tisdag, augusti 26, 2008

Hemska azzosiationer


Förlåt en författare som oftast försöker vara seriös. Jag kunde bara inte låta bli att göra en liten pratbubbla på skolminstern. Tänk så kul man hade haft om man gick i gymnasiet nu - och var i färd med att göra skoltidning!

Tyvärr är ämnet samtidigt rätt allvarligt. Jag hittade bilden i en gammal artikel i Aftonbladet där en Sverigedemokrat hyllar skolministern för deras besläktade och lite smånazziga idéer...

Jag kan undra; hur mår skolministern innerst inne? På rätt många bilder ser han bakfull ut. Hur mår en människa som helt och hållet byggt sin karriär på blå stora lögner? Får han ofta lust att öppna ådrorna i handleden, eller är han för korkad för det?
Hur fungerar han inuti?
Mycket spännande! Rent dramaturgiskt är ju sådana här helt osannolika människor roliga att ha med som smått otroliga porträtt i romaner.

Mindre roliga är de när de sitter som ministrar i någon regering.

2 kommentarer:

Tobias sa...

Så ett demokratiskt och Israelvänligt parti är "smånazzigt"? (Detta gäller både sd och fp.) Där tänkte du inte så långt, va?

Bloggaren sa...

Som du säkert förstår tobias, tänker jag inte alls! Jag leker gymnasist, vilket jag förklarar i flera inlägg!
Eller snarare, jag skojar och bemöter en lögnare med ungefär samma mynt som han har använt för att ta sig till en ministerpost.
Enligt honom behöver man inte vara så noga med vare sig ord, statistik eller ha någon tankereda när man pratar.
För övrigt liknar den skolform herr ministern ivrar för rätt mycket det hitlerjugend höll på med på 30-talet, oaktat att fp är israelvänner.