torsdag, februari 26, 2009

Landets absolut tyngsta intellektuella förmågor kliver in och befriar världen från den onda maskinen

Detta har hänt: Privatpolislagen ska träda i kraft, tror vi, första april. Inget aprilskämt, försäkrar dock initierade källor till Djingis News.


Vi träder in i historien när några av rikets intellektuella tungviktare är på marsch för att hylla riksdagen. Den har med nit och snabbhet röstat fram IPRED. Horace säger lyckligt :
- Lagen baseras på samma genomtänkta strategi som ludditrörelsen utvecklade. Det handlar om hur man bäst gynnar kulturens mest eftersträvansvärda beståndsdel, nämligen stagnation.

Genom historien har en rad uppfinningar visat sig kullkasta det som varit gängse invanda tankar och mönster.
- Vi kan inte låta det ske en gång till, säger Horace. Det vore förfärligt smärtsamt för oss som äntligen upphöjts till vårt rätta värde och nu kan tåga till riksdagen som de största hjärnorna vår nuvarande kultur lyckats frambringa.

Gutenbergs tryckpress var en sådan olycklig uppfinning, liksom den maskin...

som kom att kallas Spinning Jenny efter ordet "spinster" som betyder ungmö.och den sk trattgrammofonen som fick folk att dansa fastän där varken fanns orkester eller musikant i närheten.

Slår man ihop dessa produkter, på ett för människans eget bästa alldeles för sinnrikt vis, får man slutligen en maskin med vilken gemene man kan läsa, skriva, komponera eller spela musik alldeles själv eller lyssna, göra bilder och manipulera bilder samt sprida desamma över jordklotet i närmare ljusets hastighet i hur många exemplar som helst. Även sk kinematografiska bilder, alltså rörliga, lär förekomma, enligt Djingis News mest initierade källor.

Eller snarare, med den nya maskinen kan man knappast längre tala om exemplar, den gör med blixtens hastighet kopior av allt konstnärligt man stoppar in i den, alldeles gratis.

Här en ny sådan maskin ur konsumentleden. Lägg särskilt märke till den av marknadsavdelningen valda svarta färgen. Det ska signalera pirat och äventyr.

Eller som den i egna ögon intellektuellt tyngste i Sverige uttrycker det (figuren längst till höger i första bilden till detta djuplodande reportage, bärande kycklinggul scarf:
- Datorer med vidhängande Internet har gjort det möjligt för vem som helst att sprida sina alster över världen helt gratis. Jag är som alla vet den mest väldiga progressiva kraft vårt land har, men det får ändå vara någon måtta på vad vanligt folk ska få ha tillgång till. De kan ju få idéer och då vet man ju hur det går.

Den före detta ständiga sekreteraren för de aderton i akademien fyller i:
- Det kan givetvis inte bli vare sig snille eller smak när vem som helst kan mångfaldiga sig.

Vi på Djingis News har letat exempel på denna fatala brist på både snille och smak. Vi fann detta material som alltså är helt gratis spritt, bland annat över den sk Piratbukten varom vi den senaste tiden läst så mycket skrämmande i snart sagt alla medier.

Här ger vi alltså plats för Georgiawonder bandet som genom sitt förflackade förfarande haft en otroligt oförtjänt framgång.För att göra reportaget komplett har vi på Djingis News sökt den ärevördiga och annars allestädes närvarande organisationen Ifpi. De svarade i telefon att de inte ville skicka någon representant att vara med på bild. De lät i ett telefax hälsa:
- Vi stödjer givetvis de intellektuella giganternas marsch till riksdagen, men det är mer vår sak att verka genom att på sikt kunna åtnjuta de folkvaldas hela förtroende. Det är lyckligtvis det som nu har timat, därav det mycket gynnsamma utfallet för våra klienter och uppdragsgivare.

Eder alltid lika snabbt skrivande reporter i tiden, Djingis

* * *
Tack till Sagor från livbåten, där jag hittade den förskräckliga amatörkulturen

Den som vill rösta på en författare och upphovsman som hatar IPRED, läs ett tidigare inlägg.


12 kommentarer:

Widham sa...

Mycket underhållande. Keep up the good work.

Anders sa...

Widham, så bra att jag kunde ge lite morgonlästning! För hustrun undrade varför jag aldrig kom o lade mig igår kväll...

Gun Svensson sa...

Vilken lisa för min själ. Jag har varit så förbannad ända sedan jag såg Horace & Co och deras molokna uppsyn i Kulturnyheterna. En kulturelit som förhåller sig på detta sätt till kunskap om teknikens landvinningar måste häcklas. Detta inlägg måste du sprida genom flera kanaler.

Anders sa...

Farmor: Du gav mig just en kanal genom att länka!
Jag tackar för det, för jag håller med. vi måste på alla sätt vi kan belysa den intellektuella elitens verkliga motiv till att hålla fast vid saker och ting så hårt som de gör! :-)

Men allvarligt. Varför såg kultureliten så moloken ut när de gick sin marsch mot seger? Förstår de innerst inne att de är totalt rökta?

Gun Svensson sa...

De har kanske gått en kurs i medie-dramatik ;-)

Anonym sa...

Lysande! Briljant!

Du är guld värd, Djingis!

Anders sa...

@Farmorgun. Ja, de såg som tagna ur en ångestsvettande film av en viss hr Bergman. Tystnaden typ... tills de sade sina teknikfientliga punchlines!

Anders sa...

@ Jeffer! Tack. Jag kan nu hälsa hustrun att mitt nattsudd ibland kan vara av värde för andra!

Anohito sa...

Hoho - mycket bra. Hjälper till att hålla humöret uppe, trots allt som sker.

Anders sa...

Anohito. *ler* så bra!

Anonym sa...

Klart att de såg sura ut De insåg att deras replikerna skulle citeras utan att de skulle få ersättning.
Fy på dig Anders att du också tillhör de som stjäl från dessa kulturens stagnationsriddare
/Karin

Anders sa...

Karin:
Visst är det hemskt!
Vi stjäl och lånar och citerar varandra hela tiden - utan att vare sig ta eller ge betalt...