torsdag, januari 08, 2009

Vardagskaos plus TV

Just nu. Mitt liv totalt kaos. Laga mat. Diska. Odin öser ned saltkar och lite mer grejer på golvet. Hinner inte städa. Hämta Tula på dagis. Hem. Skridskoskola med äldsta dottern. SVT ringer och vill intervjua mig om FRA. Ringa runt och skaffa barnvakt. Lyckas inte. Streta på med motionen som ska ge bättre verktyg åt oss att skapa demokratisk transparens i den finansiella världen för att om möjligt åtminstone något stävja dessa ständigt återkommande finanskriser eftersom marknaden helt uppenbarligen inte kan ta ansvar för sig själv. Johan mitt i steget ringer och vill ändra i motionen. Vi diskuterar ett varv till. Strax sitter jag och ändrar kommateringar, byter ord ytterligare en gång i det nya förslaget. Ringer efter barnvakt. Funkar inte. Jag måste ha barnvakt när TV kommer. Frun kommer hem, lysen på bilen paj. Jag går ut och byter. In och skriva motion. Barnen bråkar. Jag häver bråk. Sonen vill bada. Häller upp en badbalja. Sonen vill inte bada. Kollar in motionen. Släpper motionen... Ögonen är totalgrusiga.

Det enda jag vill är att hinna tillbaka till kommentarerna i mina två tidigare postningar för att gräva fram mer relevant om IPRED1 så att jag och Eva-Lena Jansson (s) får något att bita i. För en trebarnsfar med andra grejer på G är 4 dagar kort, mycket kort tid.

Och nu klarar inte mitt intellekt mer. Sonen har skapat oss sådan sömnbrist senaste dagarna att jag ser i kors.

Huset ser ut som ett bombnedslag. Barnen har lekt med julgransglitter, mycket effektivt att låta dem göra det för då får jag skrivtid vid datorn, men sen! Då återstår att städa.
Får bli en annan dag.
Nu skriva ned några punkter för att få fokus. TV kommer imorgon. Om tio minuter, senast, måste jag i säng. Odin 2 1/2 har börjat köra nattrace. Han har fått plötsligt växtryck eller något, kräver minst 3 vällingflaskor per natt, väldigt högljutt. Detta trots att jag matar honom hela dagarna som var han en gödgås.

Vi hörs imorgon. Om jag hinner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, stackare! Du, försök vila. En integritetsförespråkare som inte är utvilad inför en intervju kan nog inte göra särskilt mycket konstruktivt.

Peter Madison sa...

Glöm inte fokus på kanske det allra viktigaste...familjen.

/bro.

pettter sa...

All kraft åt dig, Anders, hade en varit religiös skulle det väl varit böner som gällde, men som sekulariserad fåne får man väl ta och önska dig lycka till, och skänka några varnande ord om att jobba ihjäl sig och liknande :)

Ta hand om dig, vi har en lång kamp framför oss.