsministern förklarar också att många delar av samhället måste hjälpas åt för att förebygga brott.
"Föräldrar har en viktig roll i att lära sina barn rätt och fel, skolan är viktig, och om det går dåligt för någon i unga år blir ofta socialtjänsten i kommunen inkopplad."
Även pojkens 8-åriga syster, som också skrivit brev till Fredrik Reinfeldt, har fått svar. Hon undrar om statministern kan fråga Eric Saade om han kan komma till hennes skola och uppträda, men det skriver statsministern att han inte kan hjälpa till med. I stället hänvisar han till artistens hemsida.
Reinfeldt tillägger att flera av hans kollegor har barn som är väldigt förtjusta i honom, och att han själv uppskattar Saades musik.
"Hans låt i förra årets melodifestival var riktigt bra och det var kul att han vann", skriver Fredrik Reinfeldt.

__________________ *** _________________

Sist men inte minst bifogar jag de elakartade och dumma och oförstående kommentarer de lägsta av landets invånare dristat sig till att skriva. Det är bara att tacka de fantastiska och goda publicisterna på DN:s ärevördiga politiskt korrekta redaktion att de så raskt lyfte bort detta avskums illasinnade och för landsfadern farliga kommentarer:

Den här artikeln äcklar mig. Har ni inte fått nog med kritik för idolporträttet av Anders Borg för att inse att det här är kass, partisk skvallertidningsjournalistik? Jag har aldrig stått på samma sida som DN när det gäller de borgerliga ledarsidorna men alltid läst tidningen för att jag tyckt att innehållet varit kvalitativt, särskilt utrikesrapporteringen. Men nu är det slut med det. Varför ska jag köpa den här smörjan? Hejdå DN!
Hans Lindgren, 11:08, 02 januari 2012. Anmäl

Knäböj inför Statsminister Reinfeldts visdom! Fredrik Reinfeldt, Solen Som Aldrig Ska Gå ner, är barnens vän och kamrat, må hans brevpapper aldrig ta slut och må bläcket i hans pennor aldrig torka! Länge leve Statsminister Reinfeldt, DN-Pravda och Den Eviga Solens Alliansrike! Leve dem!
Daniel Wiklund, 11:05, 02 januari 2012. Anmäl

Inte? Det går ju utmärkt att hålla flyktingar inklusive barn inlåsta... Men det ville inte "Fredde" berätta antar jag? DN blir mer och mer lik Pravda som inte skriver kritiskt mot regeringen och Reinfeldt. Märkligt nog sköter numera SvD det betydligt bättre...
Jerker Nilsson, (Webbsida) 11:04, 02 januari 2012. Anmäl

Vilken fantastisk statsminister vi har! Och vilken fin granskande journalistik i denna artikel!
David Tingsgård, 10:44, 02 januari 2012. Anmäl

@Mattias Ak, 10:30, 02 januari 2012. Hur ofta skrev du till Reinfeldt utan att ha fått något svar?
Sand, 10:37, 02 januari 2012. Anmäl

Inte för att det bara är det men det verkar som barn med dumma frågor i princip alltid få svar. Är det någon slags hobby från statsministern eller är det bara mer bekvämt att svara på dumma frågor än mer utmanande?
Mattias Ak, 10:30, 02 januari 2012. Anmäl

Det förvånar mig absolut inte att Reinfeldt har stort förtroende, trots total frånvaro av verksam politik, när bevakningen av honom ser ut så här. Reinfeldt - Barnens favorit!
kakafoni, 10:29, 02 januari 2012. Anmäl

Instämmer helt i det Fredrik R resp hans spökskrivare svarar. "Föräldrar har en viktig roll ..." Allt för många föräldrar har för länge sedan abdikerat och gått i ett slags virtuell pension resp flyttat till en virtuell plats hos Carema.
Sand, 10:27, 02 januari 2012. Anmäl

Åh vad gullig han är vår ståtlige landsfader. Han har inte bara intellektuell skärpa,och briljans samt ett fysiskt enastående yttre, han tar sig även tid för att uppfostra de minsta i samhället. Jag är så fruktansvärt tacksam att denna mansgud leder vårt land
Olof Rensfeldt, 10:17, 02 januari 2012. Anmäl* Kommentarerna är hämtade ur en tråd på Facebook, varför det synes mig lämpligt att DN och regeringen snarast inför sanktioner mot företag som Facebook. De kan givetvis ta FRA och FRA-lagen till hjälp att spärra dylik spridning. 
Denna blogg återpublicerar materialet just för att belysa problemet med okontrollerad spridning av folkligt tyckande, vilket mest kan lilknas vid illasinnad propaganda, men som av naturliga skäl är ointelligent och fullständigt okoordinerad.   

