söndag, augusti 31, 2008

Madonna modig


Det är modigt att tänja gränser. Det är svårt att veta om man ska falla igenom, bli utsatt för allas förakt istället för hyllningar.
Madonna har alltid balanserat på gränsen för risken att falla ur ramen.

Få förstår hennes mod.

Nu gör hon det igen. På sin nya turné låter hon visa bilder på John McCain bredvid bilder på Hitler.

Ingen kan påstå att den republikanska presidentkandidaten John McCain är nazist. Ändå skapar Madonna denna magstarka förknippning.

Det är ett effektivt sätt att ifrågasätta makten hos en person.
Samtidigt är det ett livsfarligt sätt att ifrågasätta. För misslyckas jämförelsen faller den genast platt till marken. Folk måste åtminstone hålla med lite, lite grand.

Annars tröttnar man på Madonna. För det blir Madonna som förlorar om folk tycker att hon har helt fel.

Jag är otroligt glad att Madonna gör denna häpnadsväckande jämförelse. Hon tycks vilja säga att det finns fascistoida drag i den absoluta högerns tankar. Det är exakt vad jag känner igen hos våra egna ultrablå politiker i alliansen.

Tillsammans med Barack Obama visar hon bilder på Mahatma Gandhi. Hon talar alltså fullständigt klarspråk.

Märk väl. Hon kan ha fel när det gäller Obama. Han är ett oprövat kort. Vi vet inte riktigt var vi har honom. John McCain vet vi var vi har. Han är alldeles riktigt placerad.2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo vissst vet vi var vi har Obama och det är det stora problemet kommer in. Demokraterna valde att ha en färgad och en kvinna till valet som kandidat och vad säger det....JO, att man vill försöka förändra men i detta fall tror jag snarast på att försvinna. Jag slår vad att McCain vinner för han har vad medelamerikanen vill ha. Vit, gammal, dekorerad osv...... hälsar UiU.

Bloggaren sa...

Jag hoppas ju ändå på Obama, men han kan få mig att undra. Han säger att han vill sänka skatten för 95% av "arbetarna".
Han säger det på ett sådant sätt att alla ska tro att alla ska omfattas av skattesänkningen. Samtidigt ska han finansiera en massa saker mer än nuvarande regim via skatteintäkter, så många kritiker undrar ju hur han ska få ihop det.

Grejen kan vara att dessa utpekade "arbetare" som får sänkt skatt inte är så många. Så att han får råd att göra de förändringar i det sociala systemet som demokraterna påstår att de trots allt vill.