söndag, maj 24, 2009

a.f.k

Jag har varit och kommer troligen vara a.f.k.

Annars är läget gott för mig : )

Utan ironi är jag just nu inne i en positiv syn på livet trots att jag är en av många som söker jobb.
Det enda tråkiga, men som jag väljer att inte tänka på, är att jag tvingats släcka mitt lilla författarföretag för att enligt af:s regler få vara en "vanlig hederlig" arbetssökande bland andra.

Det enda jag beklagar är att jag inte hinner blogga! Jag ska försöka målformulera att få iväg åtminstone något/några vettiga inlägg med rimlig periodicitet.

ha det!

9 kommentarer:

Ennea sa...

Hej Anders,

Jag googlade på Mirtazapin och fann din sida. Känner absolut igen mig i din beskrivning av plötslig panikattack, som out of the blue. Kände direkt mina egna misstankar som bekräftade. Är väl förtrogen med tankens kraft och dessa panikattacker finns ICKE i tanken utan är kemiskt betingade, tror jag sedan en vecka drygt. Skulle gärna vilja läsa mer om din erfarenhet av M, men hittar inte arkivet som du föreslår, alltså aug 07. Var?

Hälsar E

Lars-Erick Forsgren sa...

Anders. Där kom den, ditt livstecken.
OK, det finns mängder av bloggar, men jag känner alltid en liten besvikelse och oro när jag ser att du inte skrivit på ett tag.
På ngt sätt representerar du den tänkande och engagerande och samtidigt vanliga människan. Som på ett intelligent sätt visar den sunt ideella synen på demokrati och politik.
Det synsätt som vi behöver.

Anders sa...

@ Ennea. Minns jag rätt skrev jag om min resa med M i ca en månad. Det ska alltså vara skrivet om M i en månad kring den bloggpost du redan hittat.
Tyvärr har jag inte katalogiserat eller märkt posterna på något bra sätt, men du bör kunna hitta dem om du går på arkiv kring augusti 2007.
Kanske går det även att söka på just M i min blogg???

Jag har tyvärr dåligt med tid att hjälpa genom att själv börja leta.
Vänligen
Anders

Anders sa...

@ Lars-Erick. Tack för dina ord, som värmer.

Som du säkert förstår har jag det lite omtumlande just nu. Jag har kämpat hårt men under lycka över att få göra det jag tycker om i 20 år. som författare.

I krisens spår drar ju alla kommuner ned på sina verksamheter. I de allra flesta fall är det ju kommuner, eller snarare deras skolor och bibliotek, som ianspråktar mina tjänster....

På ett plan är jag givetvis förtvivlad nu, men samtidigt känner jag mig befriad. Det öppnar sig ju också nya världar, nya yrkesroller som jag kan komma att trivas i och finna nya utmaningar i.

När det hela sätter sig och jag får lite tryggare ekonomi vill jag återkomma till mitt engagemang, inte bara på bloggen, utan även, kanske viktigare, peta på de politiker jag har omkring mig så de inte glömmer vem de ska tjäna - folket!

Lev väl!
Anders

Mattias sa...

Kom du in i systemet direkt? Jag har väntat på att få a-kassa i sex månader.

Anders sa...

@ Mattias.
Medan jag fortfarande var pappaledig i februari gick jag till af och så att säga föranmälde att jag i mars skulle sluta vara pappaledig och därmed börja söka jobb.

Jag försökte även "föranmäla" hos min a-kassa detta förhållande....

Så blev jag då arbetslös i mars, nu är det snart juni.

De tre olika instanserna; Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och min A-kassa, har under dessa snart 3 månader lyckats med konststycket att skicka helt felaktiga uppgifter gällande min tidigare lön osv mellan varandra.

Så. För att göra en lång historia kort.
Jag har tvingats lägga ned oändligt mycket tid och energi på att komma till rätta med deras felaktigheter, tid och energi och oro som själs från det jag verkligen borde syssla med: Söka jobb...

Jag tror nu att jag kan tolka läget som att jag i vart fall har rätt till ersättning, trots att jag ju drivit mitt författande i "hobbyföretagsform".

Tur som tusan har jag kanske alltså, att jag INTE på bland annat Arbetsförmedlingen Kulturs inrådan för ca 10 år sen, aldrig startade ett "riktigt" företag. Då hade jag varit helt rökt.

Mattias sa...

Okej. Ja, det gäller ju att vara ute i tid med såna där saker.

Hoppas det fixar sig.

Anonym sa...

Instämmer i Lars-Erick livsteckens-glädje.

Har klurat på det där med hur deltids/hobby-företagande och arbetslöshet kan gå ihop, med nuvarande tänk verkar det mycket svårt. Har du funderat något på det där med negativ skatt/medborgarlön som jag nämnde i en tidigare kommentar. Jag tycker det låter intressant, men misstänker att det finnas en hake. Borde dock gå mycket bättre att kombinera med hobbyföretagande och försiktiga företags-starter än vad dagens system gör.

Läste för övrigt din mycket givande text om påsk-öns ekologiska katastrof. Jag är inblandad i lägerledningen för ett scoutläger där vi redan hade tänkt att med hjälp av fantasin besöka påskön en av dagarna, vi kommer försöka väva in insikter från din text där.

Började även läsa kapselhopparen. Kan du inte publicera en liten logga för IFG som de som diskret vill identifiera sig som kapselhoppare (eller bara vill stödja ditt projekt) kan smyga in på sin webbsida (eller i fysisk form) samt ange en betalningsväg som man bör skicka en valfri slant på för att vara moraliskt berättigad till användning av detta märke?

Anders sa...

@ Erik: Vad kul att min gamla artikel om Påskön kom till användning!

Vad gäller det första ämne du tar upp, detta med medborgarlön, eller hur man skulle bättre skulle kunna hjälpa människor att starta företag: Just nu släpper jag all sådan kamp!

Jag öser på för att få ett kneg just nu, helt enkelt.

IFG: Kul idé! Ja, jag skulle vilja göra mycket kring det där.
Men det får vila, hela grejen, tills jag hamnat på lite grönare kvist!