lördag, januari 31, 2009

Folkrörelser är inte ett problem - De är en del av lösningen

Från CC CopyCat byrån

Vilken befrielse! Jag har sovit illa sedan september. Då började det mala i mig att vi skenande rakt in i en dyster framtid eftersom lag efter lag efter lag lades på oss - och alla lagar var tokiga.

Nu är jag avslappnad. Det kommer till oss nu. Det finns lösningar.

Jag är övertygad att vi kommer att klara det här. Just nu är det Johan och jag som spånar fritt i vår sossegrupp. Men vi skickar ut trådar överallt. Frivilliga trådar kommer också till oss. Tankar. Idéer.

Vi skapar nya kontaktytor in i det stora socialdemokratiska partiet.
Samtidigt är vi en del av bloggosfären.

En instucken kommentar från Michael "Svensk myndighetskontroll" i min förra postning flyttade tänket med vår motion långt framåt.

Att Mikael Minimaliteter vill samarbeta över partigränsen från Pirat till oss sossar är outsägligt värdefullt. Sådana saker, sådan god vilja, gav mig mod och lust just i den stund då jag behövde det.

Jag har fått hjälp i mina tankar, och känslor, när jag läst Pirater, senast Dexe's inlägg om att ta på sig byggnadsoveraller och gå in i riksdagen, rent handgripligt för att bygga nytt. Även om den idén delvis ursprungligen kommer ifrån Intensifier blog dvs Kullenberg så var det när jag läste Dexe som något sprack fram i mig. Jag hittade just den gången inte en ny tanke, men fick mig till livs ny kraft. En fräschör.

Jag begrundar leende Michaels kommentar till mitt inlägg där jag berättar att han hjälpt till att få igång tankar i en sossemotion:

"Jag måste tillstå att jag är helt fascinerad av den upplösning av partigränser som pågår och som jag bevittnar. På nåt underligt sätt är jag, som aldrig varitsosse i hela mitt liv, i någon liten mening med och påverkar/skriver en S motion. Det här är underligt. Men kul!..
...Jag måste gå hem o tänka....."


Tack vare nätet. Tack vare att vi börjat tänka i banor att det är bättre att dela än att vara girig ser vi att:

"Profit by sharing når längre än profit by greed"

Uttrycket är på svengelska än, det har landat bäst så, men gemensamt kommer vi att ta det vidare, göra det renare. Förädla det.

Det gäller idéer. Det gäller umgänge. Det gäller nätet. Det gäller musik och kunskap och information. Det gäller när vi rent av ska vaska fram bra och hållbara tankar för att på det politiska planet bygga en bättre värld.

Jag känner mig trygg att vi i vår grupp kommer
att landa en motion som är bra. Som kan befria oss.
Så sent som för två dagar sedan hade jag pessimistiskt sagt, att tyvärr är sossarna inte i regeringsställning. Men även det kan vi strunta i. Jobbar vi över partigränserna så går det vägen ändå.

Vi sossar ska så snart vi snickrat motionen färdig skicka in dessa gemensamma fantastiska tankar vi fått genom den nya folkrörelse och folkbildning bloggosfären är. Vi ska skicka in det rakt i hjärtat på vårt stora tunga parti och puffa igång det!
När man puffat igång den maskinen förut har har den skapat storverk. Nu ska vi puffa igång den för att befria oss. Men den behöver inte längre göra det ensam.

Gör andra partier på liknande sätt, då går allt lättare och bättre.
Det handlar inte om vänster - höger.

Det handlar om frihet, men även andra gemensamma mänskliga värden.

Denna första motion som vi nu håller på att baka är bara en början. Den utgör en grundbult för att vi sen, på den ska kunna bygga nytt.

Vi ska öppna världen. Inte stänga den.


* * *

Till socialdemokrater som ännu inte upptäckt Internet ska vi förklara följande enkla sak:

Folkrörelser är inte ett problem.
De är en del av lösningen.

Folkrörelse = Bloggosfären.

* * *
Tack Johan, för deskriptiva utsvävningar i natten.

