torsdag, september 20, 2007

Kannibalism och vatten


I broschyrerna från ett av de borrföretag vi begärt in offert ifrån står det att vatten är vårt viktigaste livsmedel.
De skriver fint i sina trycksaker, men om de verkligen kan borra efter vatten vet jag inte. För fem år sen blev vi också utan. Då väntade vi på borrningen i sju månader. Så länge var brunnen i sin. Efter åtta månader kom faktiskt killen som skulle ha borrat, då sa vi som det var, att vi inte behövde honom längre.

Den gången hade vi ett barn. Nu tre.
Hustrun anser att det vore bra att borra. Jag och barnen tycker inte att det är lika noga. I själva verket tycker de att det är jättekuligare att åka in till sporthallen och duscha för där kan man tvåla in magen och åka kana på golvet. Halsbrytande Jättefort, som Naya säger.
Hemma undersöker vi hur mycket kannibalism vi kan utföra på de gamla pumprejerna som inte längre är till någon nytta. I borrade hål har man en nedsänkt pump som trycker upp vattnet istället som vi nu har, en sugande pump, förklarar jag.
Tjejerna är måttligt intresserade, men Odin mekar och pillar och manipulerar och lyssnar storögt och uppmärksamt. Förtroligt, oss män emellan, förklarar jag hur tryckregulatorn fungerar och att det nog tyvärr är den enda del vi kan kannibalisera.Inga kommentarer: