torsdag, januari 29, 2009

Samsyn om ett fritt internet!

Moderaten Karl och Piraten Mikael vill hjälpa mig, dvs SAP!

Igår hade jag en så hektisk dag att jag inte hann fatta vad som hände.
Jag och några sossar startade ett nytt litet nätverk för att skriva en motion för att befria internet.

Jag hade inte tänkt blogga om det, men det var tur att jag lade ut först postningen Om Karl Sigfrids (M) utmärkta debattartikel i aftonbladet, men framför allt posten före denna: "Sossar för frihet - på nätet - och överallt".

Då skramlade det till.

För mig tidigare obekanta hörde av sig. En som jag börjat känna litegrand, (s)andberg, tipsar om hur vi bör förbereda för vår frihetsmotion inför sossarnas kongress.

Sossar börjar alltså curla för att idén om ett fritt Internet ska nå ända fram. Och ännu, det är det stora, har vi bara riksdagsmannen Karls Sigfrids (M) idé i botten. (motion)

Karl Sigfrid (M) hör också av sig och hälsar att vi mer än gärna får använda hans tankar. Det är fritt fram. Han vill inte som patentister eller musik- och underhållsbranschen girigt hålla sin idé för sig själv.

Han vill förbättra, göra världen till en roligare och trevligare plats att leva i. Och trots att vi inte växlar så många ord känner jag att på denna punkt, när det rör utvecklingen och den demokratiska potentialen på Internet, så delar Karl och jag samma vision.

Visionen om frihet känner inte av några blockgränser. Vi som börjat använda Internet och spontant upplever vad det ger oss i kunskap, nöje och kontakt och interaktion har det ju redan i blodet. Oavsett om jag är Anarkist och någon annan är Moderat upplever båda samma underbara frihet och obegränsade möjlighet att berika hela mänskligheten.

Rätt som det är dundrar det in mejl från en jag inte känner igen. Men efter någon timme ser jag att det är piraten MiNimaliteter

Micke Minimaliterers första spontana rader till mig: " Det jag tänkte fråga är om du är intresserad av att göra ett "sossepirat" eller "piratsosse"-nätverk av ert samarbete."

Vi mejlar ett tag, Micke och jag, plötsligt skriver vi båda blödande ur våra hjärtan "Att fan det här är så viktigt att jag skiter i vem som vinner vad. Vi måste bara fixa läget."

Utan att formalisera eller stylta till det. Samarbete är etablerat.

Så ser det ut.
Så härligt brinnande är vi, tvärs alla konstlade gränser och grupperingar.

Nu ska vi börja skicka våra positiva vibbar in i respektive parti. Vi ska få till stånd en oemotståndlig framåtanda.

En glädje och positiv anda som smittar alla som ser oss och hör oss. Vi vill det goda. Dom andra, dom som hittar på FRA, IPRED1, IPRED2, ACTA, Datalagringsdirektiv, Polismetodutredningar och allt repressivt. Dom är onda.

Vi.
Vi vill befria världen.
För vi älskar livet och att leva.

* * *

En del säger att jag är naiv. Icke så. Det är bara en metod. En glad metod.

Jag går på i mina “naiva” ullstrumpor och kämpar för att vi ska få till stånd en blocköverskridande samsyn kring dessa idéer. Denna vision för Sverige.

En del fnyser åt mig (torrtråksossar), medan andra fattar och minns att det rått samsyn i frågor över blockgränserna förr.
Se bara på hur försvarsfrågan och hur man hanterat försvaret från efterkrigstid fram till för två år sedan. (Alliansens hantering i denna fråga just nu är milt sagt hårresande, men det struntar vi i i detta sammanhang).
Just nu kollapsar samsynen kring försvaret, men de facto rådde en god och ansvarsfull samsyn i över 60 år…

Det är en sådan vision vi ska se.

Samsyn om ett fritt internet minst 100 år framåt i tiden!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är djupt imponerad, Anders. Du har börjat slå hål på min svartsynthet. Jag anar en gnutta ljus och börjar tro på framtiden igen. Om du visste hur negativ jag är skulle du vara rätt mallig nu. ;)

Anders sa...