8 kommentarer:

Dexe sa...

Att bygga över gränserna är alltid ett effektivt sätt att ta sig över hinder. Att piraterna får delta i samarbete med andra partier är inte bara ett sätt för piratpartiet att få erkännande, men kanske för hela frågan att få det mediala utrymme vi alla tycker att frågan förtjänar!

Fortsätt att bygga!

och tack för omnämnandet

Anders sa...

@ Dexe. PP förtjänar omnämnande och respekt.
Utan ditt parti hade jag stått naken idag. Dessa tankar jag har idag (FRA fattade jag själv) men om immateriell och vad som håller på att hända på den kanten förstod jag inte alls.

För sossar som inte deltar på nätet försöker jag förklara att ni inte gillar att sno musik, (Det är deras bild av allt från TPB till tja er, men när jag säger att ni är en Medborgarrättsrörelse blir de åtminstone konsternerade!

Jag har valt att inte gå med i PP för att inte skrämma sossar som inte är på nätet.

För dem är jag en 47-årig författare som snackar kultur, sen kan jag liksom i förbigående nämna att de som lärt mig om den nya "kulturen" det är den "nya medborgarrättsrörelsen"
- Vilken då? frågar de.
- Piratpartiet, säger jag...

* *
Nå. Nu ser vi till att komma över hindren!

Anonym sa...

Apropos profit, om man nu måste hänga upp kommentaren på något, så ta dig en titt på mitt förslag om en köpbojkott som nu uppenbarligen börjat spridas en del. Här hittar du det: http://blogg.aftonbladet.se/21909/perma/1104540

Ha en skön och avkopplande söndag!

Anders sa...

@ Michael. I detta fall går det utmärkt att vara off-topic :) För egentligen är det inte off-topic!
Jag har sett din uppmaning! och den är klok.
Personligen har jag inte köpt musik sedan U2 släppte "Achtung Baby" 1991.

Men jag uppmanar härmed alla att boljkotta industrin, helst alltid, som jag gjort, men åtminstone de veckor som är föreslagna.

Anonym sa...

Jag har ingenting att tillföra till inlägget, men jag tänkte uppmuntra dig att fortsätta med att skapa bilder. De tillför något till alla inlägg!

Gun Svensson sa...

Väldigt intressant att följa den process som du och denna saken genomgår i samspel med andra. Ett mycket bra exempel på Open Source i den politiska debatten eller en dialog i ordets rätta bemärkelse. Det är verkligen roligt att få ta del av detta - hälsa din hustru och dina barn att vi är tacksamma för att saken fått stjäla den tid som egentligen var deras. Men å andra sidan har det inspirerat dig och på något sätt får de något gott tillbaka.

Anders sa...

@ Tim. Du tillförde mycket. Ingen har kommenterat mina bilder tidigare. Så då vet jag ju inte om de tillför något eller inte. Jag sitter så att säga på min kammare och hoppas det, eftersom de kan ta väldigt lång tid för mig att göra!
Jag är ju inte grafiker och jag använder bara gratis/free programvara att rita med. Som jag ännu inte lärt mig riktigt.
(Gimp på en dator och Paint.NET på en annan dator).

Som du också kanske ser "lånar" jag andras bilder att starta med. egentligen kan en del av de bilderna vara skyddade, men jag vill göra ett politiskt statement även av det. Vi vill ju ha deltagarkultur!

Tack ännu en gång att du var vänlig nog att nämna att du tyckte att bilderna tillförde något.

Anders sa...

@ Farmorgun!
Kära. Jag ska hälsa och ta hand om min hustru och mina barn.
Grejen är att jag förlöpt mig sista månaden. I söndags fick jag ordentlig åthutning av "rektorskan" som jag kallar min hustru i de sammanhangen.
Hon är ju rektor och har nu följaktligen skapat ett "körschema" eller arbetsschema åt mig så jag inte förstör familjefriden med mitt frenetiska hängande vid datorn där jag läser allt för att sätta mig in i hur vi bäst ska kunna föra kampen!

Kram
Anders