måndag, mars 02, 2009

Dagen då SR dissade Dagens Nyheter och vi började skriva historia själva

Ibland kan en enda tråd på ett forum eller blogg, men ibland även en mejlkedja få tanken att svindla i mig. Jag snuddar vid något stort.

Det hände idag:
Micke Nilsson skickade ett mejl till några och frågade om vi ville börja skriva vår egen berättelse på nätet eftersom Nya Pravdas version var lite märklig.

Förutvarande DN får naturligtvis ha sin bild, det står dem fritt, men vi vill i all ödmjukhet också skriva vår historia.

Förr i tiden var det så att det bara var segraren som skrev historia. Nu, med Internet kan båda sidor få utrymme att ge sin version.

Det är en vacker tanke.

Hax och Klamberg och Gun och Anna Troberg och Emma svarar lite olika saker, men det intressanta som jag vill lägga upp här är att Amanda Brihed tydligen helt nyligen hade pratat med någon på Sveriges radio. Amanda skrev i mejlet:

"SR tycks vara intresserade av att gå till motangrepp mot DN och har börjat nysta litet grann i vårt läger. Kan vara litet spännande..."

Jag blev genast lite på, tänkte vad kul med SR som vill göra något bra! Men bara minuterna senare kom ett nytt mejl från Micke in i konversationen. Han skrev:

"Det senaste från SR (pratade med P1 vid 14.30) är att de släpper storyn
eftersom det inte verkar finnas någon substans...."

Förutvarande DN, nu Nya Pravda har sorgligt nog visat prov på så bristande omdöme att vare sig vi eller dess konkurrenter kan ta upp deras påståenden till vare sig allvarlig diskussion eller skärskådan.

Det finns inget att skärskåda. Det blir bara dumt om man försöker.

Så.
Det är en stor dag idag.
Vi kan alla börja skriva vår egen historia - och framtid.

Ingen kan längre diktera några som helst villkor över våra huvuden.

Ser man saken rätt, ser man storheten.

5 kommentarer:

OlofB sa...

Det var ett riktigt positivt sätt att se det på Anders! Tar jag vara på :)

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, vill man vara positiv kan man notera en annan sak med (som "Liberal och långsint"). Dvs att man kan tolka Reinfeldts radioprat idag positivt, att skilja på militär o civil spaning.
Som en chans för regeringen att riva upp o börja om fr början.

Men det förutsätter ju att regeringen ser prestigelöst på det. För att rädda väljare, men OK.

Anders sa...

@ Olof.
Ja, läget är binärt. Det kan bara gå på två sätt nu, antingen hamnar vi i en dystopi, eller också går mänskligheten en lite ljusare framtid till mötes!

Med lite knöl på vägen tror jag att vi till slut hamnar rätt, men det gör sig inte själv, vi måste faktiskt väcka liv i demokratin för att det ska ske.

Anders sa...

@ Lars-Erick.
Ja, vi får se hur prestigelösa de kan vara!
Och pragmatiska!

Att vara i regeringsställning handlar mycket om att vara pragmatisk.
En avigsida med att vara regeringsbärande parti! Vilket nog till slut blivit en fälla för SAP.

som parti kan man lätt tappa bort sin ideologiska kompass då.

Anonym sa...

Läs psykopatbloggen. Killen är en brottsling och skriver otroligt bra! Skrämmer skiten ur en samtidigt som det är ren poesi.
http://nimrodofobi.blogspot.com/