tisdag, november 18, 2008

Ett trevligt och mänskligt icke-svar

Lena Asplund (m)

I rättvisans namn måste jag erkänna att jag blivit både ledsen och besviken i denna process att få svar från våra riksdagsledamöter. Det har nog till och med hänt att jag svurit och fallit ut i otidigheter, främst mot moderaterna, men även det parti jag röstade på i valet, (s).

Nu har jag fått ytterligare ett, som jag kallar det, icke-svar från Lena Asplund (m).

Det är trots allt skillnad på icke-svaren. Lena Asplund avfärdade oss inte.(jag känner mig inte ensam i detta utan är en av oss som jobbar med riksdagssvar.se och en del moderater har kallat oss larviga och/eller att vi ställer tendensiösa frågor som om vi var ute efter att med list hitta sprickor i alliansens politik). 

I Lena Asplund mötte jag en rak och modig (som inte tog tillflykten att gömma sig bakom försvarsställningar som att vi var larviga/tendensiösa icke seriösa) människa med båda fötterna på jorden. Tvärt emot hennes kollegor som alltså på olika sätt avfärdat oss ville hon föra mer dialog, gärna träffa oss. 
Jag lyssnar gärna på hennes argument att "enkäter är lite fyrkantiga". 
Jag går med på det, särskilt om man håller en vardaglig mänsklig samtalston till mig. 

All respekt till Lena Asplund (m). 

Den som är intresserad att se hela vår dialog så ligger den på riksdagssvar.se exakt här

* * *
Tidigare har vi fått liknande positiva bemötanden från 
som även de gav icke-svar, men ställde upp med tid och engagemang.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, tänk, att man blir så glad och lycklig om man i alla fall blir vänligt bemött!
Det vore väl det första en riksdagsman borde tänka på.
För de kan ju inte få medhåll för allt, men att prata mänskligt är ändå "röstvinnande".
Hm.

Anders sa...

Ja, visst är det skruvat!?
Här har vi i 45 dagar försökt få kontakt med 349 av folket utvalda människor - och när man äntligen får prata med en av dem via mejl blir man så överlycklig att lykotårar står en upp i ögonen!

Det motsatta borde ju vara det normala, att man under en sådan tidsrymd fått komma till tals med alla och dessutom fått svar på våra mycket rimliga frågor....

Hur kan man egentligen lagstifta om en sak om man sen inte kan svara på exv fråga 1: "Kan denna FRA-lag och teknik användas till åsiktregistrering?"