tisdag, november 14, 2006

Veckans geniAtt kriminalisera arbetslösa ger jobb
(Anders Borg, moderat finansminister)

4 kommentarer:

Peter Madison sa...

jävla mafioso...skulle ju kunna vara med i Sopranos eller nåt...

Anders sa...

Så är det. En lagligt installerad maffia sitter i Rosenbad.

Vad man skulle vilja fråga väljarna som valde detta är: Sen när fick vanliga knegare det bättre med en borgerlig regering?

Anonym sa...

Tycker du att dagens straff om att INDRAGEN A-kassa är bättre? Tycker du inte att det är konstigt att så många är arbetslösa fast vi har högkonjunktur? ALLA är inte snälla och driftiga, några utnyttjar systemet, det är främst dem som lagen gäller. Inte de som söker jobb normalt. Varför detta gnäll? Det skulle lika gärna kunna ha varit ett sosseförslag - då hade det varit OK - eller hur?

Anders sa...

Att dra in hela A-kassan utan varning är inte bra, så sker heller inte nu.
Att ha ett A-kassesystem, eller vilket försäkringssystem som helst, som till sist urholkas för att för många fuskar är heller inte bra.

Regler mot missbruk måste finnas.
Men det är inte det striden gäller här.

Jag känner mig övertygad om att vår nya regering helt går TIMBROS ärenden. Vår nya regering är väldigt nyliberal.
A-kassan är inte ett mål i sig. A-kassan är ett medel för att stegvis kunna sänka lägstalönerna. Det är vad jag kämpar emot.

Att många fortfarande är arbetslösa beror tyvärr till stor del på att Bildts regering körde landet i botten fram till 1994. Då lämnade borgarna efter sig en statsskuld på 300 miljarder...

Nu kommer fler jobb. Högkonjunkturen håller på att slå igenom. Det har ingenting med regeringsskiftet att göra.

Och hade sossarna lagt detta förslag hade jag inte gnällt, säger du.

Jag gnäller inte. Jag är djupt oroad över de sk nyliberala idéer som den nya regeringen nu sjösätter. Tyvärr är idéerna gamla och har inte fungerat tidigare. Thatcher skapade inte ett gott och välmående storbrittanien.

Sossarna har begått många fel. Det finns brister i Sverige. Men trots att jag har F-skattsedel tror jag på solidaritet. Jag tror inte att man skapar lycka genom att skapa stora skillnader i ett samhäller. Jag tror sådana skillander istället skapar spänningar - i sin förlängning våld och kriminalitet.

Men kärnpunkten är och förblir. Det handlar inte om A-kassan. Den nya regeringen vill få ned lägstalönerna.

Jag tycker inte det är vare sig en trevlig väg eller en bra väg att gå.