onsdag, augusti 27, 2008

Rocketdoll

Jag hade tänkt förklara allt det här med spiralgalaxer och att de precis som snäckan kröker sig runt sig själva utan att någonsin träffa centrum i ett förhållande till gyllene snittet som är häpnadsväckande. Man kan också uttrycka det rent matematiskt med talet pi.

Om man vill.

Istället gick vi rakt på sak och byggde Rocketdoll.

Av en ingivelse sa jag till sonen att; du ska veta att vad än dagisfröken säger om att du inte får åka på mage nedför rutschkanan, så betyder det att du bara ska le mot henne och åka på mage i alla fall. Och baklänges om du vill. Även om tanten blir förfärad.

För vem har sagt till vintergatan att den inte får spinna?


Rent matematiskt spinner den i gyllene snittet. Eller genom talet pi.

Till sist snäckan. Samma formel. Samma egenskap. Och detta har naturligtvis inte ett skit med ditt dagis att göra, sade jag.

Men betänk detta.
Jag gick i dagis. Jag gick i skola.
Av mig formade dom ett hårt skal, men som tur är har jag fortfarande galaxens form inom mig. Bara jag vill och tänker bort min fångenskap är jag full av stjärnor.

Det är vad vår Rocketdoll handlar om.
Att behålla formen trots alla idioter omkring som säger och tycker saker.
Att fortsätta vara full av stjärnor.

En del behöver skaffa skal ett tag, andra inte.
Jag hoppas vid gud att du slipper den processen.

Vet du. Som modern förälder lämnas man jävligt i sticket.
Men det är inte ditt bekymmer utan mitt.
Så, nu skjuter vi upp dockan i rymden!

8 kommentarer:

_hovslagare på drift_ sa...

"Världen behöver inte fler böcker."

Månne taget ur sitt sammanhang, men jag fick ändå hicka när jag lästa dessa dina rader!?? Vad menar du? Skulle alla världens böcker vara skrivna? Är det så kommer jag lägga mig ner för att dö omedelbart. Jag har haft denna diskussion med styvfadern som på allvar hävdar att ALL musik redan är gjord. Hur man kan man påstå det? Det borde ju innebära att varanda individuel/unik människa redan är född, så varför föda fler till denna värld av orättvisor, tunna ozonlager, krig med mera...

Anonym sa...

Jag brukar allvarligt säga till mina kunder när de köper en bok att de får inte skaka den för kraftigt för då kan bokstäverna ramla ut eller så byter de plats. De flesta skrattar lite men ibland blir människor allvarliga och säger nåt mummlande. Då brukar jag säga att bli inte orolig för bokstäverna kommer inte i följd men det går att skriva in alfabetet på innerpärmen som genväg för det är bara ca 35 tecken i den men de återkommer i olika former.........roligt va? Skämt åsido så är det ju faktiskt så. En bok innehåller endast ca 35 olika tecken och det går ju att räkna ut hur många böcker det går att skriva med normala ordföjder....det är bara att sätta igång!
Jag hörde på kulturradion lite över 18.00 på P1 i onsdags om den där Hög och Låg-artikeln i Expressen. Du kan kanske leta upp den på SR repriser på datorn. Själv tycker jag det bara är en massa strunt som jag inte har nåt med att göra för jag tycker fanimej som jag vill och behöver inte pekpinnar eller listor vare sig höga eller låga.
Skjut nu uppRocketdollen i en bana runt universum så vi får lite att se på och det är väl att skjuta högt om något eller blir det åt sidan??? Säger UiU

Peter Madison sa...

Hmm...tror jag sa det vid något annat av dina inlägg men säger det igen dårå. Tveklöst ett av dina bästa inlägg. Punkt.

Mot oändligheten broder!

Bloggaren sa...

_hovslagare. Den här texten är jag nöjd med. Det börjar landa saker i skallen. Tidigare "rymdfragment" på bloggen är någon sorts råmaterial till en tänkt bok. Det här passar också in i den kontext jag innerst inne vet och känner men ändå famlar efter för att till sist kunna formulera.
Jag ger dig ingen tolkning, det skulle sabba mina tankebanor.
Däremot bör du nog lämna öppet för andra tolkningar än den du verkar gjort.

Bloggaren sa...

UiU: Jag skiter ärligt talat i den debatten jag med!
Jag bara hakade på för att se vad som hände i bloggosfären när man ger sig in i den flugpappersdebatt folk håller på med där, dvs de hänger på varandras bloggar som om de var flugor som fastnat i kleten. Under några dagar ökade trafiken till min blogg med ca 120 %. De flesta länkade sig just till de debattinläggen rån den kvinnliga författare som blivit så upprörd.

Det var alltså hundratals fler människor på min blogg varje dag. Det jag häpnar lite över är just ingen lämnade kommentar...

Rocketdollen är en sak som börjar brännas.
Vi får se vad jag mer skickar upp på bloggen och vad som får hamna i mitt privata skrivhörn.

Jag vet ärligt inte vad jag själv tål av belysning när jag är mitt uppe i en riktig skrivprocess.
Hittills har jag velat vara 100% ifred.

Vi får se.

Bloggaren sa...

Peter. Det här bränns. Det här är viktigt.
Det ser kanske enkelt ut när det väl ligger där, men jag bökade otroligt länge innan den där korta texten landade.

Bortom denna text och tidigare rymdfragment ligger det krafter och väntar på att bli frigjorda.

Än vet jag inte riktigt hur jag ska närma mig.

Anonym sa...

På tal om att närma sig du skulle kanske närma dig manusdatorn! UiU.

Bloggaren sa...

UiU
Det otäcka är att jag håller på att köpa ny dator. Ny skärm har redan kommit hem, vilken jag läser vid och är kopplad till barnens speldator.... Nu väntar jag på den burk jag ska ha.

Hur som. Det läskiga är att allt görs på samma dator numer, eller kommer att göras.
Bankärenden, bloggande, surfande - och bokskrivande...

Kanske jag måste koppla ned mig sen när jag skolat in ungarna på dagis, så att jag inte surfar istället för skriver...