måndag, mars 02, 2009

Pravda skriver om FRA


Idag gläds vi på Djingis News med vår konkurrent, att de äntligen lyckats få till ett scoop. Det är trots allt årets hittills största nyhet. Även förra årets stora nyhet:

Pravda skriver om FRA.

* * *
NP, Nya Pravda publicerar idag sitt andra scoop i raden. Det första kom igår och satte fart på en hel sk bloggosfär. Denna gång är det ledarredaktionen som vill upplysa sin smala läsekrets om den fasansfulla FRA-konspiration med hemliga finansiärer som de lyckats avslöja.

Som enda tidning kan vi, Djingis News, förkortat DN, ge den fullkomliga och rätta bilden.

För det första. Det har hetat att den kända bloggaren och fd försvarsministern Anders Björck avgick (SvD) som ordförande i Försvarets Underrättelsenämnd,FUN som protest mot att FRA-lagen var dålig och inte skulle fungera.

Han är givetvis betald av de i Nya Pravdas nämnda hemliga finansiärerna. Annars hade han aldrig lämnat sin post i förtid. Han hade aldrig heller slutat att blogga.


Vi på Djingis News kan efter några minuters grävande visa de kompletta listorna över instanser, organisationer och tidningar som fått medel sig tillstuckna av de i Nya Pravda nämnda hemliga finansiärerna.

Följande tidningar och källor har varit extra kritiska till regeringens förslag till modifiering av FRA-lagen: Svenska Dagbladet här, här, här, härhär, och Nya Pravda har själv märkligt nog skrivit här, här, här, här och här, Aftonbladet här, här, här och här, Sydsvenskan här, här och här.


Således kan vi naturligtivs sluta oss till att Nya Pravda, NP, i sin nästa artikel kommer att gå till attack även mot dessa motståndare till FRA. Det ska bli intressant att se när de undersöker och gräver kring sina egna journalister som på märklig och felaktig grund tidigare skrivit kritiskt om FRA.
Vem betalade dem? Vilka hemliga finansiärer stod bakom?

Vi på Djingis News har kontrollerat följande till FRA negativa remissinsanser. Vi beräknar att de i Nya Pravda nämnda hemliga finansiärerna måste ha betalat en miljard kronor till varje instans för att de ska tycka som de tycker:

Bestuckna instanser: Justitiedepartementet, Rikspolisstyrelsen, Säpo, Hovrätten, Tullverket, Ekobrottsmyndigheten, Registernämnden, Kammarrätten, Datainspektionen, Riksåklagaren, Lagrådet, Advokatsamfundet, IT Företagen, Swedish Network Users Society, Tidningsutgivarna och Vetenskapsrådet.

Följande företag har varit mycket dyrköpta för PR-företagen och de hemliga finansiärer NP nämner. Vi blir tvungna att skatta, men det rör sig om minst 10 miljarder. Prislappen är sådan eftersom om man inte betalar ordentligt kan, som det heter i bestickningssammang, "saker börja läcka":

Företag: Internetleverantören Bahnhof, Telia Sonera Sverige, Telenor Sverige, Google, Com Hem, TDC Sverige, Hi3G, BT Nordics och Momail.

Enligt Nya Pravda faller en mörk skugga över följande riksdagspartier, då de sagt att de vill ändra eller riva upp FRA. Det är i skrivande stund ännu okänt hur många miljarder som rullat till följande politiska och mycket mystiska sammanslutningar.

Partier: Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Piratpartiet.

Att inte förglömma de märkliga ungdomsrörelserna som rör sig i politiska mörka vattnen.

