lördag, februari 28, 2009

DN i världsavslöjande artikel om ludditerna

DN kan som första tidning i världen avslöja var ludditerna har sitt näste.

En teori som haft stöd i den sk Leicestershire-forskningen har gjort gällande att Ludditerna med början kring år 1811 har träffats nattetid på hedarna runt industristäderna, där de övat exercis och rörelse, men så är inte alls fallet. Istället flockas de runt hemliga kassaskåp placerade inne i regeringsbyggnader runt om i Europa. Vi på DN kan föra till bevis att dessa kassaskåpsträffar även äger rum med täta mellanrum i USA, Japan och Kanada.


Även där föredrar man att samlas i sten, betong och eller glas/stål-konstruktioner. Vi har fått en luddit vid namn B.ASK att yttra sig, som det heter fritt översatt från engelska: "Av skivan", dvs "Off The Record", att inte förväxlas med det närliggande uttrycket "off topic".

B.ASK:
- Allting bottnar i att vi har att värna om valhemligheten. Därför låses valsedlarna in i kassaskåp innan någon granskar dem. Det sker direkt efter val. Vad som nu händer ungefär mitt i en valperiod är att vi ibland tar fram dem för snabbast möjliga destruktion. De är ju hemliga. Vi får ju inte avslöja valhemligheten.

DN:
- Hur får ni då fram vem som ska regera direkt efter val?

B.ASK:
- Det är givetvis en moralfråga.

DN:
- På vilket sätt?

B.ASK:
- Det kan jag inte yppa för då skulle jag ju röja valhemligheten, men så mycket kan jag säga att den som kan blugga* längst och mest vinner.

DN:
- Blugga?

B.ASK:
- Mina läppar är förseglade.

Som vi på DN tolkar det är valhemligheten så djup att man bestämt sig för att i enlighet med det även instifta hemliga möten där hemliga politiker gör hemliga saker. Denna nya, helt hemlighållna procedur går under namnet ACTA.

Kring akronymen ACTA har det en längre tid spunnits en del rykten, vilka gjort gällande att det rört sig om "Anomali Catatastrofy Telescope Awareness", alltså att man i rymden med teleskop upptäckt Anomalier.

I icke så nogräknade sensationsmedia har bland annat gjorts gällande att formen på detta hus stämmer överens med de framtidsvisioner och syner den helige Augustini skriver om i sina bekännelser.

Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att lägga B.ASK:s uppgifter jämte dessa informationer. Vi på Djingis News håller alltså före att det INTE rör sig om sk "rymdiska anomalier " dvs "Aliens " utan återuppståndna ludditiska sällskap som gör sitt yttersta för att klamra sig fast vid makten. Och det säkraste sättet att hålla sig kvar är att allt blir vid det gamla. Intet kan vara farligare för dem inne i dessa hus, samlade runt dessa kassaskåp, än förändring - och insyn.

Riksdagshuset är alltså inte, som en del fantasifullt utmålat, ett rymdskepp fyllt med rysligt illasinnade aliens, även om man lätt kan få det intrycket i dessa dagar.


Nej, den runda och stadiga formen kommer sig av att man som modell använt det väl beprövade kärntornet , som visat sig ytterst svårforcerat vid folkliga upplopp då populasen vare sig förfogar över kanoner eller kartecher .

Eder alltid lika snabbt skrivande reporter i tiden, Djingis

*Nyordet blugga kan till 87% sannolikhet härledas ur orden "bugga" samt "bluffa", med vilket avses att man först avlyssnar därefter säger en sak men menar en annan. Det är fd med.arb. K.R Ypto, tidigare anställd hos FRA som hjälpt oss i den analysen.

6 kommentarer:

infol sa...

Anders: Kul läsning - dock kan du kanske ändra till Awareness med dubbel-v?

Anders sa...

infol: tack, fixat! samt ytterliga ett stavfel jag sett men inte hunnit/orkat greja, men med två kända stavfel var jag tvungen att ta mig tid:)

Lars-Erick Forsgren sa...

Blugga. Haha.
Men annars inte ngt att skratta åt precis.
Jag menar att etablissemanget avslöjar sig i sin attityd till demokratin som ett spel om makten med stöd av PR-byråer.

Allvarligt, beklämmande. Visar hur långt i utförsbacken Sverige är.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/03/om-bloggande-eller-hur-dn-missat-att.html

Anders sa...

Personligen känns det tryggt att ha PR-byråer i ryggen :)

Aewheros sa...

http://kartesch/ var en lustig adress.
Dessvärre verkar den inte leda någonstans ;)

Anders sa...

Aewheros:
Nu tror jag karteschen ska funka!

Det blev något fel när jag kopierade in länken, tydligen.
Tack för påpekandet! :-)