@ Joshua. Hade du pratat med mig förra veckan så hade jag nog sagt att "Fan, ska vi gå och hänga lite i ett träsk där vi garanterat får Malaria, det är nog roligare än det här".... Något sånt.

Men. Jag börjar få visioner (som jag ännu har svårt att verbalisera) Ser vi saken från rätt sida tror jag vi kan ändra på det trista skeendet.

Exempel: Ifpi har varit så djävulskt giriga att folk till slut fattar att dom representerar ett djävla rövarpack.

Vi måste bara utbilda fler på att så är fallet. Och kanske med lite mer stillsamma ord än ovan! ;)

Men visionen jag börjar få att lysa i min skalle!

Det är pirater men nu även Karl Sigfrid som hjälper mig att se nytt! Men även bloggare som du.

Men även de sossekompisar som nu kämpar skiten ur sig för att rucka på läget i det egna partiet.

Men vet du, får man SAP att börja röra på sig, då kan förändringar av rent historiska mått ske.

Och nu. om vi kan fixa samsyn över blockgränser. Då jävlar!!

Fattar du vilket moment vi kan skapa om vi bara börjar presentera vad vi vill ha istället för att bara gnata om allt som är trist och fel!!!

Anonym sa...

Du och Obama, ni hoppets och förändringens riddare, jobbar på oerhört bra.

Anonym sa...

Hej Anders:
Tack för ett fint inlägg och de effekter, som det ger upphov till.

Har uppmärksammat att Jonas Nordgrens sittdemo, når vägs ende i morgon Fredag 30/1-09. 16:00-17:00. Tog upp det med Erik Josefsson (v).
Han tyckte att det var utomordentligt läge, för att visa "saken" och vad vi står för. Oberoende av partitillhörighet.
Även han skall ta upp det, med sina kontakter.

Hoppas att det kan öka intresset, för att besöka Mynttorget i STHLM, under Jonas sista timma.

Kommer att gå raka spåret, direkt från jobbet, med kameran i högsta hugg. Det vore ett stort misstag, att inte vara deltagande i sista sitningen. Det bara får inte missas.

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag har känt som allt var en svart vägg en tid.
Men när jag läser dig idag Anderse då ljusnar det. Det känns härligt med bloggandet, kanske jag orkar skriva ngt igen. Fastän kroppen värker.

Anonym sa...

Fast jag tycker i alla fall att du ska tänka om när det gäller facebook. Oavsett dess nackdelar så är det ett snabbt forum där mycket info sprids enkelt.

Anders sa...

@ Alla. Tack för trevliga hälsningar.
Nu är barnen rätt kittsliga för jag har inte fixat frukost fast kl är över nio... jag bara sitter o ringer för att höra vad som händer i det väldiga djup mitt parti ändå är!

Återkommer med postning så fort jag kan!

Anonym sa...

Anders, Kul att se ditt engagemang! Hoppas att du lyckas knuffa det stora partiet i rätt riktning.

Jag har haft sporadisk kontakt med folk från v och mp angående ett bredare samarbete om nätneutralitet och öppen källkod. Känner du till någon i socialdemokraternas riksdagsgrupp som är intressead av frågorna?

Anders sa...

@ Sigfrid.
Jag jobbar på det. Det råder delade uppfattningar om IPRED i (S) riksdagsgrupp. Enkelt uttryckt är somliga Mot - andra okunniga - en del är För.
Jag jobbar på att hitta för oss positiva namn.
Jag upplever en del slingrighet.
Jag vill inte ge dig slinger.

Jag tror du kommer förstå vad du kan göra i (M) när du ser vår motion. (Vi har inte landat den än, men jag vet ju vad vi vill uppnå med den).

Rätt betraktat ska motionen även gynna sådana krafter som dig i alliansen.

Anders sa...

@ Sigrid. tillägg. För tydlighet,
givetvis rör det inte enbart IPRED, som jag i hastigheten felskrev.
Det rör alla lagar som nu håller på att kväva Internet och som förstör all integritet.

Nätneutralitet och öppen källkod ser jag som fina mål och visioner.
/ANders