tisdag, mars 06, 2007

Telefontråd genom skogen

Jag har så mycket jag vill skriva. Jag har så många bloggvänner jag vill kommentera hos, men det är knappt jag kommer ut på nätet.
Fem gånger det senaste halvåret har vi bett vår operatör att fixa linjen.
Samma visa varje gång: ”Dra ur alla dina apparater, vänta i 30 minuter, sätt sedan i telefon efter telefon och se vilken som är trasig.”

Vi har inga trasiga telefoner och mitt inbyggda modem går i 56kb hos alla andra jag kopplar upp min bärbara hos. Hemma går det i 12kb – om det överhuvud orkar koppla upp.

De har lagat linjen tre gånger av de fem vi gjort felanmälan. Hela förra veckan skickade jag ett felanmälansmejl per dag eftersom jag vägrar att sitta i telefonkö ytterligare timmar av mitt liv - operatören har inte hört av sig...

Ibland går linjen liksom till av sig själv och jag kan surfa i fantastiska 32kb, men när vi pratar i telefon är det sällan man riktigt hör vad folk säger.

Ur denna enda aspekt är det ett elände att bo i skogen och ha en telefontråd som ingen i hela världen vill åka och laga. I övrigt trivs jag fint.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken mara! Jag lider med dig. Hur ser kommunens policy ut vad gäller tillgång till bredband i dina trakter? Här har ju kommunen i alla fall satt upp mål för tillgänglighet och idag ska alla kunna få bredband, även om en del måste ta till nödalternativet med mast och radiolänk = dyrt.

Anders sa...

Åsa: wow, just nu har jag 50,6kb...
Svindlande, så jag kan svara. Oftast går det så trögt att jag inte ens kommer in i kommentarsrutorna innan det kopplar ned. "Handskakningsproceduren" mellan min dator och servern blir väl för mycket avbruten av knaster, eller något... Nåvål. Bredband är på G.
Min by är prioriterad och de som bor 3 km väster om mig har både tillgång till ADSL och numer fiber sedan några månader.
Jag hänger tyvärr på en annan telefonstation. Ingen, vi är ca 100 husåll på den stationen har fått ADSL. Tidigare har jag inte förstått varför, men jag börjar begripa, ledningarna är väl för ruttna, så även om de slänger in rätt aparater i telefonstationen håller ledningarna sedan inte måttet.
Nåvål. I min ägandes skog, 200 meter från huset har jag nu upplåtit mark till Jämtkraft för att bygga en transformatorstation. Dit är nu draget fiber. Jag har alltså fiber 200 meter från huset...
Någon gång i vår när kälen går ur ska jag betala lite till, så ska det grävas fram till huset.
Tidsplanen var att jag skulle haft fiber rakt in i huset senast december...
Så blev det inte. Nu har de sagt april, men mig veterligen har kälen inte gått ur då...
Så. någong gång i framtiden blir jag med fiber. Det är bara att bita ihop...
Det som känns surt just nu är att jag har min värsta arbetspuck någonsin vad gäller att hämta och sprida info via nätet.
Jag publicerar senare i mars 2 böcker, samt jag håller på att mönsterskydda min pilbåge tillsammans med Almi....
Jag har aldrig svurit så mycket över min dator...
Jag har grannar, särskilt hovslagaren på drift ca 3 km bort genom skogen som erbjuder mig att komma hem till dem, och jag vill gärna det, men de tre barnen ska också skötas...

Unknown sa...

Sen, när du väl får ditt bredband, så kommer du raskt att glömma att det någonsin varit annorlunda...

Anonym sa...

Ett tag ringde jag direkt till Relacom/Flextronics istället för f_cking Telia, dit kom man fram direkt. Sen ringde jag Telia och helt franckt meddelade att jag vägrade betala teleräkningen om de inte fixade skiten! Det tog skruv...dessvärre måste man hota telia...

Anders sa...

hovslagare: Bra idé att vägra betala, tyvärr begav jag mig in i en annan taktik, jag sade upp abonnemanget i ren protest...
... Så just nu har jag tele2 som telefonleverantör och de skiter ju i hur jag har det med modemet - och de som levererar modemuppkoppling skiter i att jag har dålig uppkoppling, tvärt om, de tycker om det eftersom jag då måste vara uppkopplad mycket längre för att utföra samma bankärende, eller svara på den här kommentaren, för den delen...