torsdag, december 18, 2008

Vår landsfaders tal till Nationen

Från CC CopyCat byrån

Igår höll landsfader Fredrik Reinfeldt sitt vackra tal  till nationen. Äntligen infriar han sina vallöften; mer kontroll och övervakning. Äntligen ska FRA, försvarets radioanstallt, få tillstånd att kontrollera allt som sker på Internet. Äntligen ska vårt land fyllas av 20.000 fler poliser och bakom sig har de skärpta straffskalor, rätt att bugga, avlyssna och gå in i människors hem utan att det finns brottsmisstanke. Med sin vackra stämma berättade statsministern för oss att det är rätt väg att gå, att brott ska med brott bekämpas. Som väl är finns det även inom socialdemokratin de som är för IPRED. Enligt SCB är det 700 000som fildelar, allt medan TPB skryter att de har 2,2 miljoner unika fildelare hos sig. Dessa människor, dessa horder, kommer nu att korrigeras in i ledet. 

I Tyskland har man äntligen slutat att ödsla värdefull arbetstid i telefon sedan man där införde sin 
datalagringslag. Således ska vi med kraft införa den även här. Vi vill att folk ska ändra sitt beteende. De ska sluta att vara arbetslösa och de ska sluta prata i telefon. Och pratar de i telefon måste staten veta vad de säger, särskilt om de pratar med präster eller psykologer och andra med tystnadsplikt. Ingen ska längre kunna komma undan med sina hemligheter.

Det finns en person i riket som ska granskas särskilt noga. Jag vet inte var jag har honom. Ena stunden lovar han dyrt och heligt att  vara med att bygga mitt totala panoptikon, i nästa talar han bredvid mun i tidningarna. Denna Karl Sigfrid skriver att ACTA, den internationella antipiratlagen, tillkommit på odemokratisk väg och att vi måste säga till EU att det är oacceptabelt Karl, lilla Karl. Du är ännu för ung för att förstå att demokrati låter bra men att kontroll är bättre.
I själva verket Karl. Kontroll är allt. 

1 kommentar:

Anonym sa...

"Kul" att fler anammat liknelsen med Panopticon. :)

Virtuellt panoptikon