tisdag, mars 28, 2006

Vad döljer sig i kabelhärvorna

Var på ett säljmöte som Telia höll för 7 år sen. Då ville de sälja xDSL till den bostadsrättsförening jag bodde i. De ville inte sälja utan att garantera allt för egen del. De ville skriva kontrakt både med bostadsrättföreningen och varje enskild, samt att bostadsrättsföreningen skulle garantera att 75% av hushållen anslöt.
Redan då berättade telias tekniker att de i labtest fått upp xDSL-modem i 60Mbit.
Jag undrade varför de inte bara körde massinstallation. Inte en enda fiber skulle ju behöva grävas ner. Framför allt undrade jag varför de försökte sälja in sig så krångligt mot oss kunder.
De hade en "killing product", bara de ville sälja den.
Jag fick inget svar. Och på den vägen är det.
När jag ringer telia idag säger de "Vi ser inte i vår planering att vi ska åtgärda den telestation du är ansluten till". Och då pratar vi om att jag enträget bönar att åtminstone få ett 0,5 Mbit ADSL som jag snart betalar vad som helst för.

Telia ser inget i sin planering.
Och konkurrenterna mumlar att de inte kommer in i telestationen.

Det är något skumt med det där halvstatliga företaget som spred folkaktier omkring sig som genast tvärdök på börsen.

Nu försöker jag sätta journalister på det här för att få rätsida på vad som händer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Go Anders, go Anders, go go go Anders! *hejar på*

Anders sa...

Tackar!
Yes. Nu kör jag. Journalisterna på ÖP börjar vakna!

Unknown sa...

Du, här i Kappelshamn på Gotland krigade vi först med GEAB (Gotlands Energibolag AB) som fått i uppgift att göra det möjligt för ALLA hushåll på Gotland att få bredband. Alla utom några typer som bor på platser som Kappelshamn. Vi var helt kokarga!

Till sist lyckades jag få en supportmänniska på Telia att lite mellan raderna avslöja att det typ ”inte var omöjligt att Telia hade något på gång” i våra trakter. Vi låg på låset och beställde bredband samma dag som Telia gick ut med att de skulle uppgradera vår telestation och tre dagar innan det officiellt skulle gå att koppla in sig på bredbandet, hade vi fått det att fungera! Tjoho!

GEAB kunde därmed gå och dra något gammalt över sig!

Så, vi gillar inte Telia överdrivet mycket, MEN i jämförelse med GEAB så åstadkom de resultat snabbare.

Anders sa...

åsa mitt i världen: Tack för din comment! Inspirerar mig att försöka få tag i supporten istället för att bara snacka med de där anonyma personerna man slussas till när man vill beställa bredband.
Vi har ungefär samma cituation som med GEAB. Fast vår bys leverantör av fiber heter Jämtkraft. Ett riktigt bra företag i andra sammanhang. Alla i byn får pröjsa 6000:- för att få fiber in i huset. Helt OK. Men vi som bor 3 km bort ska inte bara betala 6000:- utan också grävning av kabel de sista 3 kilometrarna. Vi är fyra hus som ska dela på den kostnaden.
ADSL tänkte vi direkt, eftersom telestationen står max 2 km bort.... Resten är nu 2 års kamp att överhuvudtaget få tag i någon leverantör som vill smälla in ett ADSL-kretskort i stationen....

Anonym sa...

Ge dig fan inte, jag kommer till undsättning! Här ska ropen skalla på fasaderna.