Samtidigt har DN i sin outsägliga vishet låtit alla sanna och sansade, och viktiga kommentarer stå kvar i den artikel som ger den korrektaste bild av den av media ständigt i de mest objektiva ordalag omnämnde Juholt. 


_____________________________
Andra bloggar som hyllar DN för dess PRAVDAPRIS

Magnus Ljungqvist skriver om "DN's fina stalinistlika kommentarcensur".

14 kommentarer:

Beelzebjörn sa...

Kommer du ihåg klassikern "Barn Skriver Till Gud" från 80-talet? Det var det första jag tänkte på när jag läste artikeln :)

Anders sa...

@Beelzebjörn: Ja! och ännu en sak, det känns nästan konstruerat, precis som en del sådana där påstådda "barn skrivet till gud och barn skriver dikter osv" Det är liksom nästan lite tillrättalagt.

Som dikter som barn skrivit, som nästan var så där naivt bra, men saknade en knorr, varför en vuxen redaktör inte kunde låta bli att fixa knorren.

är följande dikt äkta eller manipulerad tro:

"Jag har plockat blåbär.
Jag har ätit blåbär.
Mitt bajs är blått."

Är det ett barn som skrivit, eller en vuxen som skrivet, eller bara förbättrat!!!

Och i DN´s fall, hur långt bort står Schlingmann eller reklambyrån/propagandabyrån?!

Anders sa...

Men givetvis, ovan är bara struntprat.

DN står för allt själva - och är givetvis värda priset för bästa postsovjetiska propaganda, ever.

Beelzebjörn sa...

Med ditt tillstånd tänker jag reblogga lite av kommentarerna ovan med hänvisning hit sedan.

Känns som något att lyfta i efterdyningarna av 2011, året då gammelmedia tog krafttag mot 'näthatet'.

Gott nytt år, förresten :)

Peter Madison sa...

Återstår att se om fårket går på den Reinfeldtska bluffen ännu en gång 2014. Reinfeldt har dock rätt på en punkt, svenskarna ÄR verkligen ett sovande folk...

Perra J sa...

Hej Anders!
Det var ett tag sedan! Hoppas allt är väl med dig. På sajten Newsvoice fann jag en länk till detta, och kom att tänka på dig:

http://svemykon.info/2012/01/03/svensk-myndighetskontroll-idag-stammer-jag-staten-for-fra-lagens-krankningar-av-mina-medborgerliga-rattigheter/

Beelzebjörn sa...

Jag har sovit, men mina ögon är öppna nu - halleluja!

http://outad.blogspot.com/2012/01/vackelse.html

Tack för inspiration, Anders ;)

Anders sa...

@Perra J: Blogspots autosick av mejl när folk kommenterar har klickat nästan för första gången!
Men visst, jag har sett att min bloggvän Myndighetskontroll har stämt staten för FRA. Alldeles utmärkt tycker jag!

I övrigt lägger jag numer tid på andlighet och konst än politik - och jag känner att livet blir bättre, dock gör jag blixtvisiter i det där politiska träsket ibland!

Ha det bra, kommer snart o hälsar på hos dig!

Anders sa...

@Beelzebjörn: Vad kul att du fick inspiration! gled häromdagen över till dig och såg resultatet.
Hann dock inte klottra, för det hänger sig ibland, eller rättare, man skriver kommentaren, sen tar den inte... Ett för mig stort I-landsproblem! Jag blir fullkomligt vansinnig!

och som du ser ovan så hänger sig mejlen också rätt som det är.

Hoppas dessa felaktigheter snart är ett minne blott ....

Perra J sa...

Hej Anders,
Visst, jag lägger också mer tid på andlighet. Men samtidigt kan andlighet inte vara separerat från något, som t ex politik. Andlighet måste kunna vara överallt, och SE.

Ang det ni tar upp om att saker hänger sig med kommentarer etc: jag har också märkt att just din Blogger-blogg är mycket trögare att ladda för webbläsaren, än andras. Jag tror du kör en massa annat vid sidan om som kräver kraft!
Typiskt är att mushjulet fastnar hela tiden när man ska scrolla sidan, det står "blogger.com svarar inte", och man får vänta några minuter. Man får nippran!
Också detta är ett stort I-landsproblem... :-)

Anders sa...

@Perra, du kommer med viktiga upplysningar.
i min webläsare ligger antalgligen min egen blogg insparad, så att den går blixtsnabbt att ladda, även när jag gjort en ny postning, känner webläsaren av att det bara är den som behöver uppdateras.

Det finns två källor till slöhet jag genast kan tänka mig, dels länken till höger längst upp till Flickr. den segar troligen ned en del, samt att jag har rätt många poster som kommer upp.

Jag ska rensa lite eftersom vi ju alla har så brådis!!!

Perra J sa...

Lite positiv feedback: Vet inte om du gjort nåt åt trögheten, men jag tycker det går rappare nu, sidan laddar fortare och mushjulet beter sig som det ska.

Du har också riktigt fina bilder här numera, på Östersund med omnejd. Jag mönstrade i Östersund 1978 nån gång och tyckte platsen var ett kolsvart jävla köldhål; det minnet har hållit i sig, men du börjar övertyga mig om att det finns liv där!

Anders sa...

@Perra. Förlåt dröjsmålet. Jag har förkortat bloggen på så sätt att jag visar färre poster på förstasidan, även tagit bort lite länkar i högerflanken.

Hur man upplever platser beror ofta på hur väl man är till sinnes.

jag älskar Jämtland för ljuset som är på vintern, skidåkningen, människorna, de flesta;)

Sommaren kan jag tycka är lite kort, men istället för att klaga försöker jag åka söderut tidigt på våren medan det fortfarande är kallt i jämtland. Jag gjorde militära grundutbildningen på A4 i Östersund, jag ville inte göra lumpen, ville vapenvägra, men var för ung och blöt för att ta steget fullt ut. Dock tog jag ett rikgtigt och viktigt beslut, jag beslöt mig för att suga ut allt positivt jag kunde ur militärtjänsten. När vi var på övning skojade jag alltid med mina soldater (jag var befälselev) att nu gör vi det härligt för oss på den här campingturen!!!
Jag krävde puts och studs och fart, men när väl alla sysslor var gjorda med snövärn och tältresning, så såg jag givetvis till att vi kunde ha knytkalas och någon beordrades för att fixa fram markalådan. En bondson hade alltid bästa korvarna att dela med sig av, vete tusan var han fick tag i dom???

När jag efter 1 års grundutbildning på A4, inställde mig på A6 för Artillerihögskola sjönk modet till skosulorna. Officersutbilningen var jättebra ur ledarsynpunkt, men vi läste också ämnen som bara stärkte mig i min pacifism. Lektionerna i krigsgravtjänst var inte att leka med. Läraren målade upp stridsscenariot, oavsett hur striden gått var det sen jag som skulle ha ansvar för alla skadade, alla döda lemlästade kroppar.

sista lektionen var det så vidrigt många som dött i vår bataljon, samt fiendens, att jag inte kom på något annat än att beordra fram grävskopor och hjullastare. vi hörde med tekniker i kommunen var vattentäkterna låg, sen anordnade jag massgravar.

Denna kaderövning satte djupa spår i mig. För jag såg allt för min inre syn.

Perra J sa...

Hej Anders,

Jag kommer ju faktiskt från ungefär samma breddgrad - Örnsköldsvik.
Numera har jag bara en yngre syster som bor där, och en farbror (91 år) med fru (87år), Dessa gamlingar sålde precis i dagarna hemmanet de bodde i (släktens föräldrahem sedan 1800-talet), och flyttade in på ett serviceboende. Utan att informera någon av oss släktingar. De hade inga barn.

Visst fanns det en dröm om att ta över det stället. Den fanns där i bakgrunden som något slags trygghet, något man kunde göra om allt skulle gå åt skogen.

Men nu fattade dom ett beslut och jag respekterar det. Jag har så många underbara barndomsminnen från den gården och omgivningarna däromkring, och vill inte förmörka dem med några negativa känslor.

Och precis som du uppskattar jag ljuset på vintern, som råder också där. Och de intensivt vibrerande, korta somrarna. Skidåkningen. Naturen. Rävarna som kom om mornarna... alla dofterna..

Intressant att läsa om dina militära upplevelser. Själv gjorde jag min militärtjänst på KA5 i Härnösand - jag tror det är nerlagt nu. Men jag var malaj. Vi hade dock en riktig militär grundutbildning, med allt som hör till.