Ungdomsförbund: Moderata Ungdomsförbundet MUF, Liberala Ungdomsförbundet LUF, Centerns Ungdomsförbund CUF, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund SSU, Grön Ungdom, Ung Vänster, Ung Pirat

Enligt vad Djingis News erfar ska Nya Pravda i en lång artikelserie ta upp hur mycket pengar var och en av följande tidningar tagit emot. Det torde röra sig om svindlande belopp. Man talar rent av om att budgeten för att få med alla dessa tidningar i motståndet mot FRA överskuggar själva försvarsbudgeten:

Tidningar:

Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, Göteborgsposten, Sydsvenskan, Uppsala Nya Tidning, Östgötacorrespondenten, Borås Tidning, Gotlands Allehanda, Norra Västerbotten, Barometern, Kristianstadsbladet, Örnsköldsviks Allehanda, Skånska Dagbladet, Norrbottenskuriren, Hudiksvalls Tidning, Östersundsposten, Sundsvalls Tidning, Eskistuna Kuriren,Nya Wermlandstidningen, Helsingborgs Dagblad, Norra Skåne, Dagen, Resume´, Neo, Contra, Nyliberalen, Folkbladet, Stockholms Fria Tidning, Göteborgs Fria Tidning, Hallands Nyheter, Norrtelje Tidning, Stockholm City, Sydöstran, Ystads Allehanda, Aktuellt i politiken

Följande organisationer har ännu inte nämnts i den dokumentation vi på Djingis News har tagit del av, men även de har varit kritiska till FRA, varför vi finner det naturligt att Nya Pravda i sin kommande artikelserie över FRA-konspirationens våldsamma spridning tar dem i beaktande:

Organisationer

Centrum för rättvisa, Fria Moderata Studentförbundet, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Euoropean Federation of Journalists, Svenska Helsingforskommitte'n, Timbro, Ordfront, Borgerligt nej till FRA lagen, Folkpartiet i Nacka, Finländska politiker från fyra partier, Danska Kyrkodepartementets IT avdelning, samt Samiska Rättsförbundet.

Edit: Amnesty, CenterUppropet.se


* * *

Lista över kritiska källor lånad från Stenudd via Opassande

Listor editerade från Svensk Myndighetskontroll.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra!

Just en miljard är ju en beprövad summa - självaste bossen för IFPI Kennedy medgav att deras budget för lobbyverksamhet, annan påverkan och juridisk jakt på fildelare kostar ca en miljard. Och det är bara en av upphovsrättskartellens lobbyorganisationer. De har hållt på i årtionden...

Det är inget DN skulle vilja granska?

Anders sa...

@ Jeffer. eftersom tidningarna inte vill kolla makten, har jag och en annan bloggare börjat tänka i de banor du nämner ovan. Att granska exv Ifpi.
Vi har bara inte hunnit, johan har jobb att sköta och jag har tre småkids hemma, så man hinner inte det man vill.

Anonym sa...

Vilket jobb du lagt ner på detta inlägg, underbart!

Lars-Erick Forsgren sa...

En anmärkning bara.
En ynka miljard! Det var futtigt, man måste väl betänka den ideella skadan också.

Brockman sa...

Helt underbart!
Nu kan jag skratta hela vägen till sängen ikväll :))

Anonym sa...

Jo det är synd att det ska vara så dyrt att påverka alla dessa som tycker illa om FRA... ;)

Du glömde Amnesty som har ett rykte om sig att alltid sälja sig till högstbjudande.

Själv sa jag upp min DN-prenumeration idag. Någon måtta får det faktiskt vara.

Anonym sa...

Har CenterUppropet.se nämnts i materialet, eller är vi helt enkelt hemligstämplade. :-)

Anders sa...

@ Lars-Erick, våra skadeståndsadvokater tittar just på frågan om ideell skada.
Jag ber att få återkomma i ärendet, men det är som du säger mycket troligt att vi måste höja anspråken väsentligt.

Anders sa...

@ Brockman.
Vad härligt att höra! Ett skratt förlänger livet ju!

Anders sa...

@ Conny T. Nu får jag ta och läxa upp vår redaktör hr Djingis ordentligt.
Uppdatering kommer.

Anders sa...

@ Erik Hultin: Denna fatala brist på faktakontroll får vi delvis hänvisa till fd DN, dvs nya Pravda.

Vi baserar till viss del vår artikel på material vi givetvis köpt loss från dem.

Eller om det nu var så att vi fick betalt av deras ägare för att publicera det vi publicerat.

Djingis News affärsförhållanden till fd DN, nya Pravda, är som du förstår hemligstämplade, däremot ska jag genast uppdra åt redaktör Djingis att editera artikeln i vår blogg.