söndag, februari 15, 2009

Att skära örat av sig eller komma in i tidningen


Jag hinner inte blogga så mycket som vanligt. I min förra postning nämnde jag att jag ägnade stora delar av förra veckan till att uppvakta de lokala medier jag har omkring mig: Länstidningen, Östersundsposten, Radio Jämtland och SVT-Mittnytt.

Inget av dessa medier vill fatta att vi håller på med världens grej. Kanske beror det på att jag varit så mycket i de lokala medierna tidigare, men i andra sammanhang: Först som fallskärmshoppare, sen som journalist, sen som författare.

När jag ringer hamnar jag hela tiden snett:
- Fan, hur går det med böckerna?
- Du vet jag har en motion här som näranog välter hela riksdan.
- Kul *jag hör att han inte hört* Minns du när du kom med som fallskärmshopparbild till 50-årsjubileet? Jävla fräsig bild fyratusen meter över Storsjön ba!
- Jo, men jag har en motion här som ni borde skriva om...

För egen del har jag varit i tidningen så det räcker och blir över. Det är inte för inte jag flyttat, inte bara 64 mil från Stockholm, utan också fyra mil från Östersund.

Jag bor ensligt i ett litet hus i ett skogsbryn, med en ansluten fiber som jag grävt ned själv - och precis så vill jag ha det.

MEN.
Jag lovade någon i ett kommentarsfält någonstans på nätet att jag skulle göra en Van Gogh om vi inte hamnade i tidningarna med vår motion.

Motionen är så viktig att ett avskuren bit av det vänstra örat inte vore någonting. Samtidigt vill jag gärna ha kvar mina öron eftersom jag inte har något hår och jag förmodligen inte skulle bli så tjusig utan öra på ena sidan. Än så länge är det mina kamrater som räddat mitt öra.

Klicka gärna på bilden ovan så ser ni att kamrat Hartman fixat in motionen i Folkbladet i Umeå.
Vi hoppas att den snart även ligger på nätet.

Brockman och Laakso har sett till att den syns i Arbetarbladet.
Även UNT blänkte till lite om motionen.

Även flera bloggare som skriver om sakenhar fått lite spridning via Aftonbladet debatt som äntligen speglar vad som händer i bloggosfären.

Vår egen debattartikel ligger givetvis kvar hos Newsmill.

Utöver det har jag skrivit 2 andra debattartiklar, men ingen av mina lokala tidningar har ännu publicerat. Vi har skrivit flera pressmeddelanden, vilka jag har lokalanpassat till mitt Jämtland. Inte heller det har hjälpt.

I skrivande stund håller vi på med ytterligare en debattartikel. Vi jobbar helt enkelt vidare för att skapa tryck, förändringstryck. Både i vårt eget parti, men också i samhället i stort.

Därför är det med stor glädje jag idag läser Rick Falkvinge i Aftonbladet, då han skriver om TPB
Han uttrycker väl vad det handlar om:

"Internet har förändrat
världen. Totalt. Det har förändrat våra kommunikationsmönster, och det har framför allt förändrat vilka som får uttrycka sig. Det som tidigare var förbehållet en liten elit, har nu hamnat i allas händer. Det är ett faktum som skrämmer denna lilla elit fullständigt vettlös – för de har förlorat kontrollen över kulturen och kunskapen, så som katolska kyrkan en gång gjorde. "


Inom gruppen uttrycker en del av oss så här:

- Först tyckte vi att lagarna inte lirade med verkligheten.
Nu ser vi att riksdagen inte lirar med verkligheten.

I min förra postning kan man ana vartåt nästa debattartikel lutar. Nu ska vi bara få in den i någon större tidning så att jag kan ringa upp mina lokalblaskor ÖP och LT och säga:

- Här har jag försett er med information i över två veckor. Så skickar vi samma information till en rikstäckande tidning och de anser på direkten att det har nyhetsvärde. Vad svarar du på det?

Det eller skära örat av mig är vad som står på spel.
Förutom hela det sköra bygge vi kallar demokrati.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Behåll du örat. Ingen kan förutspå gammelmedias nyckfullhet.

Vill du garanterat ha in den i tidningen så boka en tid med nyhetschefen, boka en fallskärmshoppar tid, se till att de båda sammanfaller, ta motionen med dig och anländ till träffen i fallskärm med motionen i handen, förklara för nyhetschefen att om den inte publiceras så är det hans tur att hoppa nästa gång.....:-)

Anders sa...

@ Michael.
Jo, jag tycker nog mina kamrater lyckats få in en blänkare om det hela i tidningarna nu.

Men jag låter det smärta lite ändå i örat, så att säga i förväg, som en påminnelse att jag ska kämpa vidare denna vecka att vi gemensamt ska lyckas att få in lite mer information i tidningarna!

Men egentligen tycker jag nog att vi redan har lyckats över förväntan!
Därför är det extra viktigt att INTE sätta sig ned och vara nöjd.

Nu ska jag försöka hinna ikapp och läsa vad min tidigare antagonist Anders Björk har hittat på!!!

Jag har tidigare räknat ut honom som en riktigt knasig moderat, men tydligen finns det även i den mannen en hel del sunda vätskor.

Att han i denna stund väljer att hoppa av FUN är riktigt, riktigt bra. Snudd på vackert.

Det kan inte vara roligt för honom att på det viset slå mot en borgerlig regering...

Han får all min cred i denna stund.