torsdag, november 13, 2008

I vems namn jobbas det?

FRA-motståndarna har fått allt om bakfoten. Liksom fildelarna. Ibland måste någon ta täten och genomföra saker. För statens bästa.
Många FRA-motståndare trodde att jag sysslade med satir när jag postade en viktig skrivning för FRA:s räkning om det så kallade "morsespåret."

Det är inte satir utan en väl grundad prognos över vad som kommer att hända. Det är som utrikesminister Carl Bildt brukar säga: "Annars fortsätter vi att vara en liten randstat".

Regeringens idé är lika snillrik som enkel.

Och regeringens, det inre kabinettets, handlingsplan sträcker sig långt. Varken höga tjänstemän eller utrikesministern vill någonsin mer bli kallade för tjänstemän i en randstat. De trivs inte med det. Därför ska Sverige bli världsledande i repressivitet. Sverige ska bli en spelare av rang.
Arbetet är redan igång.

Ovan bild är ett exempel på det. I bloggosfären kommer man att tro att det är en nidbild av regeringen som på ett lite kusligt fördolt sätt förknippar den med företeelser som ECHELON

Allt sådant här trams slår tillbaka på den fattige och inte nog uppmärksammade författaren som inför allas ögon var den förste att sprida bilden på sin blogg. (vem tror ni betalar mitt alias författaren för att sprida så knäpp info?)

Ju mer och fler bloggare som sprider sådana här nidbilder över att regeringen har en hemlig agenda, ju mer misskrediterar de sig själva och staten ges allt större spelrum att jobba på i lugn och ro.
För det ser ju ut som om bloggarna ägnar sig åt konspirationsteorier och de gör sig själva allt mindre trovärdiga.

Vem eller vilka är staten? Det vet vi inte riktigt, och det är exakt så de vill att pusslet ska ligga. Staten i detta fall är ett flertal tjänstemän på olika departement, UD, Försvarsdep. SÄPO, osv. Och så vissa i en inre krets inom två partier. Moderaterna och SAP. Fälldin invigdes på sin tid, som statsminister.
Vänskapsbanden skapas ofta i utskotten efter år av samsyn och samarbete med höga officerare osv.

Så ser spelplanen ut. Demokrati till 90%, sen har man skapat hemliga rum som lever kvar sedan kalla krigets dagar.

Det är inte illasinnade bloggare som spridit bilden nedan på vår statsminister. Bilden har med flit läckt från antingen regeringskansliet eller moderaternas reklambyrå.
Bilden har spridits för att vänja folk med de valaffischer som planeras för 2014.

På så sätt jobbar hela den sk bloggosfären som nyttiga idioter åt staten i staten, undantaget de hedervärda mode- sport- och sexbloggarna.
Och jag själv? Varför skriver jag det här?
Är jag en nyttig idiot i mängden?
Eller går jag någons ärenden?
Döm själva.
2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ojojoj, Anders.
Du måste nog ta ett "Sepofan"-piller.

Anders sa...

Tro, det! och utnyttja tandvårdsreformen för att skaffa mej en liten - läs stor - glugg mellan tänderna så att upphovsman Ramel inte tar illa upp.