fredag, februari 29, 2008

Missad Oscar

Idag lagade jag pannkaka. Att laga pannkaka är lätt. Inte heller blir de så stökigt.
I normala fall, det som kokböcker utgår ifrån. Där brukar stå 3 dl mjöl till en sats.
Alltså laddar jag bunken med 8 dl och så fort jag börjar vispa och blanda är barnen framme och hjälper till.

Att fixa smet är det bästa de vet.

De är så duktiga så och det säger jag också till dem. Mellan varven rör de i smeten på bästa sätt, och däremellan rinner av mig approximativt beräknade mängder längs armarna och ned i armhålorna på Tula när hon vill måla lampan med lite smet, eller hur hon nu tänker. Och Odin suger i sig sin ranson genom att doppa hela handen i bunken och sen suga på fingrarna.

Till sist har Odin så mycket smet i ansiktet att jag får för mig att jag bör tvätta honom, men när jag för honom till vattenkranen för att sanera blir han rosenrasande.

Efter maten somnar han med pannkankssmeten i ansiktet och jag hör honom snörvla sött eftersom han är ganska förkyld.

När jag går in för att väcka honom någon timme senare möts jag av en varelse vars ansikte är som en enda stor varböld. Min son hade förvandlats till det äckligaste lilla monster jag någonsin sett.

Denna mask av pannkakssmet och snor, som Odin just har uppfunnit, skulle kunna få vilken lågbudgetfilm som helst att lyfta till oanade höjder.

Tyvärr gjorde jag misstaget att tvätta bort den innan jag kom på att jag borde ha dokumenterat det hela, men vi ska laga pannkaka fler gånger.

Inga kommentarer: